Cryptocurrencies

bitcoin trading

cryptocurrency’s – Het nieuwe goud

AvaTrade biedt alle handelaren de mogelijkheid om de voornaamste digitale munten 24/7 te handelen. Vandaag kennen de meeste mensen cryptocurrency’s als een conventionele en populaire investeringsmogelijkheid. Het belangrijkste doel van deze nieuwe technologie is dat mensen kunnen kopen, handelen en investeren zonder inmenging van banken en andere financiële instellingen. Cryptocurrency’s zijn zeer volatiel en kunnen een zeer winstgevend onderdeel zijn van de portefeuille van elke handelaar.

Cryptocurrency’s zijn geen fysieke munten, maar elektronische, een digitale activa die de vorm van data houdt. De technologie achter de cryptocurrency bepaalt een groot deel van de waarde en bevat nieuwe technologie om geld veilig te identificeren en over te maken.

De eerste geïntroduceerde digitale munt was de Bitcoin en deze is nog steeds de standaard waarmee alle andere munten worden vergeleken. Na Bitcoin kwam Litecoin en tot vandaag zijn deze twee munten de hoogst gewaardeerde munten op de markt. Verschillende andere munten zijn ook op weg naar een groot marktaandeel, zoals Bitcoin Cash, Dash, Ripple, Ethereum en Ethereum Classic, Monero en NEO.

Handel bij AvaTrade 24 uur per dag in cryptovaluta’s zoals Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin en Ethereum en profiteer van handelsvoorwaarden waar geen enkele andere cryptobeurs tegenop kan.

Alleen al dit jaar zijn er ontzettend veel cryptovaluta’s bij gekomen. Lees meer over de andere prominente crypto’s zoals NEO, Monero, Ethereum Classic, Dash, IOTA en Zcash.

Waarom bij AvaTrade cryptocurrency’s handelen

AvaTrade biedt voordelige spreads en er worden geen commissies op transacties in rekening gebracht wat voor de winstmarges vergroot. Als u handelt bij AvaTrade, zet u in op de koerswijzigingen van de digitale munt en koopt u de munt zelf niet. Handelen bij AvaTrade zorgt ervoor dat u handelt met een 100% gerenommeerde broker. Andere redenen om bij AvaTrade in cryptocurrency’s te handelen, zijn:

  • Begin met handelen vanaf
  • Profiteer van een breed scala aan de meeste verhandelde cryptocurrency’s op de markt
  • Voordelige swaprates
  • Er kan op alle paren short gegaan worden
  • Hefboom tot
  • Altijd bereikbare helpdesk en ondersteuning in 14 talen
  • Live noteringen en grafieken ter referentie
  • Verschillende handelsplatformen voor handelaren van elk niveau
  • Krachtig MT4-platform en AvaTradeGO, de nieuwe gekoppelde mobiele app

Handel in Bitcoin, de cryptokoning, en in Bitcoin Cash, Ethereum en Litecoin op het MT4-platform van AvaTrade en via de AvaTradeGO-app.

Hier vindt u een korte beschrijving van de belangrijkste munten die bij AvaTrade beschikbaar zijn:

Bitcoin en Bitcoin Cash

Bitcoin en Bitcoin Cash

Deze megakrachtige munt heeft niet alleen de weg voor andere munten vrijgemaakt, maar is ook de trotse leider van de cryptocurrency-wereld. De Bitcoin staat onder toezicht zodat het maximum van 21 miljoen Bitcoins niet wordt overschreden. Bij de introductie kwam $ 1 overeen met 1309 BTC. Er veranderde echter veel toen de Bitcoin door de grens van $ 2000 brak, wat betekent dat 1 Bitcoin een waarde had van $ 2000, een enorme mijlpaal voor Satoshi Nakamoto, de bedenker van Bitcoin.

Ethereum en Ethereum Classic

Ethereum en Ethereum Classic

Ethereum is meer dan een valuta, het is net een gigantische computer met heel veel andere computers over de hele wereld. Ethereum kan op zeer geavanceerde verzoeken reageren, zo kunnen er bijvoorbeeld revolutionaire computerprogramma’s worden opgeslagen. Dit geeft Ethereum niet alleen een voorsprong op Bitcoin, maar heeft ook de interesse van allerlei internationale banken gewekt. Dit heeft er samen met andere factoren toe geleid dat Ethereum dit jaar met bijna 1000% is gestegen!

Ripple

Ripple

Ripple kan worden omschrijven als de volgende generatie betaalnetwerken. Oorspronkelijk opgezet om financiële marktleiders te betrekken, is de digitale valuta tot dusver een toonaangevende technologie. Ripple is de afgelopen weken tot grote hoogten gestegen en steeg zelfs 71% in slechts één dag.

Andere populaire cryptovaluta’s die de wereld plotseling veroverd hebben:

Dash

Dash

Deze zeer populaire cryptocurrency, Dash, wordt door velen Bitcoin 2.0 genoemd. Deze digitale activa werd ontwikkeld om de zwakkere punten van Bitcoin op te lossen. Ontwikkelaars voegden een paar nieuwe eigenschappen aan Dash toe, waardoor het een snellere en anoniemere munt werd dan zijn voorganger, Bitcoin. In de afgelopen twee weken is de waarde van Dash met 100% toegenomen!

litecoin trading

Litecoin

Litecoin lijkt in veel opzichten op Bitcoin en is dan ook een van de oudere cryptocurrency’s. Maar er bestaan twee belangrijke verschillen tussen Litecoin en Bitcoin: de snelheid en de hoeveelheid. Een Bitcoin-blok wordt in 10 minuten gegenereerd en voor een Litecoin-blok is er ruwweg 2,5 minuut nodig: dat is dus 4 keer zo snel. Bovendien trekt Litecoin veel gebruikers aan, omdat er vier keer zoveel munten kunnen worden geproduceerd als Bitcoin! Maar Litecoin gebruikt zeer complexe cryptografie, dus is het mijnen ervan soms ook ingewikkelder dan bij andere cryptocurrency’s.

monero

Monero

Monero (XMR) ontstond in april 2014 en is gericht op privacy, decentralisering en schaalbaarheid. Het is een veilig, privé en ontraceerbaar valutasysteem. Monero gebruikt een bepaald soort cryptografie om ervoor te zorgen dat alle transacties niet gelinkt zijn en niet te achterhalen zijn. Het woord ‘monero’ komt uit het Esperanto en betekent ‘munt’.

neo

NEO

NEO is de eerste gedecentraliseerde, open-source blockchain-platform cryptovaluta dat in China gelanceerd is. NEO maakt gebruik van een uniek blockchain-algoritme dat lijkt op het model van Ethereum. De basis is hetzelfde, maar NEO ondersteunt daarnaast ook gedecentraliseerde handel, identificatie en digitalisering van diverse activa.

Wat zijn cryptocurrency’s

Cryptocurrency’s zijn gecodeerde digitale munten die tussen gelijken worden overgedragen. Het is een gedecentraliseerd betaalmiddel, wat inhoudt dat het niet door een bank of overheidsinstantie wordt geregeld. De munten bestaan uit een reeks versleutelde codes die worden verzonden via een netwerk en daar ook op worden opgeslagen. Alle transacties worden bevestigd en opgeslagen in een openbaar grootboek. Het systeem gebruikt andere complexe technieken om het boekhoudingsproces te certificeren en te valideren.

Door gebrek aan regelgeving op het gebied van cryptocurrency’s hebben ze van nature een zeer volatiel karakter zodat een investering tot zeer snelle en grote winsten kan leiden, maar het kan ook omdraaien zodat veel geld kan worden verloren. Ook het feit dat veel bedrijven het nog niet als betaalmiddel accepteren, ligt gedeeltelijk aan het gebrek aan regelgeving.

Er is een gelimiteerd aantal digitale munten die gecreëerd kunnen worden en dat vanaf het begin is vastgesteld en nadat dit bereikt is kunnen er geen munten meer worden geproduceerd.

De werkelijkheid is dat de prijs van Bitcoin en cryptocurrencies door verschillende redenen dalen en stijgen, zoals nieuwsberichten, negatieve bekendmakingen, verschillende gebeurtenissen en verklaringen van overheden. Ook zijn er steeds meer mensen die het gebruiken en dat doet de koers stijgen. De onvoorspelbaarheid vinden de meeste handelaren wel spannend. Als we naar de toekomst kijken, zien we discussies over het beheer van de munten en dat op zichzelf kan de koers doen schommelen.

Hoe onstonden cryptocurrency’s

In 2009 vond Satoshi Nakamoto een manier uit om een gedecentraliseerde munt en gedecentraliseerd geldsysteem te bouwen zonder centrale eenheid. Zo deed Bitcoin zijn intrede in de wereld als de eerste digitale munt in zijn soort.

De ‘blockchain’ is het hoofdgrootboek waarin alle transacties, mijnactiviteiten, trades en aankopen worden vastgelegd. Tegelijkertijd dient het eigendom bevestigd te worden. Technisch gezien is een transactie pas voltooid als deze aan de blockchain is toegevoegd. Dit duurt meestal een paar minuten en is onomkeerbaar. In de tijd tussen transacties kunnen de eenheden niet door beide kanten van de transactie gebruikt worden, waardoor dubbel uitgeven, fraude en duplicatie wordt vermeden.
Elke gebruiker heeft een ‘portemonnee’ met specifieke informatie die bevestigt dat zij de eigenaar zijn van een specifieke cryptocurrency. Elke portemonnee stelt de gebruiker in staat om geld te versturen en te ontvangen, en werkt als een persoonlijk grootboek waarin transacties worden vastgelegd. Deze portemonnees zijn ontworpen om veilig te zijn, hoewel er aanvullende maatregelen en wachtwoorden moeten worden overwogen om ze ook veilig te houden. De portemonnees kunnen in een cloud of op een interne harde schijf worden opgeslagen.

De ‘mijners’ treden op als de ‘beheerders’ voor de cryptocurrency-gemeenschappen.
Via technische methoden creëren ze nieuwe munten en verifiëren ze de blockchains.

Redenen om in cryptocurrency’s te handelen

Er zijn allerlei redenen dat de cryptocurrency’s wereldwijd aan populariteit en momentum winnen. Ze hebben een beperkte voorraad die al vastgesteld is en broncodes bepalen precies hoeveel munten er kunnen bestaan. Gebruikers van deze valuta profiteren op een andere manier dan gebruikers van traditionele betaalmiddelen. Zo kunnen overheden bijvoorbeeld niet ingrijpen en kunnen banken een rekening niet bevriezen. Aangezien de hoeveelheid beperkt is, zijn cryptocurrency’s in dat opzicht een eindig handelswaar en meer vergelijkbaar met metalen dan valuta, en in de loop van de tijd kan hun waarde stijgen.

Ze zijn aantrekkelijk voor mensen die zich zorgen maken over directe controle van nationale banken en overheden. Privacy en anonimiteit zijn van uiterst belang voor de eigenaren van deze munten. Het wordt steeds moeilijker om rekeningen van gebruikers te identificeren. Verder zijn zulke transacties doorgaans goedkoper dan via de traditionele manier, namelijk via banken.
Over het algemeen kunnen cryptocurrency’s de financiële wereld veranderen en op dit moment wordt hier nog aan gewerkt. Gebruikers van deze munten moeten nog steeds goed stilstaan bij de beperkingen en de volatiliteit van crypto’s, zowel op dit moment als in de nabije toekomst.

De prijsschommelingen worden voor het grootste deel bepaald door de vraag op de markt. Dankzij de ingewikkelde code zijn cryptocurrency’s onmogelijk te vervalsen. Ze zijn een zeer lonend, zij het onzekere, investeringsonderneming. De resultaten op de lange termijn zijn nog niet bekend, maar cryptocurrency’s worden alleen maar populairder en ze zullen voorlopig blijven bestaan en het zeer waarschijnlijk heel goed gaan doen.

Let op: de hoge volatiliteit van cryptomarkten zorgen voor eindeloze handelskansen.

Door koersschommelingen kunnen bepaalde cryptoparen worden opgeschort en/of tijdelijk van onze handelsplatformen worden verwijderd.

Raadpleeg onze voorwaardenpagina over handelen in cryptovaluta’s om te zien welke cryptovaluta’s beschikbaar zijn.

Als u handelt bij AvaTrade, handelt u op de koerswijzigingen van de virtuele munt en is er geen sprake van het daadwerkelijk aankopen van de fysieke munt zelf.