Expert Advisors

Expert Advisors (EAs) for the metatrader platform

Wat zijn Expert Advisors?

Expert Advisors (EA) zijn programma’s of stukjes code die u, wanneer ze zijn geüpload naar MetaTrader 4 en MetaTrader 5, u in staat stellen deel te nemen aan forex trading via geautomatiseerde handel. Elke Expert Advisor is uniek en gebouwd naar de smaakvoorkeuren van de individuele gebruiker. Het gebruik van robots met analytische vaardigheden om te handelen is een uniek kenmerk van het MT4-platform en verklaart waarom zoveel mensen er de voorkeur aan geven.

Er zijn twee opties om met Expert Advisors aan de slag te gaan; u kunt er een kopen op de MetaTrader4-markt, of u kunt ervoor kiezen om er zelf een te maken. Om uw eigen handelsrobot te bouwen, ontwikkelt, programmeert en compileert u deze op de MQL MetaEditor met behulp van de MQL4-coderingstaal. Met behulp van uw eerdere handelservaring kunt u bepalen welke marktomstandigheden, op basis van verschillende indicatoren en technische analyse-elementen, zullen leiden tot het openen of sluiten van posities.

Er wordt niet van u verwacht dat u een masterprogrammeur of een ervaren handelaar bent om EA’s te gebruiken bij het handelen. Gratis en betaalde Expert Advisors zijn zowel beschikbaar op internet als in de MetaTrader Market, waar u ook een demoversie van de gewenste EA kunt downloaden en uitproberen voordat u deze koopt of huurt.

 

MetaTrader Markt

De MetaTrader Market presenteert de grootste verzameling betaalde en gratis deskundige adviseurs voor MT4 en MT5. Hier hebt u toegang tot indicatoren, evenals handels- en financiële tijdschriften en boeken. De Market biedt verschillende zoekopties per categorie en biedt veel informatie over de producten, inclusief screenshots en gebruikersrecensies.

Het is mogelijk om alle producten te testen op demoversies en de eerste pagina’s van alle boeken en tijdschriften te bekijken voordat u ze koopt. Producten kunnen worden gekocht of gehuurd voor een periode van maximaal een jaar en elk product kan op minimaal vier apparaten worden geactiveerd, waardoor u de vrijheid heeft om op uw eigen manier te handelen.

Bij het bekijken van de EA’s-lijst op de MT4-markt is het belangrijk om zorgvuldig te selecteren en niet alleen te kiezen op basis van prijs, huurperiode of andere factoren. Veel indicatoren lijken misschien veelbelovend, maar als ze worden getest, kunnen ze mislukken. Daarom kunt u, zodra u een EA kiest om te beoordelen, de parameters controleren die moeten worden gedefinieerd – risicopercentage, marktorders, spreads, hedging, pips definiëren, winstdoelstelling en nog veel meer door deze uit te testen.

Sommige adviseurs hebben veel categorieën en details, terwijl andere er maar een paar hebben. Hoewel het af en toe gemakkelijker kan zijn om een “eenvoudige” te gebruiken, is het belangrijk om deze waar mogelijk eerst uit te proberen. Om het gebruik van EA’s te optimaliseren, is het altijd beter om er een paar te vergelijken dan er gewoon willekeurig een te selecteren.

Hoe Kunt u uw Deskundige Adviseurs Uploaden?

Nadat u uw Expert Advisor hebt gekozen en gekocht of uw eigen adviseur hebt ontwikkeld, is het tijd om deze naar het handelsplatform te uploaden en van de voordelen te genieten. Om fouten te voorkomen, is het echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de EA correct is geïnstalleerd.

Stap 1: Mappen maken

 1. Onthoud na het downloaden of maken van de Expert Advisor de locatie van de opgeslagen bestanden.
 2. Markeer de specifieke bestanden om ze te installeren en te kopiëren.
 3. Plak de geselecteerde bestanden in de MetaTrader4-map, meestal in C.

Stap 2: Upload de EA naar MT4

 1. Log in op MetaTrader4.
 2. Ga naar “Navigatie” en selecteer “Expert Adviseurs”. Je EA vind je onder het “+” teken.
 3. Sleep de geselecteerde EA naar de grafieken op het platform.

Stap 3: Definieer de instellingen van EA

 1. Pas de instellingen van de EA naar wens aan in het pop-upvenster.
 2. Zodra u zeker weet dat alle instellingen correct zijn, klikt u op “Ok” en begint u met handelen.

Vaak kiezen handelaren ervoor om de EA te uploaden naar een virtuele privéserver (VPS), wat een vlottere handel mogelijk maakt.

Expert Advisors met AvaTrade

Naast het automatisch laten handelen van de EA’s, is het nog steeds cruciaal om de financiële markt zelf te kennen en te begrijpen. Blijf daarom focussen op je eigen opleiding en leercurve en voel je vrij om het meeste uit al ons onderwijsmateriaal te halen terwijl je bezig bent. Als toonaangevende makelaar biedt AvaTrade een grote selectie aan educatief materiaal, webinars, accountmanagers om u te begeleiden en andere diensten die u zullen helpen een betere kennis van de markt te krijgen, zodat u hopelijk soepel zij aan zij kunt handelen met uw Expert Adviseur.

Expert Advisors FAQ

 • Werken deskundige adviseurs echt?

  Veel handelaren melden dat deskundige adviseurs voor hen werken, hoewel met het voorbehoud dat u de juiste deskundige adviseur moet kiezen. Er zijn veel deskundige adviseurs beschikbaar en sommige zijn inferieur, terwijl andere precies doen wat ze moeten doen. Een van de grote voordelen van het gebruik van deze geprogrammeerde tools is dat ze alle emotie uit uw handel halen. Een van de nadelen is dat veranderende marktomstandigheden een deskundige adviseur kunnen breken, waardoor deze van een winstgevend hulpmiddel in een geldverslindende verplichting verandert.

   
 • Wat is de beste Expert Advisor om te gebruiken?

  Er zijn veel verschillende Expert Advisors beschikbaar en elk is ontworpen om iets anders te doen. Er zijn ook gratis en betaalde Expert Advisors beschikbaar. De beste deskundige adviseur hangt dus af van uw eigen behoeften en verwachtingen. We kunnen waarschijnlijk ook naar gratis en betaalde tools kijken, want laten we eerlijk zijn, we verwachten allemaal meer van een tool waarvoor we betalen dan van een tool die gratis is. En toch zijn er enkele zeer waardevolle gratis Expert Advisors beschikbaar van de MetaTrader 4-community.

   
 • Werken alle Expert Advisors 24/7?

  Hoewel er enkele deskundige adviseurs zijn die zijn ontworpen om 24/7 te werken en altijd op de markt te blijven, zijn andere niet zo alomtegenwoordig en agressief. Er zijn bijvoorbeeld een aantal deskundige adviseurs die speciaal zijn ontwikkeld om persberichten te omzeilen, zoals publicaties van het monetair beleid van de centrale bank, publicaties van het bbp en de CPI, of publicaties van werkloosheidsgegevens. Deze deskundige adviseurs werken mogelijk slechts 10 dagen van het hele jaar. Andere Expert Advisors hebben een breder perspectief op de markten en deze zijn 24/7 actief zolang ze relevant blijven in hun specifieke markt.

   

Open een demo-account of registreer voor een handelsaccount bij AvaTrade om uw EA’s te testen!