Fundamentele indicatoren

Economische gegevens en statistieken om de toestand van de economie te helpen begrijpen.

Fundamental Indicators
Niveaus

Economische indicatoren zijn geplande stukjes economische gegevens en statistieken die investeerders en analisten helpen de huidige en mogelijke toekomstige toestand van de onderliggende economie te interpreteren.

Belang van de Fundamentele Indicatoren

Door informatie te verstrekken over een onderliggende economie, kunnen fundamentele indicatoren beleggers ook helpen om de reële waarde van relevante financiële activa te bepalen. Er zijn drie hoofdtypen economische indicatoren: leidende, achterblijvende en samenvallende indicatoren.

  • Voorlopende economische indicatoren, zoals het niveau van productieactiviteit, veranderen meestal voordat de economie verandert (ze ‘leiden’);
  • Achterblijvende indicatoren, zoals het bbp, veranderen meestal nadat de economie is veranderd (ze ‘vertragen’);
  • Terwijl samenvallende indicatoren, zoals het werkloosheidspercentage, meestal veranderen rond dezelfde tijd dat de economie verandert.

Er zijn tal van economische indicatoren gepland voor publicatie op dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse, driemaandelijkse en jaarlijkse basis. Economische indicatoren zijn enkele van de belangrijkste katalysatoren van prijsbewegingen op de financiële markten. Het is daarom belangrijk om deze gebeurtenissen te volgen om niet alleen te kunnen profiteren van zich voordoende kansen, maar ook om de risicoblootstelling te verminderen wanneer de volatiliteit op de markten rond dergelijke tijden toeneemt. Daarom is de Economische Kalender een belangrijk hulpmiddel voor elke handelaar op de financiële markt. De tool is een gedetailleerde kalender met alle belangrijke releases van economische gegevens en gebeurtenissen die een impact zullen hebben op verschillende activa en op de onderliggende economie.

Een gedetailleerde uitleg over hoe de markt door het evenement zal worden beïnvloed, wordt ook benadrukt, evenals de eerdere, voorspelde en feitelijke vrijgegeven gegevens. De meeste beleggers zullen gewoonlijk de daadwerkelijke vrijgave verhandelen in verhouding tot het voorspelde cijfer. Als de daadwerkelijke release beter is dan verwacht, zal er vraag zijn naar de onderliggende waarde; terwijl een daadwerkelijke release die niet aan de verwachtingen voldoet, het aanbod zal stimuleren. Vergeet niet om naar de Trading Central Economic Calendar te kijken, die u een geweldig inzicht geeft in hoe gebeurtenissen uit het verleden de relevante activa hebben beïnvloed. U kunt dit vinden op WebTrader of de AvaTradeGO-app. De Economische Kalender somt dagelijks tal van economische indicatoren op. Desalniettemin zijn hier enkele van de meest invloedrijke economische indicatoren op de wereldwijde financiële markten.

Open een demo-account om te oefenen wat u hebt geleerd of een echt account om vandaag nog te beginnen met handelen!

chatbot