Ordertypen

Laat het platform voor u handelen met verschillende ordertypes.

Ordertypen
Niveaus

Order Types

De term ‘order’ refereert aan hoe een transactie wordt geopend of gesloten. Er bestaan heel veel verschillende typen orders. U kunt ervoor kiezen een transactie uit te voeren tegen de huidige marktkoers, maar u kunt ook een voorwaardelijke order instellen om een transactie uit te voeren tegen een toekomstige marktkoers, die hoger of lager ligt dan de huidige marktkoers.

Order Types FAQ

 • Wanneer kan ik het beste een marktorder gebruiken?

  Er zijn een paar situaties waarin de marktorder de beste keuze is. Een daarvan is als u gewoon de snelst mogelijke uitvoering wilt. Een andere is wanneer u een actief verhandelt met een hoge liquiditeit en een extreem krappe spread. Dit speelt bijvoorbeeld een rol wanneer u orders plaatst voor forex-paren met spreads van slechts enkele pips, of aandelen met een bid-ask spread van een cent of minder. Een andere situatie waarin de marktorder acceptabel is, is wanneer u handelt in kleine partijen van minder dan $ 1.000. Elke keer dat u snel in of uit een positie wilt komen, is een marktorder het beste. Hetzelfde geldt wanneer de in- en uitstapkosten extreem laag zijn.

   
 • Waar moet ik mijn stop-loss-orders plaatsen?

  Bepalen waar u een stop-loss-order plaatst, heeft alles te maken met beslissen hoeveel risico u bereid bent te nemen. Als u bijvoorbeeld een aandeel van $ 100 koopt en uw stop-loss op $ 90 plaatst, geeft u aan dat een verlies van 10% acceptabel is. Dit type verliespercentage is een standaardmethode voor het bepalen van stop-loss-niveaus. Een andere benadering is om gemeenschappelijke voortschrijdende gemiddelde niveaus in de buurt of andere ondersteunings- of weerstandsniveaus te gebruiken om te beslissen waar een stop-loss moet worden geplaatst. In ieder geval mag uw risico op verlies niet meer zijn dan de helft van uw potentiële winst. Dus in het bovenstaande voorbeeld, met een mogelijk verlies van 10%, zou het winstdoel minimaal met $ 120 (20%) moeten stijgen.

   
 • Welke handelsstrategie gebruikt een One-cancels-the-other order?

  Deze strategie voor risicobeheer koppelt een stop-loss order aan een limietorder om een transactie te automatiseren. De stop-loss order wordt geactiveerd als het verlies groter wordt dan de handelaar bereid is te accepteren, terwijl de limietorder wordt geactiveerd als de order het winstdoel bereikt. Deze strategie stelt een doorgewinterde handelaar in staat om een positie in te nemen, de exit-voorwaarden te definiëren en de transactie uit hun hoofd te zetten, wetende dat deze zal worden uitgevoerd zoals ze willen, zonder het risico dat emoties in beeld komen en de transactie verstoren.

   
chatbot