Islamic Account

Islamic Accounts

Islamitische handelsrekeningen

Online handelsplatformen zijn 24 uur per dag te gebruiken en geven mensen keuze uit een groot assortiment instrumenten: onder andere vreemde valuta’s, grondstoffen, aandelen, obligaties, indextrackers en valutaopties. Handelaren openen posities voor daytrading, dit zijn posities die voor een paar uur geopend worden, of voor een langere termijn. Die laatste groep wil dat hun posities langer dan 24 uur open blijven.

Hoe je in 3 eenvoudige stappen een islamitisch account kunt openen:

  1. Verifieer je account door alle benodigde documentatie te leveren.
  2. Maak geld over naar je huidige handelsaccount.
  3. Na het financieren van je account kun je een aanvraag plaatsen voor een islamitisch account, waarop de shariawetgeving van kracht is. De aanvaag wordt naar de relevante afdeling gestuurd voor goedkeuring. Aanvragen worden doorgaans binnen 1-2 werkdagen verwerkt.

Open nu een islamitische rekening bij ons!

Wat is een swap?

Om posities langer dan 24 uur open te houden is een speciale vergoeding nodig, een zogenaamde swap. Een nabeurs swap, ook wel doorrolkosten genoemd, zijn de kosten van het nabeurs openhouden van een positie. De kosten worden gemaakt doordat de broker de positie aan het einde van de dag aan een derde partij verkoopt (meestal een liquiditeitsaanbieder) en de volgende dag de positie weer terugkoopt.
Omdat een swap kan worden opgevat als een soort rente, een vergoeding voor de dienst die de broker u verleent, vormt dit een probleem voor moslims die de sharia-wetgeving volgen. Deze verbiedt namelijk bepaalde financiële transacties, voornamelijk waarbij rente wordt opgebouwd.
Om deze kwestie op te lossen, bieden brokers hun islamitische financiële investeerders een ‘islamitische rekening’. Dit rekeningtype lijkt op een gewone rekening, maar heeft één belangrijk verschil: deze is niet onderworpen aan speciale vergoedingen of rentes, wat aansluit op de financieringsprincipes van de sharia-wetgeving.
De sharia-wetgeving bepaalt dat de uitlener het risico van de lener moet delen. Bij niet-islamitische rekeningen komt dit risico geheel voor rekening van de uitlener. In islamitische ogen wordt dit als uitbuiting en verkwisting gezien.
AvaTrade zet zich volledig in voor zijn handelaren met een scala aan handelsoplossingen die aansluiten op hun behoeften en wensen.

Let op! AvaTrade is geen wetgevend orgaan; daarom dient u deze uitleg van een islamitische rekening niet als toestemming om te handelen op te vatten. Ga voor uzelf na of het handelen geheel in overeenkomst is met uw overtuigingen.

  • *Handelen in cryptovaluta’s is niet beschikbaar op islamitische rekeningen. Om in cryptovaluta’s te handelen dienen klanten hun privileges behorend bij een ‘islamitische rekening’ op te geven en te worden onderworpen aan speciale vergoedingen of rentes.
  • *Bepaalde forexinstrumenten (ZAR-, TRY-, RUB-, MXN-paren) zijn niet beschikbaar op islamitische rekeningen. Om in deze paren te handelen dienen klanten hun privileges behorend bij een ‘islamitische rekening’ op te geven en te worden onderworpen aan speciale vergoedingen of rentes.
  • Voor islamitische rekeningen geldt een verhoogde spread op valutaparen