Zoals we allemaal weten, heeft de COVID-19-pandemie niet alleen een grote impact gehad op de volksgezondheid, maar ook op de wereldwijde financiële markten. Sinds de door het coronavirus veroorzaakte storm die in februari 2020 begon, hebben we de markt zien reageren met grote dalingen, vaak gevolgd door grote stijgingen, die samen hebben geleid tot grote marktbewegingen naarmate beleggers de nieuwe situatie probeerden te begrijpen. Dus, wat moet een handelaar doen als hij wordt geconfronteerd met dit soort wereldwijde gebeurtenissen?

In tegenstelling tot het kopen van aandelen op de aandelenmarkt, waar u alleen winst kunt maken als de markten stijgen, stelt de handel in CFD’s (Contracts for Difference) beleggers in staat om te werken met prijsbewegingen in beide richtingen, en als gevolg daarvan mogelijk te profiteren van zowel stijgende als dalende koersen. dalende markten. Daarom wilden we ons vandaag concentreren op een van de belangrijkste voordelen die handelen in CFD’s biedt: de mogelijkheid om ‘long’ of ‘short’ posities te openen, afhankelijk van de marktomstandigheden en uw handelsstrategie. Kortom, CFD’s bieden handelaren de mogelijkheid om te profiteren (maar ook te verliezen) van prijsbewegingen op de financiële markten zonder de onderliggende waarde te bezitten.

Bij het verhandelen van aandelen, grondstoffen, valutaparen of andere instrumenten is het doel meestal om rendementen te genereren die beter presteren dan beleggen met kopen en vasthouden. Handelswinsten en -verliezen kunnen worden gegenereerd wanneer beleggers proberen tegen een lagere prijs te kopen en tegen een hogere prijs te verkopen, meestal binnen een relatief korte periode. Maar het omgekeerde is ook waar: winsten en verliezen kunnen worden gemaakt door het instrument te verkopen en vervolgens te proberen het tegen een lagere prijs terug te kopen als de markt daalt. CFD-handel is een beleggingsmethode die een breed scala aan benaderingen en strategieën biedt op basis van de individuele marktverwachtingen van elke handelaar in zowel stijgende als dalende markten. Laten we eens nader kijken naar twee van de meest gebruikelijke handelsmethoden om te handelen in stijgende of dalende markten: long vs. short

Long Gaan: Handelen in Stijgende Markten

Een longpositie innemen is een bullish visie, waarbij een transactie wordt geïnitieerd door een kooporder. Bij long gaan verwacht de handelaar dat de waarde van een actief in de loop van de tijd zal stijgen, en is hij van plan het in de toekomst tegen een hogere prijs terug te verkopen om winst te realiseren. Met andere woorden, winsten of verliezen bij online CFD-handel worden berekend door het verschil tussen de openings- en slotkoers van het verhandelde activum gedurende de looptijd van het contract.

Short Gaan: Handelen in Dalende Markten

Een shortpositie innemen is een bearish standpunt. Een shortpositie bij het handelen in CFD’s is wanneer een transactie wordt geïnitieerd door een verkooporder, wat als complexer wordt beschouwd dan long gaan. Bij short selling verwacht de handelaar dat de waarde van een actief in de loop van de tijd zal dalen en is hij van plan het in de toekomst tegen een lagere prijs terug te kopen om winst te maken. Als bij het uitvoeren van een shortpositie de voorspelling van de handelaar verkeerd is en de prijs van het activum begint te stijgen, zal de open transactie verlies lijden. Het verlies wordt berekend door het verschil tussen de openings- en slotkoers van het verhandelde activum gedurende de looptijd van het contract.

Ten Slotte

Handelen in CFD’s biedt flexibele opties om met evenveel gemak long of short te handelen, waardoor iedereen kan werken met zowel stijgende als dalende prijzen. Dat gezegd hebbende, houd er rekening mee dat CFD-handel snel evolueert en nauwlettend moet worden gevolgd. Er zijn liquiditeitsrisico’s en marges die u moet aanhouden; als u waardeverminderingen niet kunt dekken, kan uw makelaar uw positie sluiten, wat betekent dat u het verlies moet dragen, ongeacht wat er daarna met de onderliggende waarde gebeurt.

Bovendien is het bij het handelen in CFD’s belangrijk om te onthouden dat u altijd slim gebruik moet maken van beschermende stoporders, zodat verkeerde speculaties niet leiden tot aanzienlijke handelsverliezen (vooral bij het toepassen van hefboomwerking), of om uw posities af te dekken via handel in opties. We raden u aan om onze sectie handelen voor beginners te bezoeken voor meer artikelen over het handelen in Forex en CFD’s.

FAQ

 • Hoe handelt u in een dalende markt?

  Op de traditionele financiële markten kan het erg moeilijk zijn om op een dalende markt te handelen vanwege regelgeving die dit gedrag probeert te verbieden. Er is ook een vooroordeel onder sommige beleggers dat wedden op een dalende prijs op de een of andere manier onethisch is. Dat is gewoon niet waar. Prijzen zullen stijgen en dalen ongeacht uw ethiek en profiteren van een dalende prijs is aan het einde van de dag nog steeds winst en het activum zal er niets om geven of op enigerlei wijze worden beïnvloed door uw korte transactie. Voor het eerste geval van regelgeving is er een eenvoudige manier om deze te vermijden, en dat is door CFD’s op het activum te verhandelen in plaats van op het daadwerkelijke activum.

   
 • Hoe weet je of een markt bullish of bearish is?

  De gemakkelijkste manier is om simpelweg naar de prijsactie in de markt of activa te kijken. Als er hogere toppen en hogere dieptepunten zijn, is de markt bullish. Als er lagere toppen en lagere dieptepunten zijn, is de markt bearish. Het is echt zo simpel als dat. Als de prijs binnen een bereik zijwaarts lijkt te bewegen, is er geen bullish of bearish bias. Onder elk van deze voorwaarden kan winst worden gemaakt als de handelaar de juiste strategie heeft om te passen bij de marktomstandigheden en prijsactie. Het is jouw taak om te leren wat deze strategieën zijn en wanneer je ze moet toepassen.

   
 • Hoe profiteert u van een marktcrash?

  Markten gaan niet eeuwig omhoog en na een verlengde opwaartse trend is crashen de meest gebruikelijke zet die de markt vervolgens doet. De crash kan worden veroorzaakt door een aantal factoren, van buitensporige speculatie tot buitensporige leningen of het drukken van geld, tot zwarte zwanengebeurtenissen zoals een wereldwijde pandemie. Het goede nieuws is dat er winst kan worden gemaakt met marktcrashes. Dit wordt gedaan door je hoofd koel te houden terwijl alle anderen in paniek verkopen. Kijk en zie wanneer de prijzen beginnen te stabiliseren, of dat nu 20%, 30% of zelfs meer onder eerdere niveaus is. Zodra de stabilisatie begint, kunt u op zoek gaan naar kansen in de markt. U kunt tegen spotprijzen kopen, en zodra anderen ook beginnen te kopen, zullen de prijzen snel hoger worden.

   

Zie je een handelsmogelijkheid?
Open nu een rekening!