Hoe CFD’s te Verhandelen?

Ga op reis om een zelfverzekerde CFD handelaar te worden.
Ontdek onze stapsgewijze handleiding om deze veelzijdige technieken onder de knie te krijgen
financiële instrumenten en het bereiken van uw handelsdoelen.Welkom in de opwindende wereld van CFD-handel! Ervan uitgaande dat u al bekend bent met Contracts for Difference (CFD's), zullen we onderzoeken hoe u deze effectief kunt verhandelen. Als u nieuw bent bij CFD's of een opfriscursus nodig heeft, raden we u aan ons artikel over "Wat zijn CFD's" te lezen om dit financiële instrument te begrijpen. Laten we nu eens kijken naar de werking van het handelen in CFD's en de stappen ontdekken die betrokken zijn bij het uitvoeren van succesvolle transacties.

Open een demo-account om te oefenen wat u hebt geleerd of een echt account om vandaag nog te beginnen met handelen!Hoe u met CFD-handel kunt beginnen

Als u klaar bent om aan uw CFD-handelsreis te beginnen, volgt u deze stapsgewijze handleiding om aan de slag te gaan:

1. Een CFD-makelaar kiezen

De eerste stap is het selecteren van een gerenommeerde CFD-makelaar om een rekening bij te openen. Denk bij het verkennen van uw mogelijkheden aan AvaTrade, een toonaangevende CFD-makelaar met veel unieke voordelen. Als bekroonde, gereguleerde makelaar biedt AvaTrade gebruiksvriendelijke handelsplatforms, toegang tot meerdere financiële instrumenten en uitgebreide educatieve hulpmiddelen om handelaars van alle niveaus te ondersteunen.

2. Een handelsaccount openen en financieren

Zodra u AvaTrade als uw favoriete CFD-broker heeft gekozen, is de volgende stap het openen van een handelsaccount. Nadat u de rekening succesvol heeft geopend, kunt u deze eenvoudig financieren met het gewenste kapitaalbedrag met behulp van de verschillende beschikbare betalingsmogelijkheden.

Open een demo-account om te oefenen wat u hebt geleerd of een echt account om vandaag nog te beginnen met handelen!

3. Een CFD-markt kiezen

AvaTrade biedt een breed scala aan instrumenten om als CFD's te handelen. Of u nu geïnteresseerd bent in forex, aandelen, indices, grondstoffen of cryptocurrencies, AvaTrade heeft wat u zoekt. Voer grondig marktonderzoek uit, maak gebruik van de educatieve hulpmiddelen van AvaTrade en maak gebruik van technische en fundamentele analyses om weloverwogen beslissingen te nemen over welke markt het beste bij uw handelsstrategie en doelstellingen past.

4. Ontwikkel een handelsplan

Voordat u begint met handelen, is het essentieel dat u een goed gedefinieerd handelsplan heeft. Dit moet uw handelsdoelen, risicotolerantie en strategieën omvatten. Een handelsplan fungeert als een routekaart om uw beslissingen te begeleiden en u gefocust te houden.

5. Een transactie plaatsen

steps to place your first CFD trade

Nu u een account heeft en een markt heeft gekozen, gaan we de stappen verkennen die nodig zijn voor het plaatsen van een CFD-transactie:

 • Beslis over kopen of verkopen: Bepaal of u een kooppositie (go long) of verkooppositie (go short) wilt invoeren op basis van uw marktanalyse en handelsstrategie.
 • Bepaal de positiegrootte: Selecteer het aantal CFD's dat u wilt verhandelen, rekening houdend met uw risicotolerantie en beschikbaar kapitaal. AvaTrade biedt flexibele opties voor het bepalen van de positiegrootte om tegemoet te komen aan verschillende handelsstijlen.
 • Kies hefboomwerking: Beoordeel het juiste niveau van hefboomwerking op basis van uw risicobereidheid en handelsplan. AvaTrade biedt concurrerende hefboomopties, waardoor u uw handelspotentieel kunt vergroten. Vergeet echter niet om op verantwoorde wijze gebruik te maken van de hefboomwerking en de daaraan verbonden risico's te begrijpen.
 • Stop- en limietorders instellen: Implementeer risicobeheersmaatregelen door stop-loss- en take-profit-orders in te stellen. Deze orders helpen uw transacties te beschermen en uw winst veilig te stellen door posities automatisch te sluiten tegen vooraf bepaalde prijsniveaus.
 • Bewaak en sluit de transactie: Blijf waakzaam en houd uw transactie in de gaten naarmate de marktomstandigheden evolueren. Pas indien nodig aan en sluit de transactie handmatig wanneer u klaar bent om uw winst te realiseren of uw verliezen te beperken.

Door deze stappen bij AvaTrade te volgen, kunt u beginnen met handelen in CFD's, ondersteund door een gerenommeerde makelaar die concurrentievoordelen en een ondersteunende handelsomgeving biedt.CFD Handelsvoorbeeld: Longpositie op Ruwe Olie

Laten we een theoretische CFD-handel in ruwe olie onderzoeken, waarbij we twee mogelijke uitkomsten zullen overwegen: een winstgevende transactie (Uitkomst A) en een verliezende transactie (Uitkomst B). In dit voorbeeld gaan we voor beide scenario's uit van een invoerprijs van $70 per vat, met een partij van 100 vaten (veel is een gestandaardiseerd aantal eenheden).

Resultaat A: Winstgevende handel

U besluit een longpositie in ruwe olie in te nemen tegen $70 per vat, met gebruikmaking van een lot van 100 vaten. Kort na het openen van de handel komt er nieuws over een OPEC-bijeenkomst waar de lidstaten productieverlagingen aankondigen om de mondiale olievoorziening te stabiliseren. Deze fundamentele factor leidt tot hogere vraagverwachtingen, waardoor de prijs van ruwe olie sterk stijgt.

De volgende dagen stijgt de prijs van ruwe olie gestaag naar $80 per vat. U herkent het positieve momentum en besluit uw positie te sluiten, waarbij u profiteert van het winstpotentieel.

Berekening van de winst: Winst per vat = Sluitingsprijs - Openingsprijs = $80 - $70 = $10

Totale winst = Winst per vat × Aantal vaten = $10 × 100 = $1.000

a profitable CFD trade example

Uitkomst B: Handel verliezen

In een ander scenario ontstaan er onverwachte geopolitieke spanningen in een grote olieconsumerende regio, wat leidt tot zorgen over verstoringen van de vraag naar olie. Bovendien laten economische gegevens een vertraging van de mondiale economische groei zien, wat wijst op een potentiële afname van de vraag naar olie.

Als gevolg van deze fundamentele factoren ervaart de prijs van ruwe olie een scherpe daling. De prijs per vat daalt naar $60, wat leidt tot een verlies op uw longpositie. U maakt zich zorgen over verdere potentiële verliezen en besluit de positie te sluiten om het risico te beperken.

Het verlies berekenen: Verlies per vat = Openingsprijs - Sluitingsprijs = $70 - $60 = $10

Totaal verlies = verlies per vat × aantal vaten = $10 × 100 = $1.000

a losing CFD trade example

CFD Handelstips voor Beginners en Ervaren Handelaren

 • Beheers de basisprincipes: Voordat u begint met handelen in CFD's, moet u ervoor zorgen dat u duidelijk begrijpt wat ze zijn en hoe ze werken.
 • Begin met een demo-account: Het is raadzaam om te beginnen met een demo-account, vooral als u nieuw bent in CFD-handel. Dit geeft u de kans om vertrouwd te raken met de markt en de werking van de handel zonder echt geld te riskeren.
 • Beheer uw hefboomwerking verstandig: Bij CFD-handel is sprake van hefboomwerking, wat betekent dat u met een kleinere hoeveelheid kapitaal een grotere positie kunt verhandelen. Hoewel dit het potentiële rendement kan verhogen, is het belangrijk om op verantwoorde wijze gebruik te maken van hefboomwerking en u ervan bewust te zijn dat dit ook de risico's vergroot. Beheer uw hefboomwerking altijd effectief om aanzienlijke verliezen te voorkomen.
 • Diversifieer uw portefeuille: CFD-makelaars zoals AvaTrade bieden toegang tot een breed scala aan activa. Profiteer hiervan door uw blootstelling te diversifiëren over verschillende activaklassen. Dit kan de afhankelijkheid van één enkel actief verminderen en mogelijk het risicobeheer verbeteren.
 • Blijf op de hoogte: Blijf op de hoogte van marktnieuws en trends om weloverwogen handelsbeslissingen te nemen. Door op de hoogte te zijn van actuele gebeurtenissen en marktontwikkelingen kunt u waardevolle inzichten verkrijgen en kunt u anticiperen op mogelijke marktbewegingen.
 • Risico's beheren: Gebruik hulpmiddelen voor risicobeheer, zoals stop-loss-orders, om potentiële verliezen te beperken. Investeer nooit meer dan u zich kunt veroorloven te verliezen, en houd altijd rekening met de potentiële risico's die aan elke transactie verbonden zijn. AvaTrade biedt een unieke oplossing voor risicobeheer – AvaProtect.
 • Blijf leren: De financiële markten evolueren voortdurend en er valt altijd iets nieuws te leren. Leer uzelf voortdurend bij over handelsstrategieën, marktanalysetechnieken en risicobeheerpraktijken. Door uw kennis uit te breiden, kunt u zich aanpassen aan veranderende marktomstandigheden en uw handelsvaardigheden verbeteren.
 • Begrijp de kosten: Houd rekening met de kosten die gepaard gaan met CFD-handel, inclusief nachtelijke financiering en provisiekosten. Houd rekening met deze kosten bij het evalueren van uw potentiële winst en zorg ervoor dat deze op de juiste manier worden beheerd.
CFD trading tips for novice and professional traders


Waarom Handelen in CFD's bij AvaTrade

Bij AvaTrade bieden we een reeks unieke kenmerken en voordelen die ons onderscheiden als voorkeurskeuze voor CFD-handel. Wanneer u voor AvaTrade kiest, profiteert u van:

 • Gereguleerde en veilige handelsomgeving: handel met volledige gemoedsrust, wetende dat AvaTrade opereert binnen een veilige en gereguleerde handelsomgeving. We hebben een licentie en worden gereguleerd door meerdere internationale financiële autoriteiten, waarbij prioriteit wordt gegeven aan de veiligheid van uw geld en persoonlijke gegevens.
 • Uitgebreid onderwijscentrum: krijg toegang tot een schat aan educatieve bronnen, waaronder webinars, artikelen en videotutorials, ontworpen om u te voorzien van de kennis en vaardigheden om succesvol op de financiële markten te navigeren.
 • Gebruiksvriendelijke handelsplatforms: Ervaar onze krachtige en intuïtieve handelsplatforms, waaronder MetaTrader 4, MetaTrader 5, WebTrader en onze mobiele AvaTradeGO-app. Geniet van geavanceerde handelstools en -functies, naadloze uitvoering en realtime marktanalyse.
 • Risicovrije demo-account: Begin uw handelsreis met onze risicovrije demo-account. Oefen handelsstrategieën, maak uzelf vertrouwd met het platform en bouw vertrouwen op zonder echt geld te riskeren.
 • Toegewijde klantenondersteuning: ons meertalige klantenserviceteam staat klaar om u te helpen met eventuele vragen of technische problemen die u tegenkomt. Wij zijn hier om ervoor te zorgen dat u een soepele en plezierige handelservaring heeft.
 • Unieke handelsbronnen: Krijg toegang tot exclusieve handelsbronnen, zoals de uitgebreide marktanalyse van Trading Central, en profiteer van AvaProtect, waarmee u transacties gedurende een bepaalde periode kunt beschermen tegen potentiële verliezen.


Begin uw CFD Handelsreis met AvaTrade

Als u klaar bent om aan uw CFD-handelsreis te beginnen, nodigen wij u uit om een risicovrije demo-account te openen bij AvaTrade. Oefen uw strategieën, verken ons educatief materiaal en krijg een idee van onze gebruiksvriendelijke platforms. U kunt ook een handelsrekening voor echt geld openen en profiteren van alle voordelen die AvaTrade te bieden heeft.

Begin uw handelsactiviteit, ondersteund door een gerenommeerde makelaar die prioriteit geeft aan uw succes en uitzonderlijke klantenondersteuning biedt.

Sluit u vandaag nog aan bij AvaTrade en ontgrendel het potentieel van CFD-handel.


FAQs

Wat zijn de voordelen van CFD-handel?

CFD-handel biedt verschillende voordelen, waaronder de mogelijkheid om op zowel stijgende als dalende markten te handelen, toegang tot een breed scala aan instrumenten, het potentieel voor hogere rendementen door middel van hefboomwerking en de mogelijkheid om uw portefeuille te diversifiëren. Met AvaTrade kunt u van deze voordelen genieten terwijl u profiteert van een gebruiksvriendelijk handelsplatform en uitgebreide educatieve hulpmiddelen om uw handelservaring te verbeteren.

Hoe begin ik met handelen in CFD's?

Om te beginnen met handelen in CFD's moet u een gerenommeerde CFD-broker zoals AvaTrade kiezen, een handelsrekening openen en deze met het gewenste kapitaal financieren. Selecteer de CFD-markt waarin u wilt handelen, beslis of u long (kopen) of short (verkopen) gaat op basis van uw marktanalyse, bepaal uw positiegrootte, stel passende risicobeheersmaatregelen in, zoals stop-loss-orders, en houd uw transacties in de gaten. AvaTrade biedt de tools, educatieve bronnen en klantenondersteuning om u te helpen effectief door het proces te navigeren.

Welke risico's zijn verbonden aan CFD-handel?

Hoewel CFD-handel kansen biedt, is het belangrijk om u bewust te zijn van de risico's die ermee gepaard gaan. CFD's zijn hefboomproducten, wat betekent dat potentiële winsten of verliezen worden vergroot. U moet de hefboomwerking zorgvuldig beheren, stop-loss-orders instellen om potentiële verliezen te beperken en nooit meer investeren dan u zich kunt veroorloven te verliezen. Marktvolatiliteit, veranderingen in de economische omstandigheden en andere factoren kunnen de CFD-prijzen beïnvloeden. AvaTrade biedt educatief materiaal en hulpmiddelen voor risicobeheer om u te helpen effectief om te gaan met deze risico's.

Hoe kan ik mijn CFD-handelsvaardigheden verbeteren?

Het verbeteren van uw CFD-handelsvaardigheden vereist een toewijding aan voortdurend leren en oefenen. AvaTrade biedt uitgebreide bronnen voor financiële educatie om uw kennis te vergroten, waaronder webinars, artikelen en video-tutorials. Blijf op de hoogte van marktnieuws en trends, pas uw handelsstrategieën aan aan veranderende omstandigheden en ontwikkel een goed gedefinieerd handelsplan. Het demo-account van AvaTrade biedt een risicovrije omgeving om uw handelsstrategieën te oefenen en te verfijnen voordat u overstapt op handelen met echt geld.

Waarom zou ik AvaTrade kiezen voor CFD-handel?

AvaTrade onderscheidt zich als een toonaangevende CFD-broker vanwege zijn uitgebreide financiële educatiemiddelen, gebruiksvriendelijke handelsplatforms, toegewijde klantenondersteuning en toewijding aan een veilige en gereguleerde handelsomgeving. Met AvaTrade heeft u toegang tot een breed scala aan verhandelbare instrumenten, kunt u innovatieve handelsinstrumenten gebruiken en profiteren van unieke functies zoals de marktanalyse van Trading Central en AvaProtect voor risicobeheer. Of u nu een beginner of een ervaren handelaar bent, AvaTrade biedt de ondersteuning en middelen die u nodig heeft voor succesvolle CFD-handel.

chatbot