Markt Orders

Een marktorder is een directe order om een positie te openen, d.w.z. om een instrument te kopen of te verkopen tegen de actuele prijs op de markt.

Market Orders

Een markt order venster voor het kopen van Amerikaanse dollars (USD) / verkopen van Hong Kong Dollars (HKD)

Hoe kunt u marktorders gebruiken?

Als u voor de vraagprijs wilt kopen, bekijk dan de Koerstabel op het handelsplatform, lokaliseer het gewenste instrument en klik op de vraag-/koopprijs in de tabel. Dit opent een venster voor de gewenste marktorder. Stel het aantal eenheden in, en klik op OK. Uw order zal direct worden uitgevoerd tegen de actuele marktprijs. Als u een instrument wilt verkopen, klik dan op de bied-/verkoopprijs voor het gewenste instrument in de Koerstabel en stel uw positievoorkeuren in.

Waar kan ik mijn order zien?

Marktorders worden direct uitgevoerd en openen een positie. Daarom zullen ze verschijnen in het Open positie-venster op het handelsplatform.

Market Orders FAQ

 • Gebruiken daghandelaren marktorders?

  Er is enige onenigheid onder daghandelaren over de vraag of marktorders moeten worden gebruikt of niet. Aan de ene kant is het mogelijk om gevuld te worden tegen een vreselijke prijs bij gebruik van de marktorder, maar anderen beweren dat met spreads die vaak een cent of minder zijn, en zoveel liquiditeit in de meeste aandelen, het gebruik van limietorders niet langer zinvol is. Het niet gebruiken van een marktorder zou kunnen leiden tot het mislopen van een goede transactie in een snel bewegende markt, is het argument dat in dit geval wordt gebruikt. Uiteindelijk is de beslissing aan u, zorg er wel voor dat u de risico’s en voordelen begrijpt die gepaard gaan met het gebruik van marktorders.

   
 • Wat is een goede dagmarktorder?

  Een good for day-marktorder is een soort marktorder die alleen geldt voor de handelssessie waarin deze wordt geopend. Als het niet wordt gevuld door marktsluiting, vervalt het en is het niet actief voor de volgende handelssessie. Een goed tot geannuleerde bestelling daarentegen blijft openstaan totdat deze is gevuld. In dit opzicht zijn beide eigenlijk limietorders, ook al worden ze tegen marktprijs uitgevoerd wanneer ze actief worden. Dit type order wordt vaak gebruikt door daghandelaren of door mensen die een persbericht willen verhandelen.

   
 • Moet ik een marktorder of een limietorder gebruiken?

  In veel gevallen zal een marktorder perfect passen. Als de koers van het aandeel in de buurt ligt van wat u wilt, het aandeel niet te volatiel of illiquide is en u zeker weet dat u het aandeel wilt kopen, is een marktorder perfect voor uw behoeften. Een limietorder is goed als u denkt dat een aandeel nu overgewaardeerd is, maar de moeite waard om tegen een lagere prijs te kopen. In dat geval kunt u een limietorder plaatsen onder de huidige prijs en wachten tot de prijs zich terugtrekt en uw order uitvoeren. Het nadeel is dat de prijs misschien nooit terugkomt om uw bestelling te vullen.