Hoe Bitcoin te Verhandelen

Navigeer gemakkelijk door het Bitcoin handelslandschap –
van het openen van uw account tot het beheersen van handelsstrategieën,
ontgrendel vandaag nog uw handelspotentieel!


Bitcoin, de digitale munt die de wereld stormenderhand heeft veroverd, biedt niet alleen een nieuwe manier om over geld na te denken, maar ook een revolutionaire benadering van handel.

Naarmate de populariteit ervan toeneemt, neemt ook de interesse om erin te handelen toe. Of u nu een doorgewinterde handelaar bent of een nieuwsgierige nieuwkomer, duiken in de wereld van Bitcoin-handel kan een opwindende reis zijn.

In deze gids ontrafelen we de fijne kneepjes van Bitcoin-handel, van het begrijpen van de kernconcepten tot het beheersen van geavanceerde strategieën. Dus doe uw gordel om en laten we beginnen aan deze spannende reis naar het rijk van Bitcoin!

Verbeter uw begrip van Bitcoin-handel! Ontdek verder of ervaar het uit de eerste hand met ons risicovrije demo-account!Bitcoin Handel vs investeren

Wanneer ze in de wereld van Bitcoin duiken, worden velen geconfronteerd met de cruciale beslissing: handelen of investeren. Hoewel beide mogelijkheden kansen bieden, spelen ze in op verschillende denkwijzen en strategieën.

Het handelen in Bitcoin lijkt op de adrenalinestoot van een snelle achtervolging. Handelaars mikken op de korte termijn en nemen snelle beslissingen om te profiteren van de frequente en soms drastische prijsschommelingen van de valuta.

Zij zijn degenen die aan hun scherm gekluisterd zijn en elk stukje nieuws of marktbeweging analyseren, klaar om in een oogwenk te kopen of verkopen. Het potentieel voor snelle winsten is groot, maar dat geldt ook voor het risico, gezien de beruchte volatiliteit van Bitcoin.

Aan de andere kant is investeren in Bitcoin een meer serene reis. Beleggers zijn de visionairs die het potentieel van Bitcoin op de lange termijn zien. Ze worden niet verstoord door kortetermijndalingen of -pieken op de markt.

In plaats daarvan kopen en houden ze vast, in het geloof in het overkoepelende groeiverhaal van Bitcoin. Hun strategie is geduld, en hoewel de risico's over het algemeen lager zijn, vereist dit een standvastig geloof in het toekomstige potentieel van de cryptocurrency.

In het grote geheel komt het erop neer dat of u ervoor kiest om in Bitcoin te handelen of erin te investeren, uw financiële doelstellingen, risicobereidheid en hoe u de toekomst van deze digitale valuta waarneemt.

Bitcoin Handel vs investeren

Methoden voor het Verhandelen van Bitcoin

De dynamische wereld van Bitcoin-handel biedt meerdere mogelijkheden voor handelaren, die elk tegemoetkomen aan specifieke behoeften en strategieën.

 • Spothandel

In de kern is spothandel de directe aankoop of verkoop van Bitcoin. Wanneer u spothandel doet, koopt u daadwerkelijke Bitcoin tegen de huidige marktprijs. Eenmaal gekocht, kunt u de Bitcoin vasthouden, overdragen of gebruiken.

Deze methode wordt het meest gebruikt op cryptocurrency-beurzen, waar handelaren gemakkelijk Bitcoin kunnen kopen of verkopen in ruil voor fiatvaluta of andere cryptocurrencies. Ze spelen een cruciale rol bij het bepalen van de prijs van Bitcoin op basis van de vraag- en aanboddynamiek.

 • Margehandel

Deze methode versterkt de handelservaring. Bij margehandel lenen handelaren geld om hun handelspositie te vergroten, waardoor ze mogelijk hogere winsten kunnen behalen uit relatief kleine prijsbewegingen.

Met grotere potentiële beloningen komen echter ook grotere risico's. Als de markt niet in het voordeel van de handelaar draait, kunnen de verliezen groter zijn dan de initiële investering, wat een margestorting of een stop-out kan veroorzaken. Margehandel wordt doorgaans aangeboden door gespecialiseerde handelsplatforms en sommige cryptocurrency-uitwisselingen, gericht op handelaren die op zoek zijn naar hefboomwerking in hun transacties.

De keuze tussen spot- en margehandel hangt af van iemands risicobereidheid, handelsdoelstellingen en de platforms die hij of zij het liefst gebruikt. Beide methoden bieden unieke kansen, en de juiste keuze hangt grotendeels af van de doelstellingen en het comfortniveau van de individuele handelaar.

Als gereguleerde CFD-makelaar biedt AvaTrade zijn klanten instrumenten voor risicobeheer, variërend van stop-loss-orders tot een eigen oplossing voor risicobeheer: AvaProtect.

Geniet van de veiligheid van het handelen in Bitcoin bij een internationaal gereguleerde makelaar! Open vandaag nog een rekening!


Bitcoin Derivaten

Naarmate de cryptocurrency-markt volwassener wordt, verkennen handelaren meer geavanceerde financiële instrumenten om te profiteren van de prijsbewegingen van Bitcoin. Dit leidde tot de opkomst van Bitcoin-derivaten, die meer flexibiliteit bieden door margehandel mogelijk te maken.

Wat zijn Bitcoin Derivaten?

Bitcoin-derivaten zijn financiële contracten die hun waarde ontlenen aan de prijs van Bitcoin. Ze stellen handelaren in staat te speculeren over de toekomstige prijs van Bitcoin zonder daadwerkelijk de cryptocurrency te bezitten.

Bitcoin CFD's (contracten voor verschil)

CFD's behoren tot de meest populaire Bitcoin-derivaten. Wanneer u in Bitcoin CFD's handelt, gaat u een contract aan met een makelaar om het verschil in de prijs van Bitcoin uit te wisselen vanaf het moment waarop het contract wordt geopend tot het moment waarop het wordt gesloten. Dit is waarom ze aan populariteit winnen:

 • Hefboomwerking: CFD's worden vaak geleverd met een hefboomwerking, waardoor handelaren een grotere positie kunnen controleren met een kleinere kapitaalinvestering.
 • Flexibiliteit: Met CFD's kunt u profiteren van zowel stijgende als dalende markten, afhankelijk van of u long (koop) of short (verkoop) gaat.
 • Geen Portemonnee Nodig: aangezien u geen echte Bitcoin bezit, is er geen digitale portemonnee nodig, wat het handelsproces vereenvoudigt.

Online brokers bieden doorgaans CFD's aan via handelsplatforms. Hoewel ze een mogelijkheid bieden voor hogere winsten, is het van cruciaal belang om de risico's te begrijpen, vooral gezien de hefboomwerking die daarmee gepaard gaat.


Hoe u met Bitcoin CFD Handel Kunt Beginnen

Het aangaan van de Bitcoin CFD-handelsreis biedt zowel opwinding als potentiële beloningen. Hier is een gestroomlijnde handleiding om u op weg te helpen:

 • Onderzoek, Onderwijs en Analyse
  Begin met een solide basis. Begrijp CFD's, de dynamiek van de Bitcoin-markt en voer een grondige marktanalyse uit. Dit kan het bestuderen van prijsgrafieken, het monitoren van nieuwsgebeurtenissen of het gebruik van technische indicatoren inhouden. AvaTrade biedt een verscheidenheid aan educatieve bronnen, waaronder webinars en online cursussen om uw begrip van bitcoinhandel te vergroten.
 • Kies een Gerenommeerde Makelaar en Stel uw Account in
  Selecteer een makelaar die Bitcoin CFD-handel aanbiedt, waarbij de nadruk ligt op functies zoals beveiliging, gebruiksvriendelijke platforms en hoogwaardige klantenondersteuning. Eenmaal gekozen, opent en financiert u uw handelsaccount. AvaTrade biedt verschillende stortings- en opnamemogelijkheden, van bankoverschrijvingen tot e-wallets.
 • Beslis, Handel en Monitor
  Bepaal uw investeringsbedrag en beslis of u denkt dat de prijs van Bitcoin zal stijgen (long gaan) of dalen (short gaan). Gebruik het platform van de makelaar om uw transactie uit te voeren. Houd uw openstaande posities voortdurend in de gaten en pas ze indien nodig aan. Dit kan het instellen van stop-loss- of take-profitniveaus inhouden. Wanneer u klaar bent, sluit u de transactie om uw winst of verlies te bepalen op basis van het prijsverschil van begin tot eind.

Met de juiste aanpak en een toewijding aan voortdurend leren kan Bitcoin CFD-handel zowel een leerzame als financieel lonende onderneming zijn.

Wilt u beginnen met handelen in Bitcoin CFD's? Probeer vandaag nog een risicovrije demo-account bij AvaTrade!


Factoren Begrijpen die de Prijs van Bitcoin Beïnvloeden

De prijs van Bitcoin is een dynamische entiteit, beïnvloed door verschillende factoren die van het ene op het andere moment kunnen veranderen. Voor handelaren is het begrijpen van deze beïnvloeders cruciaal. Hier volgt een overzicht van de belangrijkste elementen:

 • Vraag en Aanbod:
  In de kern wordt de prijs van Bitcoin sterk beïnvloed door het economische basisprincipe van vraag en aanbod. Met een beperkt aanbod en een groeiende interesse in de cryptocurrency kan de vraag de waarde ervan aanzienlijk beïnvloeden.
 • Media Invloed
  Nieuwsverhalen en berichtgeving in de media kunnen dramatische prijsschommelingen veroorzaken. Positief nieuws kan leiden tot prijsstijgingen, terwijl negatieve pers, zoals hardhandig optreden op regelgevingsgebied of inbreuken op de beveiliging, de prijzen kan doen dalen.
 • Regelgevend Nieuws
  Regelgeving en beleid van de overheid kunnen een belangrijke rol spelen. Landen die Bitcoin omarmen kunnen de waarde ervan zien stijgen, terwijl verboden of restrictief beleid tot een daling kunnen leiden.
 • Technologische Veranderingen en Innovaties
  Updates van de software of infrastructuur van Bitcoin kunnen de perceptie van handelaars beïnvloeden, en daarmee ook de prijs ervan.
 • Marktmanipulatie
  ‘Walvissen’, of grote houders van Bitcoin, kunnen valutawaarderingen manipuleren. Hun grote transacties kunnen de markt in de gewenste richting sturen.
 • Bredere Marktsentimenten
  De algemene stemming op de financiële markten, vooral het sentiment ten opzichte van cryptocurrencies, kan het prijstraject van Bitcoin beïnvloeden.

Door deze factoren in de gaten te houden, kunnen handelaren beter door het volatiele landschap van Bitcoin-handel navigeren en beter geïnformeerde beslissingen nemen op basis van de huidige marktomstandigheden.

Analysemethoden: Fundamenteel vs. Technisch vs. Sentimenteel

Bij Bitcoin-handel is analyse het kompas dat handelaren begeleidt. Er zijn drie primaire methoden die handelaren gebruiken om de prijsbewegingen van Bitcoin te analyseren en toekomstige trends te voorspellen.

Fundamentele Analyse

Deze methode omvat het evalueren van de intrinsieke waarde van Bitcoin door gerelateerde economische, financiële en andere kwalitatieve en kwantitatieve factoren te onderzoeken. Voor Bitcoin zou dit kunnen betekenen:

 • Adoptiepercentages: hoe breed wordt Bitcoin gebruikt in toepassingen in de echte wereld?
 • Regulatory News: Worden regeringen min of meer vriendelijk tegenover Bitcoin?
 • Technologische Ontwikkelingen: zijn er belangrijke updates of innovaties in het Bitcoin-netwerk?

Technische Analyse

Technische analisten, vaak chartisten genoemd, vertrouwen op historische gegevens en grafieken om toekomstige prijsbewegingen te voorspellen. Ze gebruiken verschillende indicatoren en patronen om het marktsentiment te peilen. Enkele populaire hulpmiddelen zijn onder meer:

 • Voortschrijdende Gemiddelden: gemiddelden van prijzen uit het verleden om trends te identificeren.
 • RSI (Relative Strength Index): Meet de snelheid en verandering van prijsbewegingen om overbought- of oversold-omstandigheden te identificeren.
 • Kandelaarpatronen: Visuele patronen op grafieken die potentiële toekomstige prijsbewegingen kunnen aangeven.

Sentimentele Analyse

Deze methode meet de stemming of het sentiment van handelaren op basis van nieuws, rapporten en andere media. Omdat Bitcoin sterk wordt beïnvloed door nieuws, kan sentimentele analyse bijzonder cruciaal zijn. Factoren zijn onder meer:

 • Media Aandacht: Positief of negatief nieuws kan het sentiment van handelaars beïnvloeden.
 • Publieke Perceptie: hoe denken het grote publiek en investeerders over de toekomst van Bitcoin?
 • Marktgeruchten: Niet-geverifieerde informatie of roddels kunnen tot speculatieve handel leiden.

Door inzichten uit deze drie analysemethoden te combineren, kunnen handelaren een uitgebreid inzicht in de markt krijgen en beter geïnformeerde handelsbeslissingen nemen.


Bitcoin Handelsstrategieën voor CFD's

Het handelen in Bitcoin CFD's vereist een strategische aanpak om te profiteren van volatiele prijsbewegingen. Hier zijn enkele van de meest populaire strategieën die zijn afgestemd op Bitcoin CFD-handel:

 • HODLing
  Hoewel HODLing traditioneel wordt geassocieerd met het aanhouden van daadwerkelijke Bitcoin, verwijst HODLing in de CFD-context naar het behouden van een longpositie, anticiperend op het feit dat de waarde van Bitcoin over een langere periode zal stijgen.
 • Trendvolging
  Deze strategie omvat het identificeren en handelen in de richting van de huidige markttrend. Handelaren gebruiken technische indicatoren, zoals voortschrijdende gemiddelden, om vast te stellen of Bitcoin zich in een opwaartse of neerwaartse trend bevindt en passen hun posities dienovereenkomstig aan.
 • Breakout Handel
  Hier wachten handelaren tot de prijs van Bitcoin buiten een bepaald bereik komt (boven de weerstand of onder de steun). Zodra een uitbraak is geïdentificeerd, plaatsen ze transacties in die richting, in afwachting van een substantiële prijsbeweging.
 • Nieuws Handel
  Bitcoin CFD-prijzen kunnen zeer reactief zijn op belangrijke nieuwsgebeurtenissen. Door op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en inzicht te krijgen in potentiële marktreacties, kunnen handelaren snelle transacties uitvoeren om te profiteren van aanzienlijke prijsschommelingen na aankondigingen.
 • Swinghandel
  Swingtraders streven ernaar prijsbewegingen op de korte tot middellange termijn vast te leggen. Door transacties in te voeren op basis van technische indicatoren en te verlaten zodra er een bevredigende winst is behaald, of wanneer indicatoren een potentiële trendomkering signaleren, kunnen ze de winst maximaliseren.
 • Scalperen
  Perfect voor degenen die van snelle handel houden. Bij scalperen wordt gedurende de dag een groot aantal kleine transacties uitgevoerd. Het doel is om te profiteren van kleine prijsschommelingen, die in de loop van de tijd kunnen oplopen.

Door deze strategieën toe te passen en ze voortdurend te verfijnen op basis van de marktomstandigheden, kunnen handelaren effectiever door de wereld van Bitcoin CFD’s navigeren.


Waarom Handelen in Bitcoin CFD's bij AvaTrade

Het handelen in Bitcoin CFD's kan een lonende ervaring zijn, vooral als u samenwerkt met een gerenommeerde makelaar als AvaTrade. Dit is waarom AvaTrade zich onderscheidt in de wereld van Bitcoin CFD-handel:

 • Robuuste Regelgeving - AvaTrade is een gereguleerde makelaar die zich houdt aan strikte internationale normen. Dit zorgt voor een veilige en transparante handelsomgeving, waardoor handelaren gemoedsrust krijgen.
AvaTrade is regulated in multiple jurisdictions
 • Geavanceerde Handelsplatforms - AvaTrade biedt ultramoderne handelsplatforms, uitgerust met geavanceerde tools en functies. Of u nu een beginner of een doorgewinterde handelaar bent, de platforms van AvaTrade zijn geschikt voor alle vaardigheidsniveaus.
 • Unieke Handelshulpmiddelen - Krijg toegang tot unieke handelshulpmiddelen van AvaTrade: Trading Central geautomatiseerde analysehulpmiddelen, handelssignalen geïntegreerd met ons WebTrader-platform, AvaProtect-risicobeheertool en meer!
 • Hefboommogelijkheden - Met AvaTrade kunnen handelaren profiteren van concurrerende hefboomwerking, waardoor ze grotere posities kunnen controleren met een kleinere kapitaalinvestering. Dit kan de potentiële winst vergroten, maar het is essentieel om de daaraan verbonden risico's te begrijpen.
 • Uitgebreid Educatief Materiaal - AvaTrade streeft ernaar haar handelaars meer mogelijkheden te bieden. Hun enorme bibliotheek met educatieve bronnen, van webinars tot e-books, zorgt ervoor dat handelaren goed zijn uitgerust met kennis. Klanten van AvaTrade hebben ook toegang tot AvaAcademy-cursussen om een dieper inzicht te krijgen in markten en strategieën.
 • Superieure Klantenondersteuning - AvaTrade is trots op haar responsieve en meertalige, bekroonde klantenondersteuningsteam, dat 24 uur per dag klaar staat om handelaren te helpen. Kiezen voor AvaTrade voor Bitcoin CFD-handel betekent samenwerken met een makelaar die prioriteit geeft aan het succes van de handelaar, veiligheid en voortdurend leren.

Nu u weet hoe u in Bitcoin moet handelen, kunt u een demo-account openen om zonder risico te oefenen wat u hebt geleerd, of een handelsaccount om vandaag nog te beginnen met handelen in Bitcoin CFD's!


FAQ

Wat zijn Bitcoin CFD's?

Met Bitcoin CFD’s (contracts for Difference) kunnen handelaren speculeren op de prijs van Bitcoin zonder daadwerkelijk eigenaar te zijn van de cryptocurrency. U handelt in wezen op basis van het prijsverschil tussen het openen en sluiten van het contract.

Hoe werkt hefboomwerking bij Bitcoin CFD handel?

Door de hefboomwerking kunnen handelaren een grotere positie controleren met een kleinere kapitaalinvestering. Met een hefboomwerking van 10:1 kan een investering van €100 bijvoorbeeld een positie van €1.000 controleren. Het is echter belangrijk op te merken dat hoewel hefboomwerking de winst kan vergroten, het ook de potentiële verliezen kan vergroten.

Is Bitcoin CFD handel riskant?

Alle vormen van handelen brengen risico's met zich mee, en Bitcoin CFD's vormen daarop geen uitzondering. Het volatiele karakter van de prijs van Bitcoin en het gebruik van hefboomwerking kunnen tot aanzienlijke winsten of verliezen leiden. Het is van cruciaal belang om een strategie voor risicobeheer te hebben.

Waarom kiezen voor AvaTrade voor Bitcoin CFD handel?

AvaTrade is een gereguleerde makelaar met geavanceerde handelsplatforms, uitgebreide educatieve hulpmiddelen en een toegewijd ondersteuningsteam. Wij bieden concurrerende handelsvoorwaarden en geven prioriteit aan de veiligheid en het succes van handelaars.

Kan ik 24/7 in Bitcoin CFD’s handelen?

Hoewel de Bitcoin-markt 24/7 actief is, kunnen de handelsuren voor Bitcoin-CFD's variëren, afhankelijk van de makelaar. Met AvaTrade kunt u 24/7 in Bitcoin CFD's handelen.

Heb ik een digitale portemonnee nodig om Bitcoin CFD’s te verhandelen?

Nee, wanneer u in Bitcoin CFD's handelt, speculeert u op prijsbewegingen in plaats van dat u echte Bitcoins bezit. Er is dus geen digitale portemonnee nodig.

chatbot