Bitcoin

bitcoin trading

In 4 eenvoudige stappen handelen in CFD’s op Bitcoin, Bitcoin Cash en Bitcoin Gold

 1. Open een handelsrekening bij AvaTrade
 2. Stort op uw rekening
 3. Kies tussen contracten
 4. Start met handelen

Bitcoin

Bitcoin is ’s werelds eerste digitale munt en wordt wereldwijd steeds populairder. Nu kunnen handelaren bij AvaTrade handelen in Bitcoin, de ideale activa voor CFD-trades. Met ons platform MetaTrader 4, kunt u 24 uur per dag en 7 dagen per week in deze snel groeiende munt handelen tegenover de Amerikaanse dollar. Bitcoin, Bitcoin Cash en Bitcoin Gold slaan goed aan bij valutahandelaren en dankzij hun volatiele aard zijn deze munten ideaal voor de CFD-handel.

Bitcoin Cash

Deze nieuwe cryptocurrency die ontstaan is toen op 1 augustus 2017 de Bitcoin werd gesplitst, zorgde voor een nieuwe versie van de blockchain met andere regels. Door de belangrijkste Bitcoin-blockchain te verruilen voor een nieuwe versie, heeft de software nu een capaciteit voor een groter aantal transacties.

Bitcoin Gold

Bitcoin Gold is de tweede afsplitsing van Bitcoin (d.w.z. de tweede versie die van Bitcoins broncode afstamt). Deze heeft de transactiegeschiedenis van Bitcoin behouden, wat betekent dat als u vóór de afsplitsing Bitcoins had, u nu een gelijk bedrag in Bitcoin Gold bezit. Met deze cryptovaluta wordt beoogd een alternatief mining-algoritme te introduceren die minder vatbaar is voor op ASIC gebaseerde optimalisatie, waardoor gebruikers meer kunnen verdienen met hun computercycli.

Waarom in Bitcoin, Bitcoin Cash en Bitcoin Gold handelen bij AvaTrade

 • We bieden Bitcoin CFD-trades met een hefboom tot
 • U kunt al in Bitcoin handelen met slechts
 • Volatiliteit is een aantrekkelijke toevoeging voor elke handelsportefeuille
 • De Bitcoin-markt is altijd open, dus handelaren kunnen hier optimaal gebruik van maken
 • U kunt Bitcoin verkopen (short gaan) en in potentie zelfs winst maken bij een neerwaartse markt
 • Klantenservice die altijd in uw taal klaar staat
 • Bij AvaTrade zijn er geen commissies op handelen in Bitcoin en er worden geen bankkosten in rekening gebracht over transacties
 • Live klantenservice, 24 uur per dag, 5 dagen per week, in verschillende talen
 • Nul risico op hacken of diefstal, simpelweg omdat u de cryptovaluta’s niet werkelijk koopt en verkoopt
 • AvaTrade wordt gereglementeerd in 5 continenten
 • In slechts 3 keer klikken is een trade uitgevoerd, dus geen gedoe met het complexe aankoopproces van crypto’s

Hoe Bitcoin zo populair werd

Bitcoin was de eerste digitale valuta die ooit gecreëerd werd. Ze is ook de meest gerespecteerde, gekapitaliseerde en verhandelde cryptovaluta ter wereld. Bitcoin handel is booming en een grote reden hiervoor is de volatiliteit van deze cryptovaluta. Valutahandel laat maximale opbrengst toe als de valuta valuta volatief is – met veel ups en downs. Dit is precies de reden waarom handelaren wereldwijd graag Bitcoin handelen. Tal van winstgevende mogelijkheden zijn aanwezig wanneer de markten volatiel zijn en Bitcoin scoort hoog bij valutahandelaren.
De media speelt een grote rol in de volatiliteit van Bitcoin. Bij een nieuw bericht neemt de volatiliteit van Bitcoin meteen toe en gaan handelaren direct cashen. Het verleden toont aan dat Bitcoin-handelaren en -speculanten deze digitale munt stelselmatig naar het middelpunt van het CFD-handelen duwen. De munt wordt steeds vaker gebruikt als een voorkeursbetaaloptie voor winkels, geldoverdrachten en handelsdoeleinden. Steeds meer handelaren beginnen in Bitcoin te handelen en dat maakt deze cryptovaluta per definitie waardevol. Naar dit financiële handelsinstrument is veel vraag, ondanks het feit dat er geen connectie met regeringen of centrale banken bestaat.
Bitcoins zijn gegrond in krachtige computer hardware en software. Een maximum van 21 miljoen Bitcoins zal beschikbaar zijn, waarna geen Bitcoins meer zullen geproduceerd worden. Het algoritme dat de productie van Bitcoin beheerst, beperkt de hoeveelheid die geproduceerd zal worden en de snelheid waarmee ze gegenereerd zullen worden. Het is een eindige grondstof – er is een vast aantal en dat verzekert dat een grotere vraag altijd de prijs zal verhogen. In dit is opzicht is het vergelijkbaar met andere eindige grondstoffen zoals ruwe olie, zilver, of goud.

Loop uw kans niet mis om in Bitcoin te handelen. Begin nu met handelen!

De opgang van Bitcoin tot bekendheid

Rond 2008 werd Bitcoin bedacht door Satoshi Nakamoto. Toen werd er een document gepubliceerd via de website Cryptography Mailing List. De eerste Bitcoin-softwareclient werd in 2009 gelanceerd. Nakamoto werkte ondertussen samen met andere ontwikkelaars in een opensourceteam en daarbij waakte hij ervoor zijn werkelijke identiteit te onthullen. Tegen 2011 was de mysterieuze oprichter van Bitcoin verdwenen. Zijn collega’s zagen de waarde van deze cryptovaluta in en gingen koortsachtig aan de slag om er zo veel mogelijk uit te halen.
In oktober 2009 werd de eerste Bitcoinbeurs ter wereld opgericht. Op dat moment stond $ 1 gelijk aan 1309 Bitcoins. Gezien de hoge prijs van Bitcoin vandaag de dag, was dat toen echt een koopje. Bitcoin werd lange tijd verhandeld tegen een fractie van een cent. In 2010 kwam daar verandering in; de distributie van Bitcoin nam toe, de digitale munt werd inherent steeds waardevoller. De vraag nam toe, wat voor een ommekeer in de wisselkoers zorgde. Begin 2010 ging het de munt voor de wind en dus begonnen de distributie van Bitcoin en de vraag te stijgen. In november dat jaar waren er 4 miljoen Bitcoins ‘gemined’.
En zo begon de opgang van de Bitcoin…

Historical chart of bitcoin's price and market cap
Source: https://coinmarketcap.com/currencies/bitcoin/

Bitcoin in het nieuws

De opgang en opgang van Bitcoin

 • Augustus 2017 – Bitcoin bereikt een marktkapitalisatie van ruim $ 73,4 miljard. Dit is het begin van de ‘Bitcoin Boom’
 • Eerste helft van 2017 – Bitcoin stijgt tot een piek van $ 2900, en de wereldwijde vraag naar de digitale munt gaat door het dak
 • 1 augustus 2017 – De eerste afsplitsing van Bitcoin vindt plaats: Bitcoin Cash
 • 24 oktober 2017 – De tweede afsplitsing van Bitcoin: Bitcoin Gold
 • 29 oktober 2017 – Bitcoin bereikt een nieuwe piek van $ 6300
 • 28 november 2017 – Bitcoin bereikt een ongekende piek van $ 11.000
 • 10 december 2017 – Cboe Futures Exchange (CFE) begint met het aanbieden van Bitcoin-futures
 • 17 december 2017 – Bitcoin blijft klimmen en haalt bijna de $ 20.000, waarmee een nieuw record wordt bereikt
 • 18 december 2017 – Er kan bij CME Group in Bitcoin-futures worden gehandeld
 • 21 december 2017 – Bitcoin valt met bijna 21% terug. Bij het openen van de markt stond Bitcoin op $ 15.561, even later werd een bodem van $ 12.504 bereikt, en na een licht herstel sloot de munt op $ 13.942
 • 23 december 2017 – De cryptovaluta keldert naar $ 11.000, en herstelt weer aan het eind van het jaar
 • 28 december 2017 – De derde afsplitsing van Bitcoin: de nieuwe munt op de SegWit2x-chain krijgt de naam B2X

We staan voor u klaar om u te helpen handelen in Bitcoin, Bitcoin Cash en Bitcoin Gold

AvaTrade biedt u de kans om alle Bitcoin-trades te kopen (long te gaan) of verkopen (short te gaan) Deze service is 24/7 voor u beschikbaar. U kunt uw eigen handelsstrategieën gebruiken om Bitcoin/Bitcoin Cash/Bitcoin Gold te kopen of verkopen ongeacht de richting waarin de munt zich op dat moment beweegt.

We raden u aan meer over handelen in Bitcoin te weten te komen door een bezoek aan onze pagina met handelsvoorwaarden & -kosten.
Let op: de hoge volatiliteit van de cryptovalutamarkt biedt eindeloze handelsmogelijkheden.
Vanwege schommelingen in de koers is het mogelijk dat bepaalde cryptoparen af en toe worden opgeschort en/of van onze handelsplatformen worden verwijderd.

Als u handelt bij AvaTrade, handelt u op de koerswijzigingen van de virtuele munt en is er geen sprake van het daadwerkelijk aankopen van de fysieke munt zelf.
De maximaal opgebouwde positieomvang voor Bitcoin is een nominale waarde gelijk aan € 600.000, meer informatie op onze pagina Handelsvoorwaarden en -tarieven.