ETF handel

etf trading

Wat zijn ETF’s?

ETF, of Exchange Traded Funds, zijn een beleggingsfondsen die indices, obligaties en andere instrumenten volgen, gecombineerd in een pakket van onderliggende waarden. ETF’s worden verhandeld op een beurs, en hun waarde verandert gedurende de dag doordat handelaren aandelen kopen en verkopen.

Waarom ETF’s handelen bij AvaTrade?

  • Handel met vertrouwen – AvaTrade is een internationaal gereguleerde broker.
  • Grote verscheidenheid aan instrumenten – Kies uit een verscheidenheid van instrumenten voor CFD-handel.
  • Concurrerende spreads – Begint al bij 0,8 pips.
  • Hefboom – Hefboom tot voor uw handelsactiviteiten.
  • Shorthandel mogelijk – Profiteer ook als de markt daalt.
  • Ontwikkel uw handelsvaardigheden – Educatief materiaal van hoge kwaliteit & dagelijkse marktanalyse.
  • Beste klantenservice – Meertalige live ondersteuning.

Wat is ETF-handel

Een ETF is een collectie onderliggende waarden die zijn samengebundeld, zodat handelaren op een aantal markten tegelijk kunnen handelen. Deze pakketten zijn meestal gecombineerd op een gemeenschappelijk kenmerk, zoals energie-instrumenten, agrarische instrumenten, enzovoorts. Als u wilt handelen in aandelen, grondstoffen en obligaties tegelijk, kunt u eenvoudig handelen op de ETF-markt..

Sommige ETF’s volgen de prestaties van een aandelenmarkt van een specifiek land. Voorbeelden daarvan zijn MSCI Brazil Index Fund, MSCI South Korea Index Fund en andere. Met ETF’s kan ook worden belegd in bepaalde marktsectoren. Voorbeelden die door AvaTrade worden geboden zijn de Dow-Jones U.S. Real Estate Index Fund en de Energy Select Sector SPDR. Het is belangrijk te weten dat ETF’s worden verhandeld als CFD’s.

ETF’s worden verhandeld als pakketten onderliggende producten – aandelen, grondstoffen en meer, gecombineerd per sector. Als u speculeert dat bijvoorbeeld de energiemarkt zal gaan stijgen, kunt u in een aantal producten tegelijk beleggen. Een prominent voordeel van ETF’s is dat zij elkaars verschillen opheffen: als de waarde van één instrument daalt, kan de waarde van het andere instrument omhoog gaan, en zo wordt het evenwicht hersteld. Als de prijs van ruwe olie daalt en deze maakt deel uit van een energiepakket, dan kan een ander aandeel in hetzelfde pakket het evenwicht herstellen.

Hoe ETF’s handelen bij AvaTrade?

Omdat ETF zich afspelen op de verscheidenheid van de markten heeft u een broker nodig die onder goede voorwaarden handel in al deze markten biedt. ETF’s vereisen goede kennis van de markten om te kunnen bepalen wanneer toe te treden tot die markt en wanneer deze te verlaten, en om te eten welke instrumenten invloed hebben op elkaar. AvaTrade is zich bewust van het speciale karakter van de ETF’s en helpt u de markt in de gaten te houden en de prijsveranderingen te gebruiken in uw voordeel.

AvaTrade heeft een aanbod van meer dan 25 populaire ETF’s om als CFD’s te verhandelen, waardoor handelaren long of short kunnen gaan met een hefboom tot .

Handelsplatformen

Wanneer u begint met handelen, kunt u kiezen uit een uitgebreide selectie handelsplatformen. Twee van hen zijn gemaakt voor handmatig handelen, de andere voor beleggers die er de voorkeur aan geven dat hun handelsactiviteiten automatisch gebeuren. Dankzij die verscheidenheid kan elke klant bij ons het handelsplatform vinden dat het meest voor hem/haar geschikt is. Een demo-rekening openen voordat u begint met handelen wordt, zodat u kunt oefenen in het handelen op deze platformen voordat u dit doet op de echte markt.

Handelen met hefboom

OneEen van de meest gebruikelijke middelen voor handelaren is de hefboom, waarmee de handelaar posities kan openen die groter zijn dan het saldo op de rekening. AvaTrade biedt een hefboom tot voor het handelen in ETF’s, wat overeenkomt met 5% van de waarde van de positie die nodig is om de positie te openen. Hefboom is een instrument dat wereldwijd wordt gebruikt, en wij bieden u de beste voorwaarden.

Bijvoorbeeld: u wilt handelen met een bepaald ETF-pakket met een waarde van $ 2.500, wat een behoorlijk groot bedrag is. Met gebruik van een hefboom hoeft u maar 5% van de positie te gebruiken, wat betekent dat u maar $ 125 van uw saldo hoeft te gebruiken.

Het gebruik van een hefboom maakt handelen gemakkelijker en kan de winst van een handelaar verhogen. U moet er echter wel rekening mee houden dat de verliezen met dezelfde schaal kunnen worden vergroot.

Hoeveel kost het om te handelen in ETF’s

U kunt meer lezen over de voordelen voor onze klanten op de Handelsvoorwaarden & -tarieven pagina.

Beschikbaarheid van educatieve instrumenten

Bij het handelen met instrumenten, vooral een die zo complex is als een ETF, moet u altijd op de hoogte en geïnformeerd blijven. Uiteraard biedt AvaTrade haar klanten opleiding en productkennis, en wij raden aan gebruik te maken van onze instructievideo’s, woordenlijst en andere educatieve instrumenten. Laat ons u door ons leiden, en u leermateriaal en marktoverzichten aanreiken die essentieel zijn bij het handelen.

Begin ETF’s te handelen met AvaTrade.

Als u plezier beleeft om op verschillende markten tegelijk te handelen, uzelf uit te dagen om rationeel te beleggen en te handelen op een van de meest prestigieuze markten ter wereld – dan is de handel inExchange Traded Funds echt iets voor u!

Andere aanbevolen handleidingen: