Handel in Aandelen bij AvaTrade

Voordat we overgaan naar de specifieke kenmerken, is het belangrijk te beseffen dat wanneer u op de conventionele manier in aandelen handelt, u een deel van een onderneming koopt, in zeer kleine mate. Hoe meer aandelen u bezit, hoe groter uw aandeel is in de onderneming. Er bestaan duizenden openbaar verhandelde aandelen, en iedere dag worden er vele aandelen genoteerd of verwijderd.

De waarde van een aandeel hangt af van een grote verscheidenheid aan factoren, waaronder de fundamenten van de onderneming, sociaal-economische en geopolitieke kwesties, inflatie, werkloosheid, taxatie en vele andere. Op een bepaald moment werken al deze factoren samen – vaak in tegengestelde richtingen – en beïnvloeden de prijs van een aandeel van de onderneming. Maar speculatie en perceptie zijn misschien wel de grootste stimulansen van de aandelenprijs. Hoe meer mensen denken dat een aandeel zal stijgen of dalen, hoe groter de kans is dat zij de aandelenprijs een bepaalde richting opduwen.

Waarom CFD-aandelenhandel zo veel gemakkelijker is

Wanneer u in CFD-aandelen handelt, zoals Google, Coca Cola, Apple of Barclays, koopt u niet een aandeel in de onderneming, maar gaat u een contract (CFD) aan met de broker voor het verschil in waarde tussen openings- en de sluitingsprijs van het aandeel. Prijzen bewegen altijd op en neer, maar handelaren kunnen altijd profiteren van deze prijsfluctuaties, zelfs in een dalende markt.

Making a profit in a bearish market

trade stocks CFDs

Omdat u niet in het bezit komt van het te handelen actief, is er een hefboom van tot , wat betekent dat u voor een kleine belegging een aanzienlijk hoger volume aan aandelen kunt verhandelen. Het is echter belangrijk te onthouden dat CFD-aandelenhandel een positieve en negatieve kant heeft, en het wordt aangeraden verstandig te handelen.

Het handelsplatform is essentieel

Een van de belangrijkste aspecten van aandelenhandel is het handelsplatform dat u gebruikt. Wij beschikken over een aantal van de meest krachtige, innovatieve en robuuste handelsplatformen op de markt. U kunt gebruik maken van vele grafieken, beheerfuncties en andere functies om uw algehele handelservaring te verbeteren. Daarbij kunt u uw aandelenportefeuille inzien, naast uw indices-, Forex- en grondstoffenportefeuille.

We voorzien onze handelaren regelmatig van het laatste nieuws, educatief materiaal en marktbeschouwingen om u goed geïnformeerd te houden over de nieuwste trends, bewegingen en nieuws uit de wereld van aandelenhandel.

Handel in Aandelen FAQ

  • Moet ik diversifiëren bij het handelen in aandelen?

    Het begrip diversificatie, of het spreiden van uw geld over een aantal marktsectoren of activaklassen, is een concept dat van toepassing is op beleggen voor de lange termijn. Wanneer u aandelen verhandelt, probeert u winst te maken met de kortetermijnbeweging van de aandelen. In dit geval zal diversificatie u niet ten goede komen, en in sommige gevallen kan het zelfs uw resultaten schaden. Als u wilt profiteren van de beweging in aandelen, zijn het vaak aandelen binnen dezelfde sector die de beste zet doen, wat betekent dat u uw handel vaak wilt concentreren in plaats van diversifiëren.

  • Hoe vind ik de beste kansen bij het handelen in aandelen?

    Er zijn altijd goede kansen op de markten en u hoeft niet de beste te vinden om winst te maken. De allerbeste manier om kansen op het gebied van aandelenhandel te lokaliseren, is door goed vertrouwd te raken met de markt. De eenvoudigste manier om dit te doen is om te beginnen met een enkele sector, zoals technologie of de financiële aandelen. Wanneer u constant het gedrag van een aandeel of een reeks aandelen volgt, zult u patronen in de prijzen beginnen op te merken waar u van kunt profiteren. Begin met het maken van een kleine lijst van 10-20 aandelen die u regelmatig volgt en werk van daaruit omhoog.

  • Hoe weet ik wanneer ik mijn aandelen moet verkopen?

    U moet een plan hebben voor elke transactie die u doet. Dat betekent weten waarom u de aandelen wilt kopen of shorten, waar een goed gebied is om uw koop-/verkooporder te plaatsen en weten hoeveel de aandelen zullen bewegen voordat u verkoopt. U moet al weten wanneer u moet verkopen voordat u de aandelen koopt. Dat betekent wanneer u met winst moet verkopen of wanneer u uw verliezen moet verminderen. Dat haalt alle emotie uit de handel omdat uw handelsbeslissingen niet worden gedicteerd door angst of hebzucht.

Nu u weet hoe u online in aandelen kunt handelen, kunt u zich vandaag nog aanmelden om een rekening te openen en van start te gaan.