NVDA Stock

NVDA Stock
Nvidia stock

NVIDIA is een bedrijf waar velen jaloers op zijn. Sinds oktober 2020 is het bedrijf de toonaangevende ontwerper van grafische verwerkingseenheden (GPU) en andere computerchipsets die worden gebruikt in zowel gaming- als professionele markten. Het bedrijf is actief in drie belangrijke segmenten: gaming, mobiele apparaten en auto-elektronica.

Met het veranderende technologische landschap heeft NVIDIA ook een sterke focus op het gebied van kunstmatige intelligentie. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Santa Clara, Californië, VS. Het werd op 5 april 1993 opgericht door Jensen Huang, Chris Malachowsky en Curtis Priem. NVIDIA begon simpelweg als chipontwerper, maar maakte naam in 1997 toen het de RIVA-serie GPU’s voor spelcomputers introduceerde.

Het volgde vervolgens met de GeForce-serie die verbeterde 3D-mogelijkheden mogelijk zou maken, en het slaagde erin zijn toenmalige grote concurrent, 3Dfx Interactive, te verslaan; een bedrijf dat het later volledig zou overnemen. Tegen de eeuwwisseling stond NVIDIA ver aan de top in de GPU-ruimte, en een samenwerking met Microsoft voor de ontwikkeling van Xbox-chipsets maakte de weg vrij voor toekomstige overheersing.

Het duurde niet lang voordat het bedrijf zich begon te diversifiëren naar de lagere consumentenmarkt en tegenwoordig is het bedrijf ook betrokken bij de ontwikkeling van chipsets voor mobiele apparaten. NVIDIA ging op 29 januari 1999 naar de beurs en noteerde op de NASDAQ, waar het wordt verhandeld onder het tickersymbool NVDA. Het aandeel valt in de sector Technologie, onder de sector Halfgeleiders.

NVIDIA Stock Geschiedenis

NVIDIA heeft vanaf oktober 2020 4 aandelensplitsingen gehad: een 2-voor-1 op 26 juni 2000; een 2-uit-1 op 17 september 2001; een 2-uit-1 op 7 april 2006; en een 3-uit-2 op 11 september 2007. Gecorrigeerd voor splitsingen, begon NVIDIA stock te handelen voor iets meer dan $ 1,50 na de beursgang. Het genoot niet van de technische bubbel, maar het dreef halverwege 2000 naar een hoogtepunt van iets meer dan $ 10.

Het aandeel bleef vervolgens zijwaarts handelen tot september 2007, toen het hoger steeg naar $ 40, waar het te maken kreeg met zware weerstand. Het aandeel zakte opnieuw naar een dieptepunt van circa $10 en zette een meerjarige zijwaartse trend voort tot 2016. Het bedrijf kreeg enorme fundamentele wind in de rug toen cryptocurrency-mining en activiteiten op het gebied van kunstmatige intelligentie op stoom kwamen.

Dit inspireerde het aandeel tot een hoogtepunt van ongeveer $ 290 in oktober 2018, waarna een retracement werd geactiveerd dat het aandeel in januari 2019 naar een dieptepunt van ongeveer $ 130 stuurde. piek van iets meer dan $ 573 in september 2020. Aangezien gamen nog steeds het grootste deel van NVIDIA’s inkomsten en winst opleverde, was de pandemie van het coronavirus in 2020 die gamers thuis hield een enorme positieve fundamentele factor.

NVIDIA begon met het uitbetalen van dividenden in 2012 toen het $ 0,08 per aandeel uitkeerde aan investeerders. Dat is sindsdien verhoogd tot een uitbetaling van $ 0,64 per aandeel in 2020. Voor beleggers is de belangrijkste maatstaf dat het NVIDIA-dividendpercentage nog steeds rond de 0,12% ligt, ver onder het S&P-gemiddelde van 2% en het sectorgemiddelde van 3,5%. . Er is nog steeds ruimte voor veel hogere dividenduitkeringen voor een aandeel dat een rendement oplevert dat vergelijkbaar is met dat van niet-dividenduitkerende aandelen.

Hoe de NVIDIA Stocks te Verhandelen

 • Tarieven en Handelsovereenkomsten

NVIDIA produceert chips die de computerwereld en daarmee ons dagelijks leven aandrijven. De markt voor NVIDIA is de hele wereld. Het bedrijf opereert ook als een fabelloos halfgeleiderbedrijf, wat in wezen betekent dat het chips ontwerpt die in andere rechtsgebieden kunnen worden vervaardigd. Dit betekent dat het bedrijf vatbaar is voor tarief- en handelsovereenkomsten tussen verschillende jurisdicties.

Zo zag de halfgeleiderindustrie in de VS tijdens de handelsspanningen tussen de VS en China dalende verkopen en werd ook de aandelenkoers van NVIDIA niet gespaard. Tarieven zijn ook een belangrijke factor, omdat ze de uiteindelijke prijs van producten kunnen bepalen en hun uiteindelijke vraag op de markt kunnen beïnvloeden.

 • Nieuwe Productuitrol

NVIDIA staat ver aan de top van de GPU-industrie, en dit komt vooral door hitproducten in zijn geschiedenis zoals GeForce, Tegra en Quadro. Maar de GPU-markt maakt geen voortdurende groei door en de groei van mobiele apparaten zal ongetwijfeld krimpen of op zijn minst het rendement van die markt beperken. Dit betekent dat NVIDIA haar innovatieve activiteiten buiten de core GPU-sector moet stimuleren. Toegegeven, NVIDIA is een bedrijf met een sterke basis in innovatie.

Maar in de afgelopen jaren hebben critici gesuggereerd dat hun productlijst opgeblazen is als gevolg van reacties op andere spelers in de branche, in tegenstelling tot interne creativiteit. Een opgeblazen productlijst kan leiden tot inconsistente inkomsten en winsten. Het GPU-segment levert het grootste deel van de NVIDIA-winst op, maar investeerders willen graag kijken hoe het bedrijf buiten deze ruimte zal presteren.

 • Prestaties van Concurrenten

De stabiele winsten die in de halfgeleiderindustrie worden gerealiseerd, hebben altijd geleid tot felle concurrentie van rivalen. De waanzinnig concurrerende industrie waarin NVIDIA actief is, wordt gekenmerkt door snelle technologische vooruitgang, veranderende industriestandaarden en dalende prijzen voor eindgebruikersproducten. Enkele van de grootste concurrenten waarmee NVIDIA wordt geconfronteerd, zijn AMD, Intel, Broadcom en Qualcomm.

Al deze concurrenten hebben enorme middelen en ze schrikken er nooit voor terug om NVIDIA uit te dagen als het gaat om het produceren van kwalitatief hoogwaardigere en scherp geprijsde, alternatieve producten. In een snelle en dynamische markt is de concurrentie voor NVIDIA altijd aanwezig, maar deze kan ook komen van nieuwe spelers of fusies die bestaande bedrijven zullen synergiseren. Beleggers moeten altijd uitkijken naar ontwikkelingen door de concurrenten van NVIDIA en of het bedrijf in staat zal zijn om zijn voorsprong te behouden door te anticiperen op trends in de industrie en de vraag van de consument.

 • Periodieke Inkomstenrapporten

Het fiscale jaar van NVIDIA loopt van februari tot januari. Het bedrijf brengt driemaandelijkse en jaarlijkse inkomstenrapporten uit die licht werpen op de prestaties van NVIDIA in zijn verschillende operationele bedrijfssegmenten. Naast de GPU-verkopen in de gaming- en cloud computing-markt, zouden NVIDIA-investeerders ook moeten kijken naar de autoverkopen, evenals de algehele groei van de marges en commentaar op de kunstmatige intelligentie-business.

Dit zal helpen bij het begrijpen van de algehele gezondheid van het bedrijf en de toekomstperspectieven. Positieve fundamentals inspireren altijd de vraag naar het aandeel, terwijl zwakke of negatieve fundamentals een uitverkoop kunnen veroorzaken.

Waarom Handelen in NVIDIA op het AvaTrade MT5-platform

Dit is waarom u NVIDIA zou moeten verhandelen met AvaTrade:

 • Wereldwijd Merk
  AvaTrade is een wereldwijd gerenommeerd beursvennootschap dat in verschillende rechtsgebieden over de hele wereld gereguleerd is.
 • Hefboomwerking Handel
  Geef uw handelsactiviteiten een boost wanneer u in NVIDIA handelt met een hefboomwerking tot wel aangeboden op de AvaTrade-platforms.
 • Handelsvoorwaarden
  Handel in NVIDIA met lage spreads, transparante prijzen en snelle uitvoering van transacties.
 • Uitgebreide Bronnen
  AvaTrade biedt handige handelshulpmiddelen zoals de AvaProtect™-tool voor risicobeheer, de AvaSocial-handelsapp en de geautomatiseerde technische analyse-add-on Trading Central waarmee u kunt handelen in aandelen en andere financiële activa.

Benut het potentieel van NVIDIA stock met AvaTrade.
Begin vandaag nog met handelen!

Nvidia Stock FAQ

 • Waarom zou ik Nvidia stock verhandelen?

  Nvidia stock hebben een geweldige rally doorgemaakt die begon in 2015 en sindsdien is het aandeel constant gestegen. De enige uitzondering was een periode van drie maanden eind 2018, waarbij de voorraad werd gehalveerd. De aandelen herstelden zich snel van die daling, die nu wordt beschouwd als een van de beste kansen om Nvidia tegen redelijkere niveaus te kopen. Sinds die dip heeft het aandeel niet achterom gekeken, omdat het steeds hoger klimt dankzij de toenemende vraag naar zijn chips die worden gebruikt in GPU-graphics en AI-toepassingen.

 • Is Nvidia het beste halfgeleideraandeel om te verhandelen?

  Met zijn sterk trendinggedrag is Nvidia sinds 2015 een uitstekend aandeel om te verhandelen. Sommige handelaren zouden het ongetwijfeld het beste halfgeleideraandeel om te verhandelen noemen, en ze zouden wel eens gelijk kunnen hebben. Gedurende bepaalde perioden lijdt het geen twijfel dat de prijsactie van Nvidia-aandelen superieur was aan het enorme universum van andere aandelen, inclusief die andere halfgeleiderfabrikanten. Of u nu een scalpeur, een daghandelaar of een swingtrader bent, het is vrij zeker dat u kansen zult vinden bij het handelen in Nvidia-aandelen dankzij de sterke trends die het vertoont.

 • Wat is de beste strategie voor het verhandelen van Nvidia-aandelen?

  Op basis van de bijna verticale opwaartse trend die Nvidia sinds 2015 ziet, is het vrij duidelijk dat een trendvolgende of op momentum gebaseerde benadering het beste is bij het verhandelen van Nvidia-aandelen. Dit type benadering kan ook op elk tijdsbestek worden toegepast, en enkele van de meest succesvolle strategieën kijken naar de openingsbewegingen in het aandeel, waarbij wordt gehandeld op basis van de prijsactie die in de eerste 30 minuten van elke handelssessie wordt waargenomen. Het maakt niet uit op welk tijdsbestek u zich richt of welke handelsstrategie u kiest, denk er altijd aan om goed risicobeheer te gebruiken, want niets is ooit zeker.