Hoe online in aandelen te handelen

Aandelenhandel is een stuk eenvoudiger wanneer u CFD-aandelen handelt bij AvaTrade

Voordat we overgaan naar de specifieke kenmerken, is het belangrijk te beseffen dat wanneer u op de conventionele manier in aandelen handelt, u een deel van een onderneming koopt, in zeer kleine mate. Hoe meer aandelen u bezit, hoe groter uw aandeel is in de onderneming. Er bestaan duizenden openbaar verhandelde aandelen, en iedere dag worden er vele aandelen genoteerd of verwijderd.

De waarde van een aandeel hangt af van een grote verscheidenheid aan factoren, waaronder de fundamenten van de onderneming, sociaal-economische en geopolitieke kwesties, inflatie, werkloosheid, taxatie en vele andere. Op een bepaald moment werken al deze factoren samen – vaak in tegengestelde richtingen – en beïnvloeden de prijs van een aandeel van de onderneming. Maar speculatie en perceptie zijn misschien wel de grootste stimulansen van de aandelenprijs. Hoe meer mensen denken dat een aandeel zal stijgen of dalen, hoe groter de kans is dat zij de aandelenprijs een bepaalde richting opduwen.

Waarom CFD-aandelenhandel zo veel gemakkelijker is

Wanneer u in CFD-aandelen handelt, zoals Google, Coca Cola, Apple of Barclays, koopt u niet een aandeel in de onderneming, maar gaat u een contract (CFD) aan met de broker voor het verschil in waarde tussen openings- en de sluitingsprijs van het aandeel. Prijzen bewegen altijd op en neer, maar handelaren kunnen altijd profiteren van deze prijsfluctuaties, zelfs in een dalende markt.

Making a profit in a bearish market

how to trade stocks CFDs

Omdat u niet in het bezit komt van het te handelen actief, is er een hefboom van tot , wat betekent dat u voor een kleine belegging een aanzienlijk hoger volume aan aandelen kunt verhandelen. Het is echter belangrijk te onthouden dat CFD-aandelenhandel een positieve en negatieve kant heeft, en het wordt aangeraden verstandig te handelen.

Het handelsplatform is essentieel

Een van de belangrijkste aspecten van aandelenhandel is het handelsplatform dat u gebruikt. Wij beschikken over een aantal van de meest krachtige, innovatieve en robuuste handelsplatformen op de markt. U kunt gebruik maken van vele grafieken, beheerfuncties en andere functies om uw algehele handelservaring te verbeteren. Daarbij kunt u uw aandelenportefeuille inzien, naast uw indices-, Forex- en grondstoffenportefeuille.

We voorzien onze handelaren regelmatig van het laatste nieuws, educatief materiaal en marktbeschouwingen om u goed geïnformeerd te houden over de nieuwste trends, bewegingen en nieuws uit de wereld van aandelenhandel.

Nu u weet hoe u online in aandelen kunt handelen, kunt u zich vandaag nog aanmelden om een rekening te openen en van start te gaan.