Cryptocurrencies

Ga handelen in prominente cryptovaluta’s

Wat zijn cryptovaluta’s

Een cryptovaluta is een digitale munt die via virtuele transacties tussen mensen kan worden overgemaakt. Cryptovaluta’s bestaan alleen in de vorm van gegevens en niet als tastbare objecten; u kunt geen Bitcoin vasthouden of Ethereum in een kluis bewaren. Bezit van een Bitcoin betekent dat alle computers in het Bitcoin-netwerk samen zijn overeengekomen dat de Bitcoin op dit moment van u is en, belangrijker nog, dat de munt op legitieme wijze door een miner werd gemaakt. AvaTrade is een toonaangevende makelaar met een aantal van de beste handelsvoorwaarden op de markt, zoals de laagste spreads op cryptomunten die er op de markt worden aangeboden.

Zo delven miners cryptovaluta’s

Cryptovaluta’s worden behandeld als geld, maar net als goud. gedolven. Delven (‘mining’) is simpelweg het verifiëren van een cryptotransactie. Mensen maken wereldwijd e-munten over van de ene naar de andere wallet en miners gebruiken vervolgens het processorvermogen van computers om de blockchain te onderhouden en deze transacties verifiëren.

Bij de lancering van een nieuwe crypto kondigen de oprichters aan hoeveel munten er worden gedolven. Zodra dit quotum is bereikt, kunnen er geen nieuwe munten meer worden geproduceerd. De eerste gelanceerde digitale munt is Bitcoin, die tegenwoordig als standaard fungeert waartegen alle andere digitale munten worden afgezet. Andere valuta’s die een eervolle vermelding als crypto hebben bemachtigd, zijn onder andere: Ethereum, Ripple, Litecoin, EOS en een aantal afgeleide valuta’s, zoals Bitcoin Cash en Bitcoin Gold.

Blockchain – De technologie achter cryptovaluta’s

Bij traditionele transacties worden overmakingen verwerkt door banken of andere financiële instellingen. Bij transacties van cryptovaluta’s is dat niet zo. Telkens als iemand met een e-munt betaalt, wordt deze betaling vastgelegd in een digitaal grootboek genaamd de ‘blockchain’.

Wat is een blockchain?

Een lijst gecodeerde en aan elkaar gekoppelde transactieregistraties, genaamd blocks (blokken). De blockchain dijt steeds verder uit en is voor iedereen volledig open. Elk block in de blockchain bevat:

 • 1.De gegevens van de afzender, ontvanger en het cryptobedrag;
 • 2.Een hash, die dienst doet als unieke vingerafdruk;
 • 3.Een hash van het voorafgaande block in de keten.

Als er een nieuw block wordt aangemaakt, wordt dit block naar alle gebruikers in het netwerk gestuurd. Elke gebruiker verifieert het block en vervolgens wordt het aan de blockchain toegevoegd.

Elk van de talloze cryptovaluta’s die nu bestaan heeft zijn eigen blockchain, en een computer genereert de complexe berekening die de kern van de blockchain vormt. Om een transactie op de blockchain te draaien, hebt u een e-wallet (of crypto-wallet) nodig.

Wat is Tangle?

Het grootste probleem van de blockchain is de afhankelijkheid van miners. Dit leidde in 2016 tot de creatie van de cryptovaluta IOTA (de Internet of Things Application). IOTA worstelt wel ook met stijgende transactiekosten en netwerkschaalbaarheid. De blockchain van IOTA wordt Tangle genoemd. Deze blockchain heeft geen blocks of ketens, maar het is een systeem waarin de gebruikers zelf verantwoordelijk zijn voor het valideren van transacties. Dit houdt in dat er geen goedkeuring van miners nodig is; dus gebruikers profiteren van transacties zonder kosten en een hogere verwerkingssnelheid.

Wat is een cryptowallet?

Een stukje software of hardware waarmee u uw cryptovaluta’s kunt bewaren en uitwisselen. Elke cryptowallet is gecodeerd en uniek. Als u geld stuurt, zendt u de ontvanger in feite een gecodeerd bericht. Alleen de cryptowallet van de ontvanger kan dat bericht ontcijferen en dus het geld ontvangen. Een hardwarecryptowallet wordt geacht belangrijke voordelen te hebben ten opzichte van softwarewallets:

 • Deze is immuun voor virussen en malware;
 • De private sleutels ervan worden niet aan uw computer bekendgemaakt;
 • Er hoeft geen software geïmporteerd te worden;
 • Veiliger en interactiever;
 • Deze gebruikt opensourcesoftware waarmee u de gehele apparaatbewerking kunt valideren;
 • Er kunnen meerdere cryptovaluta’s in worden opgenomen.

Waarom in crypto-CFD’s handelen bij AvaTrade?

 • Compromisloze veiligheid – Dankzij zes toezichthoudende autoriteiten en gescheiden rekeningen wordt uw geld te allen tijde beschermd.
 • Een enorme keuze aan crypto’s – Handel op onze handelsplatformen in allerlei crypto’s.
 • Geen verborgen kosten – Bij ons geen commissies of bankkosten bij transacties!
 • Crypto’s kennen geen pauze – AvaTrade is een van de weinige makelaars die 24 uur per dag diensten aanbiedt en wel 14 talen ondersteunt.
 • Gulle hefboom – Vergroot uw initiële kapitaal met een royale hefboom en handel met meer blootstelling dan uw rekeningsaldo. Tot 2:1 (voor EU-inwoners) en 25:1 (voor niet-EU-bewoners).
 • Beperk uw risico – Als u handelt, kunt u vooraf winst- en verliesniveaus instellen dankzij stoplosses en take-profits. Bepaal het maximale bedrag dat u wilt riskeren als u speculeert op de koers, of stel een koers in waarop u winst wilt nemen. Ook toekomstige orders zoals koopstops en kooplimieten zijn beschikbaar.
 • Handel in crypto’s versus fiduciaire valuta’s – In tegenstelling tot de vele beurzen die hun klanten alleen in crypto’s tegen andere crypto’s laten handelen, kunnen onze klanten crypto’s ook ruilen tegen fiduciaire valuta’s (EUR, USD, JPY, etc.).

Vergelijking van handelen in cryptovaluta’s bij AvaTrade en een cryptobeurs

Eigenschap AvaTrade Beurs
Instap-/registratieproces Handelaren kunnen direct gaan handelen Direct een rekening openen is een tijdrovend proces
Snelheid van het openen van een handelspositie Onmiddellijk Elke transactie wordt bevestigd via een arbitragepanel en kan tot 30 seconden in beslag nemen
Regelgeving AvaTrade heeft een vergunning op 5 continenten en wordt continu gecontroleerd Cryptobeurzen vallen niet onder regelgevende instanties
Potentiële inkomsten Potentiële winst zelfs bij neerwaartse markten Verdien alleen als de verhandelde activa zich in een opwaartse trend bevindt
Veiligheid Geen risico op hacken of diefstal van cryptowallet Hoog risico op hacken en diefstal van cryptowallet
Uitvoering van transacties Onmiddellijk Er is een vereffeningsinstantie nodig
Liquiditeit Uitermate liquide Liquide
Commissies Geen Verplicht