Ethereum Handel

Ethereum (ETH) Trading

Ethereum en Ethereum Classic

Ethereum blijkt een van de gunstigste technologische investeringen aller tijden te zijn. De munt werd in 2015 gecreëerd en is sindsdien met ruim 1000% in waarde toegenomen. Ethereum is een open source-netwerk, veel meer dus dan slechts een digitale munt.
Ether, de digitale munt van Ethereum, kan de decentralisatie van de wereldeconomie versnellen en kan potentieel invloed uitoefenen op vele andere sectoren. Ethereum wordt gesteund door een aantal Fortune 500-bedrijven die in 2016 bijeenkwamen en hun krachten bundelden voor de ontwikkeling van de netwerktechnologie achter Ethereum. De ethermunt kan volatiel zijn, wat voor handelaren een pluspunt kan zijn.

Ethereum Classic is de oorspronkelijke versie van de Ethereum-blockchain waaruit later de nieuwere versie, Ethereum, is ontstaan. De blockchains zijn compatibel en updates van de ene munt hebben geen invloed op de andere. Deze veranderingen maakten de weg vrij voor de aanmaak van de nieuwe cryptomunt met een eigen naam, grootboek, koers en marktkapitalisatie.

AvaTrade is een toonaangevende makelaar met een aantal van de beste handelsvoorwaarden op de markt, zoals de laagste spreads op cryptomunten die er op de markt worden aangeboden.

Wat is Ethereum (ETH)

Ethereum werd gecreëerd en wereldwijd geïntroduceerd in 2013 door Vitalik Buterin en ging live in juli 2015. Ontwikkelaars zochten een manier om zich te onderscheiden van de Bitcoin valuta en om haar exclusief te maken met kenmerken die er bovenuit steken in een heel eigen markt.
Ze ontwikkelden een nieuwe benadering met een nieuw platform en een meer voorkomende scripttaal. Hun software laat klanten toe om ieder programma te draaien, wat het Ethereum blockchainproces en de Ethereum-toepassingen veel efficiënter maakt dan daarvoor. Met Ethereum kunnen ontwikkelaars een nieuw type software bouwen, “gedecentraliseerde applicatie” genoemd. Deze codeerde technologie wordt niet gecontroleerd door een individu of een centraal systeem.

Voordelen van handelen in Ethereum en Ethereum Classic bij AvaTrade

Handelen in Ethereum en Ethereum Classic bij AvaTrade kan voordelen hebben die gebruikelijke cryptocurrency-beurzen niet bieden.

 • Short selling, “Verkoop hoog, koop laag” definieert short selling, wat de handelaar toelaat te handelen en te profiteren wanneer de markten dalende zijn en dan voordeel te halen wanneer deze weer opveren. In andere woorden, short selling is gedreven door de overtuiging dat een prijsindex zal dalen, waardoor het teruggekocht kan worden tegen de lagere prijs om winst te maken.
 • hefboom, is een voordeel van de broker voor de handelaar. Hiermee kunt u met een minimale investering een veel grotere positie innemen. Een hefboom kan uw potentiële winsten vergroten, maar ook uw verliezen.
 • Auto trading, is een programma dat automatische orders creëert en ze naar de markt stuurt. Deze systemen kunnen repetitieve taken in hoge snelheid uitvoeren. Het kan ook sociaal kopiëren aanbieden of de posities van ervaren handelaren met een bewezen succesrecord afspiegelen.

Handelen met AvaTrade betekent dat een portefeuille niet voor de handelaar vereist is, aangezien de transacties worden uitgevoerd via ons SSL-beveiligde online handelsplatform. Dit is een groot voordeel om potentiële hackers en diefstal te voorkomen.

Waarom in crypto-CFD’s handelen bij AvaTrade?

 • Compromisloze veiligheid – Dankzij zes toezichthoudende autoriteiten en gescheiden rekeningen wordt uw geld te allen tijde beschermd.
 • Een enorme keuze aan crypto’s – Handel op onze handelsplatformen in allerlei crypto’s.
 • Geen verborgen kosten – Bij ons geen commissies of bankkosten bij transacties!
 • Crypto’s kennen geen pauze – AvaTrade is een van de weinige makelaars die 24 uur per dag diensten aanbiedt en wel 14 talen ondersteunt.
 • Gulle hefboom – Vergroot uw initiële kapitaal met een royale hefboom en handel met meer blootstelling dan uw rekeningsaldo. Tot 2:1 (voor EU-inwoners) en 25:1 (voor niet-EU-bewoners).
 • Beperk uw risico – Als u handelt, kunt u vooraf winst- en verliesniveaus instellen dankzij stoplosses en take-profits. Bepaal het maximale bedrag dat u wilt riskeren als u speculeert op de koers, of stel een koers in waarop u winst wilt nemen. Ook toekomstige orders zoals koopstops en kooplimieten zijn beschikbaar.
 • Handel in crypto’s versus fiduciaire valuta’s – In tegenstelling tot de vele beurzen die hun klanten alleen in crypto’s tegen andere crypto’s laten handelen, kunnen onze klanten crypto’s ook ruilen tegen fiduciaire valuta’s (EUR, USD, JPY, etc.).

Ethereum Technologie

 • De app kan nooit uitgeschakeld worden
 • Applicaties zijn beschermd tegen fraude en hackers dankzij de beveiligde cryptografie
 • Het kan niet gecensureerd worden, aangezien de apps zijn gebaseerd op het principe van een groepsbesluitvormingsproces
 • Een derde partij kan geen wijzigingen van gegevens uitvoeren
 • Ethereum heeft meer applicaties dan Bitcoin

Mist browser is de interface en de digitale portefeuille voor Ethereum-gebruikers. Mensen kunnen er hun contracten mee opslaan, handelen en beheren. Mist en MetaMask (een andere browser) helpen bij het gemakkelijk toegankelijk maken van blockchain-gebaseerde applicaties.

Ethereum gaat door met zijn gebruikersvriendelijk platform, waarmee mensen gebruik kunnen maken van de blockchain-technologie.
Handel Ethereum CFD’s (Contracts for Difference) met AvaTrade en profiteer van de grondige marktanalyse die we aanbieden op Sharp Trader, onze educatieve site, waar u dagelijks nieuws, updates en vele andere, handige hulpmiddelen kunt vinden.

Ethereum prijs en marktfactoren

Er is opgemerkt dat Ethereum veel meer kan zijn dan een digitale activa. Zijn kracht ligt in de krachtige blockchain programmeringstaal, Solidity genaamd. Het doel is om iets totaal anders te zijn dan alle andere munten. Met de toegenomen toepassing is er een stijgende vraag naar “Ether” door ontwikkelaars.

De prijs van Ethereum is recentelijk omhoog geschoten en bereikte recordhoogtes. Bitcoin is ook gestegen en wanneer dat gebeurt, wordt het verlangen van investeerders aangewakkerd naar andere cryptovaluta waar winst kan worden gemaakt. Gezien Ethereum en Bitcoin niet met elkaar concurreren, kunnen beide profijt halen uit de stijging van de andere.

Er zijn allerlei evenementen die de koers van ether kunnen doen stijgen of dalen, zoals de flitscrash van Ethereum in juni 2017. Het nieuws over Ethereum en de crash gebeurde binnen een zeer korte tijd, ettelijke seconden nadat handelaren door een grote verkoopgolf hun eigen posities in de digitale munt ook gingen liquideren. Echter in die situatie werden er binnen een paar seconden alweer posities door computeralgoritmes gekocht en herstelde de koers zich. Kortom, de volatiliteit van digitale munten kan binnen een paar tellen veranderen. Zowel het algemene publiek als investeerders vroegen zich af hoe dat herstel zo snel kon plaatsvinden. Een sterke toename in waarde kan uiteindelijk tot een koerscorrectie leiden. En zoals met elke cryptocurrencymarkt, of welke markt dan ook, kan het momentum op een gegeven moment vertragen.

Dertig grote banken, tech-reuzen en andere organisaties, inclusief J.P. Morgan Chase, Microsoft en Intel verenigen zich om versies van de software achter Ethereum die bedrijfsklaar zijn te bouwen. De mogelijkheid om transacties te registreren en uit te voeren zonder dat een tussenpersoon nodig is, maakt deze blockchain-technologie populairder onder bedrijven.

Ethereum Handel

Handelsvoorwaarden bij AvaTrade:

 • concurrerende spread
 • Minimum handelsomvang 1
 • Hefboom tot
 • Handelstijden 24/7
 • MT4 symbool ETHUSD
 • Marge 50%

Als u handelt bij AvaTrade, handelt u op de koerswijzigingen van de virtuele munt en is er geen sprake van het daadwerkelijk aankopen van de fysieke munt zelf.
De maximaal opgebouwde positieomvang voor Ethereum is een nominale waarde gelijk aan € 400.000, meer informatie op onze pagina Handelsvoorwaarden en -tarieven.