Bitcoin Cash

Bitcoin Cash (BCH) trading at Avatrade

Wat is Bitcoin Cash

Bitcoin Cash ontstond op 1 augustus 2017, na de splitsing van Bitcoin, toen er nieuwe, andere regels aan de blockchain werden toegevoegd. Bitcoin Cash werd gecreëerd als gevolg van het bestrijden van een langdurig schaalbaarheidsprobleem in Bitcoin. De oplossing houdt in dat er van de hoofdblockchain van Bitcoin op een nieuwe versie wordt overgeschakeld. De software heeft nu capaciteit voor een groter aantal transacties (om precies te zijn, 8 megabyte groter).

Handelen in Bitcoin Cash in 4 eenvoudige stappen

 1. Open een handelsrekening bij AvaTrade
 2. Stort een bedrag op uw rekening
 3. Vul het investeringsbedrag van uw voorkeur in
 4. KOOP/VERKOOP of ga long/short in Bitcoin Cash

AvaTrade is een toonaangevende makelaar met een aantal van de beste handelsvoorwaarden op de markt, zoals de laagste spreads op cryptomunten die er op de markt worden aangeboden.

Waarom in crypto-CFD’s handelen bij AvaTrade?

 • Compromisloze veiligheid – Dankzij zes toezichthoudende autoriteiten en gescheiden rekeningen wordt uw geld te allen tijde beschermd.
 • Een enorme keuze aan crypto’s – Handel op onze handelsplatformen in allerlei crypto’s.
 • Geen verborgen kosten – Bij ons geen commissies of bankkosten bij transacties!
 • Crypto’s kennen geen pauze – AvaTrade is een van de weinige makelaars die 24 uur per dag diensten aanbiedt en wel 14 talen ondersteunt.
 • Gulle hefboom – Vergroot uw initiële kapitaal met een royale hefboom en handel met meer blootstelling dan uw rekeningsaldo. Tot 2:1 (voor EU-inwoners) en 25:1 (voor niet-EU-bewoners).
 • Beperk uw risico – Als u handelt, kunt u vooraf winst- en verliesniveaus instellen dankzij stoplosses en take-profits. Bepaal het maximale bedrag dat u wilt riskeren als u speculeert op de koers, of stel een koers in waarop u winst wilt nemen. Ook toekomstige orders zoals koopstops en kooplimieten zijn beschikbaar.
 • Handel in crypto’s versus fiduciaire valuta’s – In tegenstelling tot de vele beurzen die hun klanten alleen in crypto’s tegen andere crypto’s laten handelen, kunnen onze klanten crypto’s ook ruilen tegen fiduciaire valuta’s (EUR, USD, JPY, etc.).

Bitcoin Cash op de markten

Sinds de lancering van de babycryptovaluta is de toenmalige waarde $ 300 meer dan verdubbeld naar ruim $ 600. Investeerders vragen zich af of Bitcoin Cash de nieuwe koning van de cryptovaluta’s zou kunnen worden.

Eerst Bitcoin Cash kwam maar moeilijk op gang. Zonder het mining-algoritme van Bitcoin Cash, dat het nieuwe instrument nieuw leven inblies, zou het niet zo aantrekkelijk zijn voor op winst gerichte ‘miners’.

Toen de financiële markten lucht kregen van deze flinke sprong en het hogere tempo waarop de blokken werden geproduceerd (de ‘hash rate’), begonnen handelaren en investeerders de BCH-koers op te drijven, vandaar de toegenomen populariteit.

5 feiten die u moet weten over Bitcoin Cash

 1. De munt komt voort uit een harde splitsing van Bitcoin (bij blok 478.559) en de verwachting is dat deze sneller kan reageren op transacties.
 2. Ondanks de redenen voor de creatie en oorsprong wordt de BCH-munt voorlopig als altcoin beschouwd. Het is geen Bitcoin en houdt geen direct verband met de waarde van Bitcoin.
 3. Dat gezegd hebbende is Bitcoin Cash een munt op zichzelf en het is handig dat het net als Bitcoin functioneert, alleen dan sneller vanwege de vergroting van zijn blokomvang.
 4. Tijdens de harde splitsing had de munt helemaal geen waarde en konden investeerders ‘gratis munten’ verdienen vanwege de splitsing van Bitcoin. Maar er waren voor Bitcoin Cash belangrijke veranderingen op de markt en het lukte om een plekje tussen de topmunten te veroveren door de marktkapitalisatie in november 2017.
 5. Volgens speculaties van investeerders is Bitcoin Cash alleen ontwikkeld, omdat de hoge kosten en langzame transacties Bitcoin kapot zouden kunnen maken, en niet omdat Bitcoin hard op weg was naar de maximale productie van blocks.

Waarom in Bitcoin Cash handelen bij AvaTrade

 • Bij ons kunt u in Bitcoin Cash- CFD’s handelen met een hefboom tot
 • U kunt al met slechts gaan handelen in Bitcoin Cash
 • Handelen in de volatiele BCH-munt is een ideale aanvulling op elke handelsportefeuille
 • Bij AvaTrade kunt u comfortabel 24 uur per dag in Bitcoin Cash handelen
 • U kunt Bitcoin Cash VERKOPEN (short gaan) en in potentie zelfs winst maken wanneer de koers van Bitcoin Cash in een neerwaartse trend zit
 • Geniet dag en nacht van klantenservice in uw eigen taal
 • AvaTrade biedt nul commissies op handelen in Bitcoin Cash en er worden voor transacties geen bankvergoedingen in rekening gebracht
 • Nul risico op hacken of diefstal, simpelweg omdat u niet de cryptovaluta zelf koopt of verkoopt
 • AvaTrade wordt in 5 continenten gereglementeerd
 • Voer trades met slechts 3 muisklikken uit, dus geen lastig aankoopproces

Mis uw kans niet om in Bitcoin Cash te handelen. Begin nu met handelen!

We staan voor u klaar om u te helpen in Bitcoin Cash te handelen

AvaTrade biedt u de kans om Bitcoin Cash te KOPEN (long te gaan) of te VERKOPEN (short te gaan). Deze service is 24 uur per dag voor u beschikbaar. U kunt zelf bepalen welke handelsstrategieën u gebruikt, ongeacht welke richting de munt op beweegt.

We raden u aan meer over handelen in Bitcoin Cash te lezen door onze pagina over handelsvoorwaarden & kosten te raadplegen.
Let op: de hoge volatiliteit op de markt van cryptovaluta’s biedt eindeloze handelsmogelijkheden.

Vanwege de koersschommelingen kunnen bepaalde cryptoparen van tijd tot tijd opgeschort en/of verwijderd worden van onze handelsplatformen.

Als u handelt bij AvaTrade, handelt u op de koerswijzigingen van de virtuele munt en is er geen sprake van het daadwerkelijk aankopen van de fysieke munt zelf.
De maximaal opgebouwde positieomvang voor Bitcoin Cash is een nominale waarde gelijk aan € 200.000, meer informatie op onze pagina Handelsvoorwaarden en -tarieven.