Waarom is de Handel in Indices zo Populair?

Handelen in indices is een evenwichtige manier om in ’s werelds beste financiële markten te handelen zonder de prestaties van een specifiek aandeel van een bedrijf te hoeven analyseren.

Indices Handelen Online

Indices online verhandelen is een uitstekende manier om te speculeren op 's werelds beste financiële markten en op de hoogte te blijven van de toonaangevende aandelenmarkten. Krijg inzicht in toonaangevende aandelenmarkten via een eenvoudige maatstaf: indices berekend op basis van de aandelenkoersen van toonaangevende bedrijven.

Begin met handelen in aandelenindices uit de hele wereld en geniet van de voordelen van handelen bij een gereguleerde, prijswinnende broker!

Handelen in Aandelenindices bij AvaTrade

AvaTrade biedt een van de meest uitgebreide assortimenten aandelenindices van alle online brokers, met markten over de hele wereld. Sluit u aan bij AvaTrade en handel online in indices met voordelige spreads en maak gebruik van een hefboom en betrouwbare snelle uitvoering.

 • Handel in toonaangevende aandelenindices van de VS, Europa en Azië
 • Ga long of short – zet uw zienswijze op de markt om in transacties
 • Krijg een hefboom tot 200:1 bij handelen in indices
 • Een scala aan krachtige handelsplatformen, waaronder de platformen MetaTrader 4 en MetaTrader 5 voor desktop, tablet & mobiel
 • Webhandelsplatform (geen download of installatie nodig)
 • Autotrading oplossingen beschikbaar, net als de add-ons Autochartist en GuardianAngel
 • Vertrouw op de veiligheid door bij een wereldwijd gereguleerde forexbroker te handelen
 • Uitmuntende meertalige klantenondersteuning

Wat zijn Indices?

Aandelenindex-CFD’s zijn financiële instrumenten die de waarde van de onderliggende beursgenoteerde bedrijven vertegenwoordigen. Een toonaangevende index is bijvoorbeeld de S&P 500, die de gezamenlijke waarde van de 500 beste bedrijven weerspiegelt die aan de Amerikaanse aandelenbeurzen zijn genoteerd. Stijgt de algehele waarde van de aandelen van die bedrijven, dan stijgt de koers van de S&P 500 ook.

Er zijn ook indices die kleinere bedrijven vertegenwoordigen die aan de NYSE genoteerd zijn, zoals de Russell 2000 index, en er zijn indices voor verschillende aandelenbeurzen in de rest van de wereld, zoals de Chinese China A50, de Japanese NIKKEI de Duitse DAX en natuurlijk de Nederlandse AEX.

Aandelenindices op Financiële Markten

Aandelenindices volgen en meten bepaalde mandjes met gerelateerde aandelen. Door de duizenden aandelen die op de verschillende grote beurzen verhandeld worden, zijn indices een nauwkeurige, efficiënte en betrouwbare manier voor investeerders om het algehele marktsentiment te volgen en om als ijkpunt te gebruiken bij hun portefeuilles met individuele aandelen.

Het voordeel van de handel in indices tegenover individuele aandelen en het gebruik ervan in passieve investeringsstrategieën, is dat ze blootstelling aan een gehele branche bieden. Investeerders hoeven niet grondig onderzoek te doen naar berichten over een individueel bedrijf; ze hoeven alleen maar een optimistisch of pessimistisch standpunt in te nemen, afhankelijk van het algehele marktsentiment. De koersbeweging van indices is ook een stuk vloeiender, want één enkel aandeel kan niet voor een extreem hoge piek in de koers zorgen. Dit maakt de handel in indices logischerwijs minder volatiel.

Echter, vanwege de hoeveelheid activiteit in individuele aandelen bieden indices voldoende volatiliteit zodat handelaren de keuze hebben uit talloze winstgevende handelskansen. Dit gaat vooral op voor daghandelaren en mensen die koersacties die op nieuws gebaseerd zijn volgen, aangezien indices vaak een weerspiegeling zijn van de brede economische effecten van zowel politieke als economische verschuivingen.

Voor risicoaverse en langeretermijnhandelaren is investeren in indices een eenvoudige en effectieve manier om te diversifiëren. In plaats van in slechts een paar aandelen te investeren, waar het risico wordt vermenigvuldigd, bieden indexgebaseerde ETF’s blootstelling aan de gehele aandelenmarkt, en beperken tegelijkertijd het risico van een enkel bedrijf dat uw gehele handelsportefeuille negatief zou kunnen beïnvloeden.

Vooraanstaande indices van dit Moment

AvaTrade’s selectie van 20 indices omvat de populairste en meest verhandelde indices die vandaag de dag beschikbaar zijn:

 • US500 – De waarde van de US500, gebaseerd op de Standard & Poor 500, is opgebouwd uit de aandelenkoersen van 500 toonaangevende, in de VS gevestigde bedrijven
 • US30 – Gebaseerd op de Dow Jones-index, die een prijsgewogen gemiddelde is van 30 van de belangrijkste aandelen die worden verhandeld op de NASDAQ en de New York Stock Exchange (NYSE)
 • US_Tech100 – Dit contract is gebaseerd op de NASDAQ 100-index, die de waarde vertegenwoordigt van 100 niet-financiële ondernemingen die op de NASDAQ worden verhandeld.
 • FTSE 100 – De FTSE 100 is een verzameling van 100 van de grootste beursgenoteerde bedrijven in het VK
 • DJ EURO STOXX 50 – De Euro Stoxx 50 verzamelt de aandelenwaarde van 50 van de grootste Europese bedrijven
 • Op onze handelsvoorwaarden pagina vindt u meer informatie over welke indices wij bieden, en de spreads, openingstijden en de lotomvang.

Waarom Kiezen voor Handelen in CFD’s?

De handel in index-CFD’s biedt een de online handelaar aantal voordelen. Bij handelen in CFD’s (Contracts for Difference) kunt u financiële instrumenten kopen of verkopen zonder de onderliggende activa werkelijk zelf in bezit te hebben. Dit kunnen grondstoffen zijn, maar ook aandelen of, zoals bij index-CFD’s, de waarde van de onderliggende index.

Een handelaar kan de CAC-40 kopen. Als de koers van de index omhoog gaat, zal de handelaar bij het verkopen van het CFD het prijsverschil tussen de koop- en verkoopprijs verdienen. Als de koers omlaag gaat, moet de handelaar het verschil betalen.

Aangezien de handelaar de activa zelf nooit in bezit heeft, zijn hier veel minder kosten aan verbonden, zijn er geen beperkingen wat betreft short handelen, en kan bij de investering een hefboom tot 400:1 keer worden gebruikt.

Hoe AvaTrade kan helpen

U kunt een bezoekje brengen aan de educatieve sectie om meer te weten te komen over CFD’s. Bezoek Sharp Trader, ons educatieve alles-in-eenportaal voor uitgebreide informatie over online handelen.Twijfelt u dan nog? Bekijk hoe onze klanten AvaTrade beoordelen!

Kies voor AvaTrade als uw CFD broker en geniet van de voordelen van het handelen bij een gereguleerde prijswinnende broker!

Veelgestelde vragen over indices

Hoe gaat een beursindex in zijn werk??

Een beursindex is een financiële indicator die de prestaties van een mandje aandelen meet die aan een bepaalde aandelenbeurs worden verhandeld. De S&P 500-index bijvoorbeeld bevat de 500 beste bedrijven met de hoogste marktwaarde die aan de NYSE genoteerd staan. Gewoonlijk krijgt elk aandeel een gewogen gemiddelde in de index aan de hand van zijn beurswaarde en dit gewogen gemiddelde bepaalt de mate van invloed op de koers van de index. De koers van de aandelenindex wordt berekend aan de hand van de live koersen van de genoteerde aandelen en de bewegingen beïnvloeden de indexkoers in de mate die overeenkomt met hun gewicht.

Wat is het belang van de beursindex??

Een beursindex vertegenwoordigt vaak een specifiek onderdeel van een beurs, bijvoorbeeld de meest waardevolle bedrijven, of een specifieke sector, zoals de financiële sector. Dankzij indices kunnen investeerders de gezondheid en de prestaties van bedrijfsactiviteiten meten. Ze helpen ook langetermijntrends te detecteren om rendement op investeringen (ROI) te schatten en nieuwe kansen te bepalen. De aandelenindices zijn over het algemeen stabieler en voorspelbaarder en daarom geven veel handelaars de voorkeur aan het kopen en verkopen van index-CFD’s om van stabiele trends te genieten en tegelijkertijd de vermenigvuldigde risico’s van het handelen in individuele aandelen te vermijden.

Whichstockmarketindexisthebestindicator?

3

Welke beursindex is de beste indicator??

Elke beursindex functioneert als een financiële indicator voor een ander gedeelte van de markt. Daghandelaren kunnen de voorkeur geven aan een index die relevant is voor de verspreiding van markten en landen in de portefeuille. Voor de Amerikaanse markten bijvoorbeeld dekt de NASDAQ Financial-100 de financiële bedrijven in de NASDAQ-beurs, terwijl de S&P SmallCap 600 het segment kleine beurswaarde in de NYSE meet. Maar als u de voorkeur aan Europese aandelen geeft, kan de Duitse DAX 30 of de Franse CAC 40 een betere indicator blijken te zijn en een optie voor uw handelsportefeuille.

chatbot