Trading Platforms

CFD trading platform AvaTrade
 

Als u een handelsaccount wilt openen, klikt u eenvoudig op de onderstaande knop. Als u meer wilt weten over de handelsplatforms die beschikbaar zijn bij AvaTrade, lees dan de volgende beschrijvingen of klik op de onderstaande links voor nog meer informatie.

Word lid van AvaTrade en profiteer van de voordelen van handelen met een gereguleerde makelaar!

Online Handelsplatformen

Wij geloven erin om handelaren de tools te geven die ze nodig hebben om te slagen. Daarom bieden we verschillende gebruiksvriendelijke handelsplatformen, aangepast aan de stijl en apparaatvoorkeur van elke handelaar. Met een brede selectie aan instrumenten, waaronder cryptocurrencies, en veel analytische tools, hebben we alles wat u nodig hebt om met vertrouwen te handelen.

Web Trading

WebTrader is een bekroond gepatenteerd platform dat geen download vereist. Het is gebruiksvriendelijk en intuïtief en is een vaste favoriet van veel AvaTrade-handelaren.

AvaTrade App

Handel onderweg met onze intuïtieve AvaTrade App. Het beschikt over een eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface en geavanceerde handelsfuncties en grafieken, die goed werken op het smartphonescherm.

MetaTrader 4

Ongetwijfeld het meest populaire handelsplatform, MetaTrader 4 creëert een krachtige en flexibele handelsomgeving. Het is geschikt voor beginners en gevorderde handelaren en biedt geautomatiseerde handel door het gebruik van deskundige adviseurs en een selectie van ordertypes.

MetaTrader 5

MetaTrader 5 is de volgende generatie van het MetaTrader-platform en biedt state-of-the-art handelsmogelijkheden, nog meer technische analysetools, ordertypes, tijdframes en grafische objecten. Het biedt ook geautomatiseerde handel, met de geheel nieuwe codeertaal.

AvaOptions

Druk uw marktvisie uit met calls en puts, en gebruik onze ingebouwde tools om uw rendement te maximaliseren wanneer u vanille-opties verhandelt met AvaTrade.

Mac Trading

Mac-gebruikers kunnen handelen met de MetaTrader4 Mac-versie, die is geoptimaliseerd voor de Mac-interface. Ze kunnen ook WebTrader gebruiken.

AvaSocial

AvaSocial zet een nieuwe standaard in sociale handelstechnologie. Met de mobiele app AvaSocial kunt u de transacties van de allerbeste handelaren volgen en kopiëren. Gebruik de wijsheid van de experts, stel vragen aan je mentoren of groepen en ontdek nieuwe en krachtige strategieën.

Wat zijn Trading Platforms?

Een handelsplatform is computersoftware waarmee beleggers financiële handelsposities op de markt kunnen openen, beheren en sluiten. Een typisch handelsplatform streamt live koersen van beschikbare verhandelbare financiële en digitale activa. Het biedt kaartmogelijkheden en extra functies, zoals nieuwsfeeds en andere informatie over marktonderzoek. Handelsplatforms worden meestal gratis of tegen betaling aangeboden door financiële tussenpersonen of makelaars. 

Soorten Handelsplatforms

Handelsplatforms worden over het algemeen onderverdeeld in twee brede typen: propriëtaire (prop) handelsplatforms en commerciële handelsplatforms. Grote financiële beursvennootschappen ontwerpen prop-handelsplatforms om aan hun handelsstijl en elektronische brokerage-behoeften te voldoen. Aan de andere kant zijn commerciële handelsplatforms gericht op particuliere beleggers en daghandelaren en zijn ze doorgaans gebruiksvriendelijk en boordevol handige functies, zoals nieuwsfeeds en interactieve grafieken, om onderzoek en analyse door beleggers te verbeteren. 

Commerciële platforms zijn er in verschillende vormen en helpen om te voldoen aan de verschillende handelsbehoeften van diverse detailhandelaren. Hier zijn er een aantal:

Handmatige versus geautomatiseerde platforms

Handmatige online handelsplatforms geven handelaren toegang tot de financiële markten, waar ze hun handelsposities handmatig kunnen openen, sluiten en beheren. In de detailhandel zijn de MetaTrader-platforms (MT4 en MT5) de meest populaire en waarschijnlijk beste handelsplatforms. Ze zijn gebruiksvriendelijk en beschikken over veel handige tools en bronnen waarmee particuliere beleggers professioneel financiële activa kunnen verhandelen. 

Aan de andere kant gebruiken geautomatiseerde handelsplatforms technologie om beleggers in staat te stellen de markten mechanisch te verhandelen. Sommige handmatige platforms, zoals MT4 en MT5, ondersteunen geautomatiseerde handelsfunctionaliteit. 

De meest voorkomende geautomatiseerde handelsplatforms van detailhandelaren zijn echter sociale of kopieerhandelsplatforms, zoals DupliTrade en ZuluTrade. Op deze platforms hebben handelaren de mogelijkheid om de handelsposities van deskundige of succesvolle handelaren op hun community of platform perfect te repliceren. 

CFD versus handelsplatforms voor opties

CFD-handelsplatforms stellen beleggers in staat te speculeren over de prijsveranderingen van financiële activa zonder enig eigendom te nemen. Op het MT5-platform kunnen handelaren bijvoorbeeld Bitcoin CFD's verhandelen volgens marktomstandigheden, maar nooit de digitale activa bezitten. CFD-handelsplatforms zijn de afgelopen jaren in populariteit gegroeid omdat ze gemakkelijke en gemakkelijke toegang bieden tot kansen in de financiële wereld. 

Aan de andere kant bieden optiehandelsplatforms beleggers een platform om effectief call- en putopties te verhandelen. Vanille-opties zijn derivaten die beleggers het recht geven om op een bepaalde tijd en datum een ​​financieel effect te kopen of te verkopen. 

Desktop versus mobiel versus webgebaseerde platforms

Dit is een classificatie op basis van de toegankelijkheid van het onderliggende handelsplatform. Pc/Mac-platforms zijn software die alleen op een desktopcomputer kan worden geïnstalleerd. Mobiele platforms zijn software die is geïnstalleerd op mobiele Android/iOS-apparaten, zoals smartphones en tablets. Daarentegen zijn webgebaseerde platforms rechtstreeks toegankelijk via een met internet verbonden browser, of het apparaat nu mobiel of desktop is, en hoeven ze niet te worden gedownload en geïnstalleerd.

Functies van Trading Platform

Hier zijn enkele van de functies waar u op moet letten bij het kiezen van een handelsplatform:

 • Ordertypen en uitvoering - Naast koop-/verkooporders moet een goed platform innovatieve ordertypen ondersteunen, waaronder lopende orders zoals koop-/verkoopstop- en koop-/verkooplimietorders. Al uw orders moeten ook te allen tijde een snelle uitvoering van de handel garanderen. 
 • Verhandelbare activa - Een goed handelsplatform biedt een one-stop-shop voor verschillende financiële activaklassen zoals forex, aandelen, grondstoffen, indices en cryptocurrencies.
 • Reputatie en vergoedingen van makelaars - Handel met een makelaar die in de loop der jaren een reputatie heeft opgebouwd en redelijke kosten in rekening brengt voor hun diensten. 
 • Handelsbronnen - Een goed handelsplatform heeft uitgebreide handelsbronnen om u te helpen bij het verhandelen van uw favoriete financiële activa. Deze bronnen moeten grafieken en tijdschema's, ingebouwde en aanpasbare tools, indicatoren en grafische objecten en geautomatiseerde handelsfunctionaliteit omvatten.
 • Gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid - Een ideaal handelsplatform moet gebruiksvriendelijk zijn en toegankelijk zijn voor meerdere apparaten. 

Laatste woord

Handelsplatforms zijn een essentiële overweging voor beleggers. Als portalen naar de wereld van online handel in financiële activa, moeten beleggers ervoor zorgen dat ze betrouwbare handelsplatforms kiezen die zijn geoptimaliseerd om de kansen in alle marktomstandigheden ten volle te benutten. 

AvaTrade biedt een breed scala aan intuïtieve en gebruiksvriendelijke platforms: WebTrader, AvaTrade App, MT4, MT5, AvaOptions, externe handelsplatforms voor kopiëren en AvaSocial. 

Meld u aan bij een gerenommeerde en bekroonde makelaar en krijg toegang tot deze grote diversiteit aan handelsplatforms van AvaTrade.

Veelgestelde Vragen Over Handelsplatforms

 • Zijn online handelsplatforms veilig?

  Hoewel sommige potentiële handelaren zich misschien zorgen maken over de veiligheid en beveiliging van de online handelsplatforms, is de waarheid dat dergelijke zorgen niet nodig zijn. Deze platforms zijn ontwikkeld met de beste beveiligingspraktijken in het achterhoofd en zijn getest om ervoor te zorgen dat ze vrij zijn van gevaarlijke bugs of schadelijke code. Experts uit de sector hebben verklaard dat online handelen met deze platforms net zo veilig is als traditioneel offline handelen met financiële instellingen.

   
 • Wat is het goedkoopste handelsplatform?

  Alle handelsplatforms die door AvaTrade worden aangeboden, worden geleverd zonder enige kosten of verplichtingen. Dat betekent dat je vrij bent om een ​​of alle van hen te downloaden, en het kost je niets. Niet alleen dat, u zult ook zien dat de spreads bij AvaTrade enkele van de beste in de branche zijn, wat betekent dat u niet alleen gratis toegang krijgt tot onze handelsplatforms, maar ook enkele van de goedkoopste transacties in de branche krijgt. Of probeer ons demoplatform waar u kunt handelen met virtuele valuta en alles gratis kunt houden.

   
 • Welke tools zijn beschikbaar op handelsplatforms?

  Elk handelsplatform heeft zijn eigen set tools, maar over het algemeen vindt u de meest populaire technische indicatoren die beschikbaar zijn op elk handelsplatform. Dat betekent dat zaken als voortschrijdende gemiddelden, MACD, relatieve sterkte en Fibonacci-onderzoeken op bijna elk handelsplatform te vinden zijn. U kunt ook uw eigen trendlijnen en ondersteunings- en weerstandsniveaus tekenen. Elk platform zal ook worden geleverd met een reeks ordertypes, en de meeste zullen functies bevatten zoals stop-loss en lopende ordertypes. Omdat elk platform anders is, kan het goed zijn om ze te testen voordat u zich tot een specifiek platform verbindt.

   

Open een handelsaccount in 1 minuut
Profiteer van handelsmogelijkheden