Bitcoin Trading

Bitcoin trading @ AvaTrade

Als u een bitcoin-handelsaccount wilt openen, klikt u eenvoudig op de onderstaande knop. Als je meer wilt weten over bitcoin trading, lees dan het volledige artikel.

Word lid van AvaTrade en profiteer van de voordelen van handelen met een gereguleerde makelaar!

Hoe u Bitcoin CFD’s kunt Verhandelen in 3 Eenvoudige Stappen

 1. Open een handelsaccount bij AvaTrade
 2. Stort geld op uw account
 3. Bitcoin KOPEN (long gaan) of VERKOPEN (short gaan)

AvaTrade is een toonaangevende makelaar, met enkele van de meest concurrerende voorwaarden die beschikbaar zijn, waaronder zeer lage Crypto-spreads.

De reis van Bitcoin

Op Halloween van 2008 haalde het Bitcoin-witboek, dat een peer-to-peer gedecentraliseerde digitale valuta beschrijft, de krantenkoppen. Er is een monster geboren! Het was een revolutionair idee dat beloofde de financiële wereld op dezelfde manier te schudden als internet de ruimte voor slimme computers schudde. Bitcoin was een digitale valuta die veiligheid en integriteit van transacties beloofde. Het zou niet worden bemand door centrale autoriteiten, zoals regeringen of centrale banken, en als zodanig beloofde het zijn deuren te openen voor de wereldbevolking zonder bankrekening die binnen enkele minuten geld kon sturen.

Het idee was geniaal en de timing was perfect. De wereld bevond zich in een wereldwijde crisis veroorzaakt door financiële deregulering, en als gevolg daarvan bood Bitcoin hoop voor de toekomst. Bitcoin was net zo mysterieus als zijn oprichter, Satoshi Nakamoto. De allereerste cryptocurrency was bedoeld om de toekomst van geld te zijn, maar zodra Satoshi rond 2011 ‘verdween’, begrepen zijn collega’s snel het unieke potentieel dat cryptocurrency in de wereld van beleggen had. De kwaliteit van cryptocurrency als waardeopslag kwam naar voren.

Eind 2009 was $1 het equivalent van meer dan 1.300 Bitcoins. Van een waarde van een fractie van de dollar, overschreed één Bitcoin binnen 8 jaar de $ 10.000 waarderingsprijs – een abnormaal rendement bij elke maatregel. Tegen het einde van 2017 werd Bitcoin een begrip omdat het flirtte met het prijsniveau van $ 20.000. Bitcoin was nu, naast andere cryptocurrencies, een must-have in de portefeuilles van elke belegger. Late investeerders keken echter met afschuw toe hoe de hele cryptomarkt zich terugtrok na jaren van ongelooflijke winsten in 2018. Cryptocurrencies werden echter mainstream financiële activa, en de terugval zou later van korte duur blijken te zijn.

Begin 2020 trof de pandemie van het coronavirus de hele wereld. Economieën over de hele wereld werden letterlijk stilgelegd toen regeringen een avondklok en lockdown-beperkingen instelden. Terwijl andere financiële activa in waarde afnamen, kwamen Bitcoin en andere cryptocurrencies tot leven. Bitcoin bleek het spreekwoordelijke ‘digitale goud’ te zijn en de waarde ervan steeg van dieptepunten van ongeveer $ 4.000 in het eerste kwartaal van 2020 tot meer dan $ 23.000 in december van hetzelfde jaar, waarmee het de vorige hoogtepunten die eind 2017 werden gedrukt, verpletterde. effecten van COVID-19, zorgde Bitcoin voor de broodnodige remedie! We bieden u de mogelijkheid om Bitcoin te verhandelen op zowel MetaTrader 4– als MetaTrader 5-platforms, waar u 24/7 kunt handelen tegen de Amerikaanse dollar en andere valuta’s.

Het jaar 2021 bleek een kaskrakerjaar te zijn voor de primaire cryptocurrency, Bitcoin. De prijs van Bitcoin steeg scherp tot boven $ 55.000 in februari 2021, en de krantenkoppen raakten de draden dat Tesla voor $ 1,5 miljard aan de digitale munt had gekocht. Er was een korte marktcorrectie, maar de Bitcoin-trend bleef stijgen en sprong opnieuw boven de $ 60.000 voor de openbare notering van Coinbase, de grootste cryptobeurs in de VS. Negatief regelgevend nieuws en een verstrekkende stroomuitval in China zorgden er echter voor dat Bitcoin tegen juli 2021 een terugval tot net boven de $ 30.000 overschreed. Er was een hardhandig optreden van de regelgeving in het VK en China, maar er zou spoedig positief nieuws komen.

In juni 2021 kondigde El Salvador aan dat BTC in het land als wettig betaalmiddel zou worden beschouwd en dat er geen vermogenswinstbelasting zou worden geheven op crypto-uitwisselingen daar. Bovendien zag een blockchain-gerelateerde vacature van Amazon investeerders speculeren dat de retailgigant op zoek was naar het ondersteunen van crypto-betalingen. Samen met de Taproot-upgrade op de Bitcoin-blockchain zorgden deze factoren voor enorme tegenwind waardoor de munt in november 2021 zijn hoogste punt ooit bereikte op ongeveer $ 70.000.

Er volgde een correctie, maar Bitcoin bleef in 2022 een neerwaartse spiraal maken. Eind januari 2022 was Bitcoin gedaald tot onder de $ 35.000. Een kort herstel zorgde ervoor dat de munthandel begin mei 2022 boven $ 45.000 kwam, maar sindsdien is deze gedaald tot net onder $ 30.000 vanaf mei 2022. Dit is het gevolg van China, dat zijn reglementaire hardhandig optreden tegen cryptocurrencies en de val van TerraUSD (een stablecoin ondersteund door LUNA), wat het vertrouwen van beleggers heeft geschaad.

Inzicht in de belangrijkste factoren die van invloed zijn op de Bitcoin-prijs

Zoals elk financieel actief, wordt de prijs van Bitcoin bepaald door de wetten van vraag en aanbod. Bitcoin is in dit opzicht altijd vergeleken met goud, in die zin dat er een eindig aantal munten is dat ooit beschikbaar zal zijn. Daarnaast zullen marktdeelnemers in de loop van de tijd de reële waarde van Bitcoin bepalen, afhankelijk van de gebruikssituaties en acceptatie. Een andere belangrijke prijsbeïnvloeder is de berichtgeving in de media. In de beginjaren was de prijs van Bitcoin beperkt omdat de media het een voorbijgaande wolk en een munt voor het dark web noemden. In dit tijdperk van sociale media kan een dergelijke negatieve berichtgeving potentiële investeerders afschrikken. Positieve berichtgeving in de media over zowel Bitcoin als de onderliggende blockchain-technologie heeft echter gunstige fundamenten opgeleverd voor de belangrijkste cryptocurrency en investeerders aangemoedigd.

Bitcoin-handel is misschien gedecentraliseerd, maar de macht van grote regeringen over de hele wereld kan niet worden genegeerd. Bitcoin is het onderwerp geweest van frequente wijzigingen in de regelgeving in verschillende aspecten, waaronder belastingen. Een deel van de reden waarom de prijs van Bitcoin sterk daalde na de hoogtepunten van eind 2017 was de enorme regeldruk vanuit China. Maar regelgeving is niet per se een negatief fundament. In sommige gevallen dient positieve regulering als een instrument om Bitcoin te legitimeren als een algemeen financieel actief, en dit kan leiden tot een grotere vraag.

De prijs van Bitcoin wordt ook beïnvloed door wat er gebeurt binnen de Bitcoin-gemeenschap. Een deel van de reden waarom de prijs van Bitcoin tijdens de COVID-19-pandemie steeg, kan worden gekoppeld aan de halvering die plaatsvond in mei 2020. Bij de halvering van Bitcoin wordt de beloning voor het minen van Bitcoin gehalveerd. Dit beperkt theoretisch het aanbod van Bitcoin, omdat de prikkel om te minen wordt verminderd. Met een beperkt aanbod, neemt de vraag toe en stijgt ook de prijs van Bitcoin.

Hoe u kunt profiteren van Bitcoin trading wanneer de markt daalt?

Bitcoin is een zeer volatiel actief, met veranderend sentiment dat prijzen van het ene uiterste naar het andere kan sturen. De markt kan het ene moment overijverig optimisme ervaren en dan snel omslaan in duister pessimisme. Aan het eind van de dag moeten beleggers echter hun belastingen indienen, of de prijzen nu stijgen of dalen.

Gelukkig voor beleggers is Bitcoin onderworpen aan vermogenswinstbelasting. Dit biedt een unieke kans om belastingaftrek te claimen wanneer de prijzen kelderen. Als u verlies lijdt op uw Bitcoin-investering, heeft u het recht om de details op te nemen om uw totale belastingplicht te verminderen. Om een ​​Bitcoin-verlies ‘geldig’ te laten zijn, moet het worden gerealiseerd. Dit betekent dat u uw positie moet liquideren. U kunt alleen verlies lijden als u Bitcoin tegen een lagere prijs verkoopt dan u het heeft gekocht. Als de prijzen dalen, maar u verkoopt niet, dan is dat een ongerealiseerd verlies en komt u niet in aanmerking voor belastingaftrek.

Als je bijvoorbeeld 1btc hebt gekocht voor $ 40.000, maar de prijs is nu $ 35.000, en je verkoopt het, dan heb je een verlies van $ 5.000 gerealiseerd. Als u uw aangifte indient, kunt u een kapitaalverlies claimen ter waarde van $ 5.000. In de VS kunnen vermogensverliezen worden geclaimd tot een maximum van $ 3.000. Maar het mooie is dat overtollig verlies onbeperkt kan worden doorgeschoven naar volgende jaren. Dus als u in 2020 een verlies van $ 5.000 heeft geleden, heeft u recht op een fiscaal aftrekbaar bedrag van maximaal $ 3.000 en kunt u het extra verlies van $ 2.000 doorschuiven naar 2021.

Bitcoin en andere cryptocurrencies zijn inherent volatiel. De goede dagen worden gekoesterd, maar de slechte dagen hoeven niet stressvol te zijn. Door deze truc voor het oogsten van belastingen te gebruiken, kunt u uw belastingplicht verminderen wanneer de Bitcoin-prijzen dalen.

Bitcoin Kopen

Er zijn verschillende manieren om Bitcoin te kopen en blootstelling te krijgen aan de kansen die dit opwindende bezit biedt. Er zijn crypto-uitwisselingen waarmee beleggers Bitcoin kunnen kopen met creditcards/betaalpassen of bankoverschrijvingen. Uitwisselingen waren aanvankelijk de enige manier om Bitcoin te kopen, en ze zijn geëvolueerd naarmate de belangrijkste cryptocurrency wereldwijd belangstelling heeft gewekt. Wanneer u Bitcoin via een beurs koopt, moet u een crypto-portemonnee openen en beveiligen. U bent volledig eigenaar van de munten en kunt profiteren van forks die ‘dividenden’ genereren voor Bitcoin-houders.

Er zijn ook peer-to-peer Bitcoin-uitwisselingssites waar mensen Bitcoin voor contant geld tussen elkaar verhandelen. Deze sites zijn in populariteit gegroeid omdat ze overeenkomen met lokale handelaren die gemakkelijk Bitcoin kunnen uitwisselen met behulp van lokale betaalmethoden. Peer-to-peer Bitcoin-handelssites bieden de munt meestal tegen premium prijzen (hoger dan de marktprijs), maar ze zijn gemakkelijk en handig voor iedereen om te gebruiken. Er zijn ook Bitcoin-geldautomaten die lijken op traditionele geldautomaten. Ze zijn echter niet verbonden met een bank, maar eerder met een Bitcoin-portemonnee of -uitwisseling. Met Bitcoin-geldautomaten kunnen beleggers Bitcoin kopen met creditcards/betaalkaarten en met contant geld.

In de meeste gevallen is het gemakkelijk om Bitcoin-geldautomaten bij u in de buurt te vinden met behulp van kaarten. Hoewel dit voor sommigen het gemak kan vergroten, hebben veel Bitcoin ATM-gebruikers geklaagd over de hoge kosten die in rekening worden gebracht (meestal meer dan 5%). Nu Bitcoin een mainstream financieel actief wordt, kunnen beleggers ook worden blootgesteld aan prijsveranderingen door Bitcoin-derivaten zoals CFD’s en de crypto10-index te verhandelen. Op deze manier bezitten beleggers geen Bitcoin, ze speculeren alleen op de prijsveranderingen ervan. Als je koopt, verdien je winst als de prijzen stijgen; en wanneer u verkoopt, maakt u winst wanneer de prijzen dalen.

Bitcoin-handel via derivaten is voor veel beleggers aantrekkelijk omdat hiermee winst kan worden gemaakt, of de prijzen nu stijgen of dalen. Derivaten kunnen ook worden verhandeld met een hefboomwerking, wat het mogelijk maakt om grotere winsten te behalen wanneer de prijzen in uw voordeel bewegen. Dus hoe moet je Bitcoin kopen? Dit is geheel afhankelijk van uw investeringsdoelen en ambities. Wanneer u Bitcoin koopt via een beurs, geldautomaat of een peer-to-peer handelssite, bent u in wezen een HODLer.

“HODL” is een term in de bitcoin-gemeenschap die betekent dat de munten voor een lange termijn worden vastgehouden. Je gelooft in wezen in de toekomst van bitcoin en maakt je nooit zorgen over periodes waarin de prijs daalt. U bent in voor de lange termijn en zal uitbetalen wanneer u een vooraf bepaald doel bereikt of wanneer het zinvol is om dit te doen. Maar als u een actieve handelaar op korte termijn bent, zullen derivaten zoals CFD’s beter bij u passen. Bitcoin is over het algemeen een vluchtig actief waarvan de prijzen enorm fluctueren. Dit betekent dat bitcoinhandelaren op korte termijn worden blootgesteld aan meer kansen wanneer de prijzen tussen verschillende hoogte- en dieptepunten schommelen.

Waarom Bitcoin verhandelen met AvaTrade?

Bij AvaTrade kunt u Bitcoin verhandelen als CFD. Dit is waarom u Bitcoin met ons zou moeten verhandelen:

 • Veiligheid
  Als CFD-makelaarskantoor bieden we geen crypto-wallets om uw Bitcoin op te slaan. We bieden u eenvoudig toegang tot intuïtieve platforms om realtime prijswijzigingen van Bitcoin te verhandelen. We zijn ook gereguleerd in verschillende rechtsgebieden over de hele wereld, wat ervoor zorgt dat we voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen, inclusief het aanhouden van geld van klanten op gescheiden bankrekeningen.
 • Hefboom
  We bieden een hefboomwerking tot wanneer u Bitcoin of andere cryptocurrencies verhandelt. Dit betekent dat u uw handel kunt extraheren en maximaliseren tijdens marginale prijswijzigingen of wanneer u een beperkt kapitaal heeft.
 • Keuze van activa
  Naast Bitcoin bieden we ook een selectie van andere munten en tokens die een toptoevoeging aan uw portfolio kunnen zijn. Ze omvatten Ethereum, Litecoin, Dash, IOTA, NEO, Stellar Lumens, Ripple, EOS en Bitcoin Cash.
 • Lagere kosten
  We stellen onze klanten in staat om Bitcoin te verhandelen tegen concurrerende spreads. Dit komt omdat we, in tegenstelling tot uitwisselingen, geen miner-vergoedingen of andere transactiekosten in rekening hoeven te brengen.
 • Snellere transacties
  Open en sluit Bitcoin-transacties in een oogwenk. We worden ondersteund door meerdere, grote liquiditeitsaanbieders, waardoor we een snelle uitvoering van alle Bitcoin-transacties kunnen garanderen.
 • Ruilplatform
  Handel in Bitcoin op handelsplatforms van wereldklasse zoals MetaTrader 4 en MetaTrader 5. Onze platforms zijn geavanceerd en stabiel, en beleggers kunnen Bitcoin verhandelen met behulp van tal van geavanceerde ordertypes, zoals limiet en koop-/verkoopstop. We ondersteunen ook geautomatiseerde handelsstrategieën en bieden tal van technische en fundamentele analysetools.
 • Handelsbronnen
  Bitcoin is een spannende maar volatiele valuta. Daarom bieden we verschillende handige handelsbronnen om u te helpen op de hoogte te blijven van uw Bitcoin-handel. We hebben een uitgebreide educatieve sectie met tal van relevante crypto-eBooks en video’s om u te helpen de nodige kennis op te doen om door de cryptomarkt te navigeren. We hebben ook een economische kalender waarmee u op de hoogte blijft van nieuws en evenementen die van invloed kunnen zijn op uw cryptoportfolio.
 • AvaProtectTM
  Handel in Bitcoin met de exclusieve AvaProtect-functie voor risicobeheer. Deze unieke functie geeft u uw geld terug bij het verliezen van transacties tijdens de beschermde periode.
 • Handelscentrum
  Identificeer de beste technische instellingen op uw Bitcoin-grafiek met behulp van Trading Central, dat op al onze platforms is geïntegreerd.
 • Meerdere paren
  Handel in Bitcoin versus verschillende fiat-valuta’s en word blootgesteld aan nog meer handelsmogelijkheden via arbitrage.

Bitcoin in het nieuws

 • November 2012 – WordPress is begonnen met het accepteren van bitcoins
 • 28 november 2012 – Eerste Halving Event vond plaats. Dit is waar het aantal gedolven Bitcoins werd gehalveerd, wat de helft van de beloningen voor miners veroorzaakte, voor het uitvoeren van dezelfde hoeveelheid werk. Het leidde in de loop van de tijd ook tot een stijging van de prijs van Bitcoin.
 • Juli 2013 – Lancering van een gezamenlijk project in Kenia, waarbij bitcoin wordt gekoppeld aan M-Pesa, een populair Oost-Afrikaans mobiel betalingssysteem.
 • September 2014 – TeraExchange, LLC, kreeg goedkeuring van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission om een ​​vrij verkrijgbaar swapproduct op de markt te brengen op basis van de prijs van een bitcoin. Dit is de eerste keer dat een Amerikaanse regelgevende instantie een financieel bitcoin-product goedkeurt.
 • Maart 2016 – Het kabinet van Japan erkende dat virtuele valuta zoals bitcoin een functie hebben die vergelijkbaar is met echt geld.
 • 9 juli 2016 – Tweede halveringsevenement
 • 1 augustus 2017 – Eerste fork in Bitcoin is gemaakt: Bitcoin Cash
 • 24 oktober 2017 – De tweede fork in Bitcoin is gemaakt: Bitcoin Gold
 • 10 december 2017 – CBOE Futures Exchange (CFE) begint met het aanbieden van Bitcoin-futureshandel
 • 28 december 2017 – Derde vork in Bitcoin gemaakt: nieuwe munt op SegWit2x-keten genaamd B2X
 • 11 mei 2020 – Derde Bitcoin Halving Event
 • 19 februari 2021 – Bitcoin-marktkapitalisatie overtreft $ 1 biljoen
 • 9 juni 2021 – El Salvador wordt het eerste land dat Bitcoin als wettig betaalmiddel gebruikt
 • 19 oktober 2021 – De eerste op futures gebaseerde Bitcoin ETF wordt gelanceerd in de VS
 • November 2021 – De Taproot-upgrade is geïmplementeerd op de Bitcoin-blockchain, de eerste significante upgrade sinds 2017
 • 2 februari 2022 – Bitcoin-prijs crasht nadat Rusland aanvallen op Oekraïne heeft uitgevoerd
 • 27 april 2022 – Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) neemt Bitcoin aan als wettig betaalmiddel
 • Verwacht 2024 – Vierde Bitcoin Halvering Event

Hulp nodig bij het verhandelen van Bitcoin?

AvaTrade biedt u de mogelijkheid om alle Bitcoin-transacties te KOPEN (long gaan) of VERKOPEN (short te gaan). Deze dienst staat 24/7 voor je klaar. U kunt uw favoriete handelsstrategieën gebruiken om Bitcoin CFD’s te kopen of verkopen, ongeacht de richting waarin de valuta beweegt. We moedigen u aan om meer te leren over Bitcoin-handel door onze pagina Handelsvoorwaarden en -kosten te bezoeken. Let op: de hoge volatiliteit van de cryptocurrency-markt kan voortdurende handelsmogelijkheden bieden.

Handel op Bitcoin-prijswijzigingen in 3 stappen:

1
Open een handelsaccount
2
Geld storten
3
Open een Long (KOOP) of Short (VERKOOP) Bitcoin-positie

Andere cryptocurrencies die u kunt verhandelen:

Als gevolg van prijsschommelingen kunnen bepaalde Crypto-paren periodiek worden opgeschort en/of verwijderd van onze handelsplatforms.

Wanneer u handelt met AvaTrade handelt u op de prijsveranderingen van de digitale munt, en koopt u deze niet fysiek.

Bitcoin FAQ

 • Is de Bitcoin-markt onderhevig aan manipulatie door een handvol investeerders die de meerderheid van Bitcoin beheersen?

  Als een financieel actief in meerderheid in handen is van een handvol investeerders, kunnen hun collectieve acties in theorie de vraag, het aanbod en de prijsstelling bepalen. Wanneer de ‘Bitcoin Whales’ besluiten hun Bitcoin-winkels aan te houden, halen ze hun aandeel effectief uit de omloop en uit de handelsactiviteiten. Dit vermindert de hoeveelheid Bitcoin die wordt gekocht en verkocht, wat op zijn beurt de prijs beïnvloedt. Wanneer het aanbod de vraag overtreft, dalen de prijzen, en wanneer de vraag het aanbod overtreft, stijgen de prijzen. Langetermijninvesteerders omvatten 56% van de Bitcoin-holdings, 18% van Bitcoin is verloren gegaan, handelaren vormen 15% van de holdings en 11% van Bitcoin moet nog worden gedolven.

 • Waarom kunt u 7 dagen per week in Bitcoin handelen, maar niet 7 dagen per week in forex?

  Bitcoin is ‘s werelds belangrijkste cryptocurrency, maar het is nog steeds een relatieve nieuwkomer in de scene. In tegenstelling tot forex moet Bitcoin nog massaal worden geaccepteerd. Net als forex is Bitcoin ook gedecentraliseerd. Het is de moeite waard erop te wijzen dat Bitcoin niet direct wordt gecontroleerd door regeringen of centrale banken. En de handel is niet onderhevig aan reguliere kantooruren, aangezien Bitcoin een P2P-cryptocurrency is en BTC-uitwisselingen de klok rond draaien. Forexmarkten lopen 24 uur per dag, 5 dagen per week voor detailhandelaren, maar niet voor institutionele handelaren. Forex trading vindt plaats van 17.00 uur EST zondag tot 17.00 uur EST vrijdag voor detailhandelaren.

 • Wat zorgde ervoor dat de prijs van Bitcoin in 2021 boven $ 50.000 steeg?

  Op dinsdag 16 februari 2021 steeg de prijs van Bitcoin tot boven de $50.000. Veel cryptocurrency-analisten schrijven de sterke stijging van de prijs van Bitcoin en altcoin toe aan de toenemende interesse van institutionele beleggers. In het eerste kwartaal van 2021 gaven grote bedrijven zoals MasterCard, PayPal en Tesla sterke steun aan cryptocurrencies. Achteraf gezien werd de rally van 2017 die de prijs van Bitcoin naar $ 20.000 duwde, gedreven door speculatief retailsentiment, terwijl de rally van 2021 werd aangedreven door institutionele vraag. Voorheen werd de retailvraag naar Bitcoin gevoed door hefboomtransacties, waardoor de markt inherent volatiel was. Hoe dan ook, het blijft een speculatief actief met een twijfelachtige intrinsieke waarde.