Bitcoin Gold

Bitcoin Gold (BTG) trading at AvaTrade

Wat is Bitcoin Gold

Bitcoin Gold (BTG) is na Bitcoin Cash de tweede afsplitsing van Bitcoin (d.w.z. de tweede versie die van Bitcoins broncode afstamt). De Bitcoin Gold-splitsing vond plaats op 24 oktober 2017 bij blok 491.407. De munt behoudt de transactiegeschiedenis van Bitcoin, wat inhoudt dat als u voor de splitsing Bitcoins in uw bezit had, u na de splitsing evenveel Bitcoin Gold heeft. Het doel achter deze cryptovaluta is een alternatief mining-algoritme te introduceren dat minder vatbaar is voor op ASIC gebaseerde optimalisatie, waardoor gebruikers meer met hun computercycli kunnen verdienen.

Handelen in Bitcoin Gold-CFD’s in 4 eenvoudige stappen

 1. Open een handelsrekening bij AvaTrade
 2. Stort een bedrag op uw rekening
 3. Vul het investeringsbedrag van uw voorkeur in
 4. KOOP/VERKOOP of ga long/short in Bitcoin Gold

AvaTrade is een toonaangevende makelaar met een aantal van de beste handelsvoorwaarden op de markt, zoals de laagste spreads op cryptomunten die er op de markt worden aangeboden.

Waarom in crypto-CFD’s handelen bij AvaTrade?

 • Compromisloze veiligheid – Dankzij zes toezichthoudende autoriteiten en gescheiden rekeningen wordt uw geld te allen tijde beschermd.
 • Een enorme keuze aan crypto’s – Handel op onze handelsplatformen in allerlei crypto’s.
 • Geen verborgen kosten – Bij ons geen commissies of bankkosten bij transacties!
 • Crypto’s kennen geen pauze – AvaTrade is een van de weinige makelaars die 24 uur per dag diensten aanbiedt en wel 14 talen ondersteunt.
 • Gulle hefboom – Vergroot uw initiële kapitaal met een royale hefboom en handel met meer blootstelling dan uw rekeningsaldo. Tot 2:1 (voor EU-inwoners) en 25:1 (voor niet-EU-bewoners).
 • Beperk uw risico – Als u handelt, kunt u vooraf winst- en verliesniveaus instellen dankzij stoplosses en take-profits. Bepaal het maximale bedrag dat u wilt riskeren als u speculeert op de koers, of stel een koers in waarop u winst wilt nemen. Ook toekomstige orders zoals koopstops en kooplimieten zijn beschikbaar.
 • Handel in crypto’s versus fiduciaire valuta’s – In tegenstelling tot de vele beurzen die hun klanten alleen in crypto’s tegen andere crypto’s laten handelen, kunnen onze klanten crypto’s ook ruilen tegen fiduciaire valuta’s (EUR, USD, JPY, etc.).

Bitcoin Gold op de markten

Ook deze Bitcoin-afstammeling had een weinig veelbelovende start; direct na de lancering eind oktober moest de website al offline vanwege een DDoS-aanval. Hierdoor daalde de koers van Bitcoin Gold aanzienlijk. Volgens marktleider CoinMarketCap noteerde Bitcoin Gold aan het begin, om 20.00 uur UTC, nog $ 479 en was de munt om 16.11 uur UTC naar $ 274,44 gedaald.

Naast het offline halen van de website was het gebrek aan steun binnen de Bitcoin-gemeenschap een andere belangrijke reden voor de verpletterende daling.

Het is een extreem volatiele activa die de beren en stieren afwisselt:

5 feiten die u moet weten over Bitcoin Gold

 1. Deze BTG-munt werd gecreëerd door Jack Liao, oprichter van Lightning ASIC (een computerminingbedrijf in Hongkong). Liao maakte het project in juli 2017 openbaar.
 2. Het nieuwe protocol van Bitcoin Gold heet Equihash, een PoW-algoritme. Bitcoin gebruikt Secure Hash Algorythm (SHA-256 bit). BTG zal worden vervangen door Equihash, wat volgens sommigen een beter algoritme is, met enorm veel geheugen en nog snellere uitvoering.
 3. Om de veiligheid van het Bitcoin-ecosysteem te waarborgen, implementeert BTG unieke adressen voor cryptovalutaportemonnees en een beschermingssysteem tegen dubbele transacties (‘replay protection’). Dit is twee keer zo veel bescherming tegen hackers en kwaadaardige dreigingen.
 4. Volledige transparantie via een gratis opensource-softwareproject van vrijwillige ontwikkelaars en enthousiaste Bitcoin-fans in de hele wereld.
 5. Aangezien voor Bitcoin Gold gedecentraliseerd wordt gemined, krijgen gewone gebruikers een eerlijke kans om te minen met huis-, tuin- en keuken-GPU’s.

Waarom in Bitcoin Gold handelen bij AvaTrade

 • Open posities in Bitcoin Gold-CFD’s handelen met een hefboom tot
 • U kunt al met slechts gaan handelen in Bitcoin Gold
 • Volatiele instrumenten, zoals Bitcoin Gold, zijn een ideale aanvulling op elke handelsportefeuille
 • Bitcoin Gold is 24 uur per dag beschikbaar voor AvaTrade-klanten
 • U kunt Bitcoin Gold VERKOPEN (short gaan) en in potentie zelfs winst maken wanneer de koers van Bitcoin Gold in een neerwaartse trend zit
 • Geniet dag en nacht van klantenservice in uw eigen taal
 • AvaTrade biedt nul commissies op handelen in Bitcoin Gold en er worden voor transacties geen bankvergoedingen in rekening gebracht
 • Nul risico op hacken of diefstal, simpelweg omdat u niet de BTG zelf koopt of verkoopt
 • AvaTrade wordt in 5 continenten gereglementeerd
 • Voer trades met slechts 3 muisklikken uit, dus geen lastig aankoopproces

Mis uw kans niet om in Bitcoin Gold te handelen. Begin nu met handelen!

We staan voor u klaar om u te helpen in Bitcoin Gold te handelen

AvaTrade biedt u de kans om Bitcoin Gold te KOPEN (long te gaan) of te VERKOPEN (short te gaan), u kunt dus zelf bepalen welke handelsstrategieën u gebruikt, ongeacht welke richting de munt op beweegt.

We raden u aan meer over handelen in Bitcoin Gold te lezen door onze pagina over handelsvoorwaarden & kosten te raadplegen.
Let op: de hoge volatiliteit op de markt van cryptovaluta’s biedt eindeloze handelsmogelijkheden.

Vanwege de koersschommelingen kunnen bepaalde cryptoparen van tijd tot tijd opgeschort en/of verwijderd worden van onze handelsplatformen.

Als u handelt bij AvaTrade, handelt u op de koerswijzigingen van de virtuele munt en is er geen sprake van het daadwerkelijk aankopen van de fysieke munt zelf.
De maximaal opgebouwde positieomvang voor Bitcoin Gold is een nominale waarde gelijk aan € 50.000, meer informatie op onze pagina Handelsvoorwaarden en -tarieven.