Niemand zal u ooit succes beloven in online handelen, en als ze dat wel doen: wees op uw hoede! Wat WE je ZULLEN beloven, is een van de meest fascinerende avonturen die mogelijk is zonder je bureaustoel te verlaten. Er gaat NIETS boven financiële handel voor avontuur, passie en pure betrokkenheid. Het is ook een geweldig oefenterrein om je zelfbewustzijn aan te scherpen, een beter begrip van het menselijke dier te krijgen en meer over de wereld over jou te leren dan je ooit had verwacht. En als het je lukt om DAT allemaal te doen – ja, dan heb je een uitstekende kans om wat geld te verdienen!

Uw makelaar, uzelf

Het is duidelijk dat, aangezien er zoveel in hem (/haar) vastzit, uw eerste belangrijke beslissing bij online handelen is waar u een account opent. Sommigen zullen zeggen dat spreads en handelsvoorwaarden de leidende beslissing moeten zijn, anderen zullen zeggen dat ondersteuning van het grootste belang is. Waar zullen ze je leren wat je moet doen en je hand vasthouden terwijl je het begint te doen? Het is duidelijk dat u de een tegen de ander moet afwegen; maar wat u ook doet, zorg ervoor dat u handelt met een marktleider, een wiens financiële solvabiliteit nooit in twijfel kan worden getrokken. Beter een grote speler dan een die zich presenteert als een “boutique”.

Vraag Aanbod!

Ten tweede: het draait allemaal om vraag en aanbod. Als de vraag stijgt, wordt het activum waardevoller, als er te veel aanbod is en niet genoeg vraag, daalt de waarde. Het is hetzelfde voor uw makelaar, hetzelfde voor welk activum u ook gaat verhandelen. Onderzoek zijn gedrag in het verleden, wat hem drijft en zorg ervoor dat u uw weddenschappen afdekt door op veilig te spelen. Open nooit een positie zonder stop-loss, zorg ervoor dat uw take-profit/stop-loss-ratio’s 2 op 1 zijn wanneer u begint, hoe groter hoe zekerder u wordt (de oude win groot, verlies klein formule). Zodra u een transactie heeft geopend MONITOR IT! Geautomatiseerde processen zijn zo goed als de persoon die op de rem rijdt.

Hoewel je misschien begint door je te concentreren op een enkel activum, de ups en downs ervan leert kennen voordat je er een cent aan uitgeeft, heb je al snel een open investeringsportefeuille – lange termijn en korte, investeringen en hedges. Diversifieer om risico’s te minimaliseren, maar pas op dat u niet met soortgelijke producten indekt. Doe je huiswerk. En VERLIES NOOIT! Een mislukte investering is geen mislukking. Je bent alleen wat geld kwijt. Als je je dagboek hebt bijgehouden en toegang hebt tot de tijdlijn van die investering, bekijk het dan. Zoek waar de markt en de verwachtingen uiteen liepen. Het is een les die waardevoller is dan uw verloren coupla-dollars. Zou u uw zuurverdiende geld wisselen wanneer u naar het buitenland reist bij een geldwisselaar die u met minder in handen laat dan u verdient? Hier ook. Lees de kleine lettertjes en weet waar je aan begint.

Demo of niet Demo

Tot slot nog iets over demo-accounts (papierhandel, zoals het soms wordt genoemd). De meeste verantwoordelijke makelaars zullen hun klanten een demo-account verstrekken. Sommige zijn beperkt in de tijd, andere niet. Hun belang is tweeledig: als je begint, zijn ze een uitstekend leermiddel. Hoe meer je oefent, hoe sneller je patronen begint te herkennen en hoe minder je aarzelt om nieuwe tools te ontdekken. Als u een ervaren handelaar bent, kunt u demo-accounts het beste gebruiken om handelsstrategieën te testen voordat u ze implementeert.

Sommige tegenstanders beweren echter dat te veel van het goede leidt tot gevaarlijke gewoonten. Handelen zonder het risico om echt geld te verliezen, maakt iemand onvoorzichtig; verliezen worden genegeerd omdat ze geen echt verlies met zich meebrengen, maar wat nog belangrijker is, ontslag betekent dat deze verliezen vervolgens niet worden onderzocht en geanalyseerd – een verloren leerervaring! Wanneer men vervolgens naar een live account gaat, gaat men op een onverantwoordelijke manier door of gaat men naar het andere uiterste en wordt overdreven voorzichtig – waardoor men kansen misloopt.

De beste oplossing is om uw demo-account te behandelen alsof het echt is! Overtuig uzelf ervan dat winsten en verliezen belangrijke gegevens zijn! En wen aan handelen zonder dat emotie uw logica inhaalt. Doe dit daarna geleidelijk aan als je overstapt naar een live account – begin klein, zodat je een verlies niet als het einde van de wereld ziet en een overwinning niet meer dan een bevestiging van je strategie. Controleer bij het selecteren van een makelaar zorgvuldig of de gegevens die op een demo-account worden gegenereerd niet vertraagd zijn, maar identiek zijn aan de waarden die op een live platform worden gepresenteerd.

Open uw handelsaccount bij AvaTrade of probeer onze risicovrije demo-account!