Hoe Cryptocurrencies te Verhandelen?

Ga met ons mee op verkenning van de handel in cryptocurrency.
Leer hoe u digitale activa analyseert, transacties uitvoert,
en neem weloverwogen beslissingen in onze informatieve gids.


Welkom in de wereld van cryptocurrency-handel! We gaan ervan uit dat u al een basiskennis heeft van wat cryptocurrency-handel is. Als dit niet het geval is, raden we u aan eerst ons inleidende artikel over "Wat zijn cryptocurrencies en hoe werken ze" te lezen.

In deze gids gaan we dieper in op de werking van het handelen in cryptocurrencies, met name via Contracts for Difference (CFD's). Door cryptocurrencies te verhandelen via CFD's kunt u speculeren op de prijsbewegingen van digitale activa zonder deze daadwerkelijk te bezitten. Deze aanpak biedt een unieke reeks voordelen, die we in de volgende paragrafen zullen onderzoeken. Dus doe je gordel om en bereid je voor om in de opwindende en dynamische wereld van cryptocurrency-handel te duiken!

Vergroot uw vaardigheden in een risicovrij demo-account of begin vandaag nog met handelen met een echt account!


Een stapsgewijze Handleiding

how to trade cryptocurrency_NL

Het handelen in cryptocurrencies lijkt in eerste instantie misschien een uitdaging, maar als je het eenmaal in stappen opsplitst, wordt het een eenvoudig proces. Hier is een stapsgewijze handleiding om u op weg te helpen:

 1. Open en financier een handelsaccount: De eerste stap in uw handelstraject is het openen van een handelsaccount bij een gerenommeerde makelaar zoals AvaTrade die cryptocurrency CFD's aanbiedt. Zodra uw account is ingesteld, moet u geld storten. De meeste makelaars bieden verschillende financieringsopties, afhankelijk van de lokale regelgeving, waaronder bankoverschrijving, creditcard of zelfs PayPal.
 2. Kies een cryptocurrency om in te handelen: Bepaal vervolgens in welke cryptocurrency u wilt handelen. U kunt kiezen voor Bitcoin of Ethereum, de meest verhandelde cryptocurrencies, of u kunt kiezen voor een minder bekende altcoin. Uw keuze moet gebaseerd zijn op uw marktonderzoek en persoonlijke handelsdoelen.
 3. Analyseer de markt: Voordat u een transactie opent, is het van cruciaal belang om de markt te analyseren. U kunt fundamentele analyse gebruiken, waarbij u de algehele gezondheid van het netwerk van de cryptocurrency, nieuwsgebeurtenissen en bredere markttrends evalueert. Als alternatief kunt u technische analyse gebruiken, waarbij u prijsgrafieken bestudeert om patronen en trends te identificeren. De meeste succesvolle handelaren gebruiken een combinatie van beide.
 4. Bepaal de richting en open een transactie: beslis op basis van uw marktanalyse of u denkt dat de cryptocurrency in waarde zal stijgen (kopen) of in waarde zal dalen (verkopen), en open een transactie. Houd er rekening mee dat u met CFD's potentieel winst kunt maken, ongeacht of de markt stijgt of daalt.
 5. Risico's beheren: Het is belangrijk om een strategie voor risicobeheer te hebben. Dit kan het plaatsen van stop-loss-orders inhouden om potentiële verliezen te beperken, en take-profit-orders om winst veilig te stellen wanneer de prijs een bepaald niveau bereikt.
 6. Houd de positie in de gaten en verlaat deze: zodra uw transactie open is, moet u de markt regelmatig controleren om te zien hoe deze presteert. U kunt uw positie handmatig sluiten wanneer u denkt dat dit het juiste moment is, of u kunt orders instellen om deze automatisch te sluiten op een bepaald prijsniveau.

Denk eraan: begin altijd met een duidelijk handelsplan en probeer te voorkomen dat emoties uw handelsbeslissingen bepalen.Wat Beweegt de Prijzen van Cryptocurrency?

how to trade cryptocurrency NL

Als u begrijpt wat de prijzen van cryptocurrencies drijft, kunt u een voorsprong krijgen bij uw handelsbeslissingen. Hier zijn enkele belangrijke factoren die de prijzen van cryptocurrency beïnvloeden:

 • Marktstructuur en cycli - Net als andere financiële markten doorloopt de cryptocurrency-markt cycli: perioden van hoge groei gevolgd door perioden van correctie. Deze cycli kunnen worden beïnvloed door een verscheidenheid aan factoren, waaronder technologische vooruitgang, marktsentiment en macro-economische trends. Door deze cycli te begrijpen, kunnen handelaren weloverwogen beslissingen nemen over wanneer ze een transactie moeten aangaan of beëindigen.
 • Vraag en aanbod - Het economische basisprincipe van vraag en aanbod speelt een belangrijke rol in de prijzen van cryptocurrency. Als een bepaalde cryptocurrency een groot tokenaanbod maar een lage vraag heeft, zal de prijs dalen. Aan de andere kant, als het aanbod van een cryptocurrency beperkt is en de vraag groot is, zal de prijs stijgen.
 • Beschikbaarheid op beurzen - Hoe meer beurzen een cryptocurrency genoteerd staat, hoe gemakkelijker het voor mensen is om deze te kopen en verkopen, wat de vraag en daarmee de prijs kan verhogen. Omgekeerd, als een cryptocurrency van een grote beurs wordt verwijderd, kan deze in prijs dalen vanwege de verminderde toegankelijkheid.
 • Inflatie van Fiat-valuta - Cryptocurrencies, met name Bitcoin, worden soms gezien als een bescherming tegen inflatie. Wanneer de inflatiecijfers voor fiat-valuta’s (reguliere, door de overheid uitgegeven) valuta’s hoog zijn, kunnen meer mensen ervoor kiezen cryptocurrencies te kopen om hun rijkdom te beschermen, waardoor de prijzen stijgen.
 • Concurrentie - De cryptocurrency-markt is zeer competitief, met duizenden cryptocurrencies sinds 2023. Concurrentie kan de prijzen beïnvloeden omdat cryptocurrencies strijden om marktaandeel. Als een nieuwe cryptocurrency superieure technologie of functies biedt, kan dit mogelijk de prijzen van oudere, minder efficiënte cryptocurrencies verlagen.
 • Bestuur - Het bestuursmodel van een cryptocurrency kan ook van invloed zijn op de prijs ervan. Cryptocurrencies met duidelijke, transparante bestuursmodellen kunnen aantrekkelijker zijn voor beleggers, omdat ze meer voorspelbaarheid en stabiliteit bieden.
 • Regelgeving - Regelgevingsnieuws kan de prijzen van cryptocurrency aanzienlijk beïnvloeden. Positief nieuws over de regelgeving kan de prijzen doen stijgen, terwijl negatief nieuws, zoals een land dat de handel in cryptocurrency verbiedt, de prijzen kan doen dalen.
 • Cryptocurrency Walvissen – Een ‘walvis’ op de cryptocurrency-markt is een individu of entiteit die een grote hoeveelheid cryptocurrency bezit. Walvissen hebben de macht om prijzen te beïnvloeden door grote hoeveelheden cryptocurrency te kopen of verkopen.

Door deze factoren te begrijpen, kunt u een dieper inzicht krijgen in de marktdynamiek van cryptocurrencies en beter geïnformeerde handelsbeslissingen nemen.

Hoe de Cryptocurrency Markten te Analyseren

In de vorige sectie hebben we de fundamentele factoren besproken die de prijzen van cryptocurrency beïnvloeden. Laten we nu overschakelen en de wereld van de technische analyse betreden. Bij technische analyse wordt gebruik gemaakt van statistische trends die zijn verzameld uit handelsactiviteiten, zoals prijsbewegingen en -volumes, om toekomstige prijsbewegingen te voorspellen. Hier zijn enkele belangrijke technische analysehulpmiddelen die u kunt gebruiken om de markten als een professional te analyseren:

 • Steun en Weerstand – Dit zijn de niveaus waarop de prijs van een cryptocurrency de neiging heeft te stoppen en om te keren. Ondersteuning is het prijsniveau waarbij wordt aangenomen dat de vraag sterk genoeg is om te voorkomen dat de prijs verder daalt, terwijl weerstand het prijsniveau is waarbij de verkoop sterk genoeg wordt geacht om te voorkomen dat de prijs verder stijgt. Het identificeren van deze niveaus kan handelaren helpen beslissingen te nemen over wanneer ze moeten kopen of verkopen.
how to trade cryptocurrency NL
 • Trendlijnen - Trendlijnen zijn eenvoudige, maar krachtige hulpmiddelen bij technische analyse. Stel je voor dat je een lijn trekt die de algemene richting van de prijs van een cryptocurrency laat zien – dat is in wezen een trendlijn. Als de prijs over het algemeen stijgt, trekken we een opwaartse lijn, en deze lijn kan ons helpen voorspellen dat de prijs mogelijk blijft stijgen. Als de prijs over het algemeen daalt, trekken we een neerwaartse lijn, wat ons kan helpen voorspellen dat de prijs mogelijk blijft dalen. Deze lijnen helpen handelaren de huidige trend visueel te begrijpen en voorspellingen te doen over toekomstige prijsbewegingen.
how to trade cryptocurrency Dutch
 • Voortschrijdende Gemiddelden - Een voortschrijdend gemiddelde (MA) is een veelgebruikte indicator in de technische analyse die prijsactie helpt verzachten door de “ruis” uit willekeurige prijsschommelingen op de korte termijn weg te filteren. Het is een trendvolgende of achterblijvende indicator omdat deze gebaseerd is op prijzen uit het verleden. De twee fundamentele en veelgebruikte MA's zijn het eenvoudige voortschrijdend gemiddelde (SMA), dat het eenvoudige gemiddelde is van een effect over een bepaald aantal tijdsperioden, en het exponentieel voortschrijdend gemiddelde (EMA), dat meer gewicht toekent aan recente prijzen.
 • Grafiekpatronen - Grafiekpatronen zijn visuele representaties van de marktpsychologie in actie. Ze kunnen aangeven of een koers zich waarschijnlijk zal voortzetten of omkeren, en kunnen ook de sterkte van een bepaalde trend aangeven. Enkele veel voorkomende kaartpatronen zijn hoofd en schouders, dubbele boven- en onderkanten, driehoeken en vlaggen. Het herkennen van deze patronen kan een waardevolle indicatie geven van potentiële prijsbewegingen.

Door deze technische analysehulpmiddelen onder de knie te krijgen, kunt u een dieper inzicht krijgen in markttrends en prijspatronen, waardoor u beter geïnformeerde handelsbeslissingen kunt nemen. Bedenk dat hoewel technische analyse ongelooflijk nuttig kan zijn, deze voor de beste resultaten in combinatie met fundamentele analyse moet worden gebruikt.Handelsstrategieën voor Cryptocurrency

Navigeren door de dynamische wereld van cryptocurrency-handel vereist een goed gedefinieerde strategie. Een handelsstrategie dient als een systematische methode voor kopen en verkopen die handelaren kan helpen risico's te beheersen en weloverwogen beslissingen te nemen. Hier zijn enkele van de meest gebruikte strategieën bij de handel in cryptocurrency:

 • Trendhandelstrategie - Trendhandel is een strategie die is gebaseerd op het directionele momentum van marktprijzen. Handelaren die deze strategie gebruiken, streven ernaar om te profiteren van cryptocurrencies die een positieve opwaartse trend of een negatieve neerwaartse trend ervaren. Het doel is om de markt te betreden in de richting van de trend, waarbij je in een opwaartse trend koopt en in een neerwaartse trend verkoopt.
 • Strategie voor bereikhandel – Range-handel is een strategie die wordt gebruikt wanneer de prijs van een cryptocurrency binnen een specifiek bereik beweegt en schommelt tussen gedefinieerde steun- en weerstandsniveaus. Het doel is om te kopen op of nabij het steunniveau (het prijsniveau waar de koers niet onder neigt te dalen) en te verkopen op of nabij het weerstandsniveau (het prijsniveau waar de koers meestal niet bovenuit stijgt).
 • Breakout-handelsstrategie - Breakout-handelsstrategie omvat het kapitaliseren op prijsbewegingen nadat deze een eerder gedefinieerd steun- of weerstandsniveau hebben doorbroken. Het uitgangspunt is dat zodra de prijs een sleutelniveau doorbreekt, deze in die richting zal blijven gaan. Deze strategie vereist snelle reacties en gedisciplineerd risicobeheer.
 • Scalpingstrategie - Scalping is een hoogfrequente handelsstrategie die tot doel heeft te profiteren van kleine prijsschommelingen. Handelaars die deze strategie gebruiken, ook wel scalpers genoemd, voeren binnen een dag talloze transacties uit, met als doel kleine winsten uit elke transactie te behalen die in de loop van de tijd kunnen oplopen.

Elke strategie biedt zijn unieke voordelen en uitdagingen, en ze spelen in op verschillende handelsstijlen en risicotolerantieniveaus. Het is van cruciaal belang om een strategie te selecteren die aansluit bij uw individuele handelsdoelstellingen, risicotolerantie en beschikbare tijdsbesteding.Waarom Handelen in Cryptocurrencies?

Cryptocurrencies zijn een nieuwe grens in de financiële wereld geworden en bieden een overvloed aan unieke voordelen die ze tot een aantrekkelijke beleggingscategorie voor handelaren maken. Dit is waarom:

 • Liquiditeit: Liquiditeit verwijst naar hoe snel en gemakkelijk een actief kan worden gekocht of verkocht zonder een aanzienlijke prijsbeweging te veroorzaken. Een hoge liquiditeit maakt het gemakkelijker om in activa te handelen en vermindert de risico's van prijsmanipulatie. Cryptocurrencies, vooral de meer populaire zoals Bitcoin en Ethereum, hebben een hoge liquiditeit vanwege hun wijdverbreide acceptatie en grote handelsvolumes.
 • Sterke Trends: Cryptocurrencies vertonen vaak sterke trends. Een trend is de algemene richting waarin een markt zich gedurende een specifieke periode beweegt. Deze sterke trends kunnen, wanneer ze correct worden geïdentificeerd, handelaren aanzienlijke winstkansen bieden.
 • Brede Dagelijkse Handelsbereiken: Cryptocurrencies staan bekend om hun prijsvolatiliteit, wat betekent dat ze een breed dagelijks handelsbereik kunnen hebben. Deze volatiliteit kan handelaren kansen bieden om te profiteren van grote prijsbewegingen.
 • Uitgebreide Nieuwsdekking: Cryptocurrencies krijgen veel media-aandacht, wat vaak hun prijs kan beïnvloeden. Handelaren die op de hoogte blijven van nieuws over cryptocurrency kunnen deze prijsbewegingen potentieel voorspellen en winstgevende transacties uitvoeren.
 • 24/7 Markt: In tegenstelling tot traditionele financiële markten, die vaste handelsuren hebben, is de cryptocurrency-markt 24/7 open. Dit betekent dat u op elk gewenst moment kunt handelen, waardoor u flexibiliteit krijgt die andere markten niet kunnen evenaren.
 • Innovatieve Technologie: Cryptocurrencies lopen voorop op het gebied van technologische innovatie. Door in cryptocurrencies te handelen, kunt u deel uitmaken van dit opwindende nieuwe veld en mogelijk profiteren van technologische vooruitgang.

Kortom, de unieke kenmerken van cryptocurrencies maken ze tot een opwindende en potentieel winstgevende markt voor handelaren.Waarom Cryptocurrencies Verhandelen met AvaTrade?

 • Mondiale regelgeving: AvaTrade is gelicentieerd en gereguleerd in meerdere prominente rechtsgebieden over de hele wereld. Dit betekent dat u met het volste vertrouwen in cryptocurrencies kunt handelen, in de wetenschap dat u samenwerkt met een gerenommeerde en gereguleerde makelaar.
 • Meerdere handelsplatforms: Ervaar de veelzijdigheid van het handelen in cryptocurrencies op ons assortiment gebruiksvriendelijke platforms, waaronder MT4, MT5, WebTrader en AvaTradeGO.
 • CFD-handel: handel in cryptocurrency-CFD's en profiteer van een hefboomwerking tot wel . Met cryptocurrency-CFD's heeft u de mogelijkheid om te profiteren van zowel stijgende als dalende markten.
 • Uitgebreide educatieve bronnen: Ons onderwijscentrum staat boordevol bronnen die zijn ontworpen om uw kennis en vaardigheden op het gebied van cryptocurrency-handel te verbeteren. Leer meer over de unieke kenmerken van verschillende cryptocurrencies en ontdek effectieve handelsstrategieën.
 • Praktische handelsbronnen en hulpmiddelen: Maak optimaal gebruik van de praktische handelsbronnen van AvaTrade, zoals Trading Central, om meer kansen op de markten te ontdekken. Bovendien kunt u met AvaProtect uw risicoblootstelling effectief beheren. Bovendien biedt AvaTrade gratis handelssignalen voor cryptocurrency geïntegreerd met WebTrader en AvaTradeGO.
 • Bekroonde klantenondersteuning: ons professionele en responsieve klantenondersteuningsteam staat altijd klaar om snelle en deskundige hulp te bieden.
  Demo Account Trading: Gebruik uw AvaTrade demo-account om uw cryptocurrency-handelsstrategieën gratis en zonder risico te testen, oefenen en verfijnen. Zodra u er klaar voor bent, schakelt u over naar uw account voor echt geld en begint u met handelen.
AvaTrade is regulated in multiple jurisdictions


Omarm de toekomst van financiën. Begin vandaag nog met uw handelsreis in cryptocurrency met AvaTrade.


FAQs

Hoe kan ik cryptocurrencies verhandelen?

Het verhandelen van cryptocurrencies omvat het kopen en verkopen van digitale valuta op een cryptocurrency-uitwisseling of handelsplatform. U kunt ook cryptocurrency-derivaten verhandelen, zoals CFD's, waarmee u kunt speculeren op prijsbewegingen zonder de onderliggende waarde te bezitten.

Is het handelen in cryptocurrencies veilig?

Het handelen in cryptocurrencies kan veilig zijn als het op een verantwoorde manier wordt gedaan. Het is belangrijk om gebruik te maken van een gerenommeerd handelsplatform of makelaar, zoals AvaTrade, dat wordt gereguleerd door verschillende prominente rechtsgebieden over de hele wereld. Bovendien kan het implementeren van risicobeheerstrategieën, op de hoogte blijven van markttrends en alleen handelen met geld dat u zich kunt veroorloven te verliezen, ook de veiligheid vergroten.

Hoe begin je met handelen in cryptocurrencies?

Om te beginnen met het verhandelen van cryptocurrencies, moet u eerst een handelsaccount openen bij een gerenommeerde makelaar of beurs. Zodra uw account is aangemaakt en gefinancierd, kunt u beginnen met handelen. Het wordt aanbevolen om te beginnen met een demo-account om te oefenen met handelen zonder echt geld te riskeren.

Hoe voorspel je de prijzen van cryptocurrency?

Prijzen van cryptocurrency kunnen niet worden voorspeld. Dat gezegd hebbende, zijn er indicatoren die de kans kunnen vergroten dat iemand gelijk heeft. Dit omvat het analyseren van markttrends en factoren die prijsbewegingen beïnvloeden. Dit kan worden gedaan door middel van fundamentele analyse, waarbij nieuwsgebeurtenissen, markttrends en andere macro-economische factoren worden geëvalueerd, of door technische analyse, waarbij prijsgrafieken worden bestudeerd om patronen en trends te identificeren. Het gebruik van een combinatie van beide kan een uitgebreidere voorspelling opleveren.

chatbot