We hebben allemaal onze favoriete troeven. Maar vraag 50 handelaren wat hun top 5 activa zijn, en de kans is groot dat de S&P 500, Nasdaq, Dow Jones, DAX 30 of UK100 de shortlist niet halen. Handelen in olie is tenslotte “explosief”, goud is “sexy”, EUR/USD is “betrouwbaar” en handelen in Amazon, nou, dat is gewoon te mainstream. Maar wat u niet vaak hoort, is dat met een overvloed aan verborgen kansen die erop wachten om ontgrendeld te worden, de handel in wereldwijde indices net zo opwindend en lucratief kan zijn.

Hier zijn 5 redenen waarom we denken dat u het leuk zult vinden om ten minste één index aan uw portefeuille toe te voegen.

1. Indices Hebben Meer Consistente Trends dan Valuta’s

Simpel gezegd, marktbewegingen van indices zijn afhankelijk van de bewegingen van de onderliggende aandelen waaruit de index bestaat. Hoewel aandelen die tot dezelfde sector behoren de neiging hebben om in dezelfde algemene richting te evolueren, betekent dit dat indices met een dominante vertegenwoordiging van een bepaalde sector bijvoorbeeld in bullish tijden dienovereenkomstig reageren en dezelfde trend aanhouden, waardoor ze voorspelbaarder worden.

2. Aanzienlijk Lagere Risico’s dan Individuele Aandelen

Hoewel indexhandel een relatief veilige vorm van handelen is, net als elk ander verhandelbaar activum, kunnen ook indices volatiel zijn als gevolg van onverwachte factoren zoals geopolitieke gebeurtenissen, politieke onrust, economische voorspellingen en natuurrampen. Dat gezegd hebbende, een index kan niet worden aangeklaagd, failliet gaan of worden gehamerd door de concurrentie. Wanneer hoorde u voor het laatst dat een index in een dag met 10% steeg of daalde? Mogelijk? Ja. Aannemelijk? Niet echt.

3. Diversificatie in Zijn Meest Basale Vorm

Bij het handelen in indices legt u nooit al uw eieren in één mand. Als u handelt in de US_Tech100-index, gebaseerd op de NASDAQ 100, kunt u uw weg diversifiëren over ‘s werelds meest succesvolle technologiebedrijven. , Handelen in de Euro Stoxx 50 biedt u de mogelijkheid om te handelen in een blue-chip-vertegenwoordiging van “supersector”-leiders in de eurozone. Als gevolg hiervan kan de index in zijn geheel nog steeds stijgen als een of zelfs meer bedrijven failliet gaan als er in een breed scala van bedrijven wordt belegd via één enkel activum.

4. Indices Tonen Minder Consolidaties en Zweepslagen aan

In tegenstelling tot valuta’s die gedurende lange tijd kunnen consolideren en dan plotselinge zweepslagen geven, consolideren indices zelden over een aanzienlijke periode. Indices laten meestal op een bepaald moment een bepaalde trendrichting zien, zowel omhoog als omlaag. Het voordeel – een stabieler activum met minder risico op onvoorziene volatiliteit. Desalniettemin bieden indices, vanwege de hoeveelheid activiteit die plaatsvindt op individuele aandelen, voldoende volatiliteit voor handelaren om tal van winstgevende handelsmogelijkheden te selecteren.

5. Koop Meer, Onderzoek Minder

Het is duidelijk dat het veel gemakkelijker en goedkoper is om een CFD op een bepaalde index te kopen in plaats van alle aandelen waaruit de index bestaat te kopen of verkopen. Bovendien, terwijl het verhandelen van aandelen een diepgaand financieel inzicht van elk afzonderlijk bedrijf vereist, bieden indices handelsmogelijkheden met slechts een algemeen, evenwichtig beeld van de economie als geheel. Simpel gezegd, als een handelaar gelooft dat de markt in de toekomst zou kunnen stijgen, zou hij een index-CFD kopen. Als hij gelooft dat de markt zou kunnen dalen, zou hij short gaan op de index-CFD. Tot slot: handelen in indices is een geweldige manier om te speculeren op ‘s werelds beste financiële markten en op de hoogte te blijven van de belangrijkste aandelenmarkten zonder de prestaties van individuele bedrijven te hoeven analyseren. Het is niet verrassend dat veel handelaren tegenwoordig een onmiddellijk voordeel beginnen te zien in het handelen in een index in plaats van in individuele aandelen. AvaTrade biedt een van de grootste reeksen aandelenindices van alle online brokers, die markten over de hele wereld bestrijken. Word lid van AvaTrade voor online indexhandel met concurrerende spreads, tot handel met hefboomwerking en een scala aan geavanceerde handelsplatforms, die voordelige Autotrading-oplossingen bieden, bovenop de Guardian Angel-add-on.

Klaar om iets nieuws te proberen?