Marktanalyse

AvaTrade Marktanalyse

Blijf bij met de meest recente marktanalyse, die u op weg kan helpen naar succesvol handelen. Zowel fundamentele als technische analyse zijn cruciaal gebleken bij het handelen, omdat zij bijdragen aan een diepgaander begrip van de markt en het maken van een weloverwogen beslissing bij het handelen.

AvaTrade biedt verschillende soorten marktanalyses van het hoogste niveau op haar educatieve website Sharp Trader. Daar kunt u dagelijks nieuws, analyses en vele andere updates vinden die relevant zijn voor alle instrumenten en platformen.

Gaan naar Sharp Trader en ontvang de meest recente financiële nieuwsfeeds!

Technical Analysis

Technische analyse is per definitie de voorspelling van de toekomstige prijsactie van een onderliggend financieel activum op basis van het prijsgedrag in het verleden. In wezen geloven technisch analisten dat 'de geschiedenis zich herhaalt' en daarom is een prijsgrafiek de beste vriend van een technisch analist. Enkele van de methoden die door technische analisten worden gebruikt, zijn onder meer het volgen van grafiekpatronen, zoals hoofd- en schouderpatronen, en het gebruik van wiskundige indicatoren, zoals voortschrijdende gemiddelden en Stochastics.

Fundamental Analysis

Fundamentele analyse is per definitie de studie van economische, sociale en politieke factoren die van invloed zijn op vraag en aanbod van een onderliggend financieel actief. Kortom, terwijl technische analisten proberen te achterhalen 'wanneer' de prijs van een activum zal bewegen, proberen fundamentele analisten vast te stellen 'waarom' de prijs van een activum zal bewegen. Een belangrijke methode die fundamentele analisten in de markt toepassen, is het volgen van de Economic Kalendar voor grote economische gebeurtenissen en persberichten die een impact kunnen hebben op de prijzen van hun favoriete activa.