Bitcoin

trading con bitcoin

Wat is bitcoin

Bitcoin is de eerste digitale munt ter wereld en wint wereldwijd aan populariteit. Met het MetaTrader 4 platform kunt u dag en nacht in deze snel groeiende cryptomunt handelen tegenover de Amerikaanse dollar. Veel handelaren geven de voorkeur aan bitcoin-afgeleiden vanwege de hoge volatiele aard daarvan, wat het ideaal maakt voor de CFD-handel.

In 4 stappen in bitcoin-CFD’s handelen

 1. Open een handelsrekening bij AvaTrade
 2. Stort een bedrag op uw rekening
 3. Vul een investeringsbedrag naar wens in
 4. KOOP (long gaan) of VERKOOP (short gaan) bitcoin

AvaTrade is een toonaangevende makelaar met een aantal van de beste handelsvoorwaarden op de markt, zoals de laagste spreads op cryptomunten die er op de markt worden aangeboden.

Wilt u meedoen op de levendige bitcoinmarkt? Open nu een handelsrekening bij AvaTrade!

Waarom handelen in Bitcoin-CFD’s bij AvaTrade?

 • Compromisloze veiligheid – Dankzij zes toezichthoudende autoriteiten en gescheiden rekeningen wordt uw geld te allen tijde beschermd.
 • Een enorme keuze aan crypto’s – Handel op onze handelsplatformen in allerlei crypto’s.
 • Geen verborgen kosten – Bij ons geen commissies of bankkosten bij transacties!
 • Bitcoin neemt geen pauzes – AvaTrade is een van de weinige brokers die dag en nacht service en ondersteuning in 14 talen biedt.
 • Gulle hefboom – Vergroot uw initiële kapitaal met een royale hefboom en handel met meer blootstelling dan uw rekeningsaldo. Tot
 • Beperk uw risico – Als u handelt, kunt u vooraf winst- en verliesniveaus instellen dankzij stoplosses en take-profits. Bepaal het maximale bedrag dat u wilt riskeren als u speculeert op de koers, of stel een koers in waarop u winst wilt nemen. Ook toekomstige orders zoals koopstops en kooplimieten zijn beschikbaar.
 • Handel in Bitcoin tegen fiduciaire valuta’s – In tegenstelling tot vele beurzen waar klanten uitsluitend kunnen handelen in crypto’s, kunnen onze klanten crypto’s ook verhandelen tegen fiduciaire valuta’s (EUR, USD, JPY, etc.).

De doorbraak van bitcoin

Rond 2008 creëerde Satoshi Nakamoto de eerste cryptomunt ooit: Bitcoin. Toen werd er een document gepubliceerd over de werking en de ideologie achter de munt via de Cryptography Mailing List.

De eerste bitcoin-softwareclient werd in 2009 uitgebracht en Nakamoto werkte met vele andere ontwikkelaars samen in het open source-team, waarbij zijn werkelijke identiteit nooit bekend werd. Tegen 2011 was de mysterieuze oprichter van bitcoin verdwenen. Zijn collega’s begrepen inmiddels hoe waardevol deze cryptovaluta was en werkten koortsachtig om het maximale potentieel eruit te halen.

Tegen oktober 2009 werd de eerste bitcoinbeurs opgericht en in november dat jaar waren er 4 miljoen bitcoins ‘gewonnen’. Op dat moment stond $ 1 gelijk aan 1309 bitcoin – een bitcoin was dus een fractie van een cent. Gezien de flinke schommelingen van bitcoin was dat echt een koopje: binnen 8 jaar werd de $ 10.000 behaald.

En zo begon de doorbraak van bitcoin…

Historical chart of bitcoin's price and market cap

Source: https://coinmarketcap.com/currencies/bitcoin/

Open vandaag een handelsrekening bij AvaTrade en begin meteen met handelen in bitcoin!

De totale positieomvang voor bitcoin is maximaal 100 BTCUSD (10 LOTS).Informatie op onze pagina met handelsvoorwaarden & kosten te raadplegen.

Zo werd bitcoin populair

Bitcoin was de eerste digitale valuta. De munt geniet ook de meeste respect, heeft de grootste beurswaarde en is de meest verhandelde cryptovaluta ter wereld. Bij de handel in cryptomunten is een maximaal rendement mogelijk bij volatiliteit, vanwege de vele stijgingen en dalingen. Dit is precies waarom handelaren in de hele wereld zo graag in bitcoin handelen.

De media speelt een grote rol in de volatiliteit van bitcoin. Als er weer iets in het nieuws komt, begint bitcoin te schommelen en hebben handelaren de kans om te cashen. De geschiedenis laat zien dat handelaren en speculanten in bitcoin deze digitale munt routinematig naar de voorgrond brengen van de CFD-handel.

De munt wordt steeds meer gebruikt als preferente betaaloptie voor winkeliers, geldoverdracht en handelsdoeleinden. Bitcoin geniet grote populariteit als financieel handelsinstrument, ondanks het missen van een koppeling met een regering of centrale bank.

Bitcoins worden gewonnen met krachtige computerhardware en -software. Er zullen maximaal 21 miljoen bitcoins bestaan, daarna kunnen er geen nieuwe bitcoins meer worden geproduceerd. Het algoritme dat de productie van bitcoins bepaalt, beperkt de hoeveelheid en het tempo waarmee ze worden geproduceerd. Het is een eindige grondstof: er is een vast aantal en dat zorgt ervoor dat een grotere vraag de prijs altijd zal opdrijven. Wat dat betreft is het gelijk aan andere eindige grondstoffen zoals ruwe olie, zilver en goud.

Mis uw kans niet om in bitcoin te handelen. Begin nu met handelen!

Bitcoin in het nieuws

 • November 2012 – WordPress begint met de acceptatie van bitcoins
 • Juli 2013 – Lancering van een gezamenlijk project in Kenia, waarbij de bitcoin wordt gekoppeld aan M-Pesa, een populair betalingsysteem voor mobiele telefoons in Oost-Afrika.
 • September 2014 – TeraExchange, LLC, krijgt goedkeuring van de Amerikaanse commissie voor de handel in termijncontracten voor grondstoffen om een onderhands ruilproduct in de lijst op te nemen gebaseerd op de prijs van een bitcoin, de eerste keer dat een Amerikaanse regelgevende instanties een financieel product als bitcoin goedkeurt.
 • Maart 2016 – Het Japanse kabinet erkent dat virtuele valuta’s zoals bitcoin een gelijkaardige functie hebben als echt geld.
 • 1 augustus 2017 – Eerste afsplitsing ontstaan in bitcoin: Bitcoin Cash
 • 24 oktober 2017 – Tweede afsplitsing in bitcoin: Bitcoin Gold
 • 10 december 2017 – De termijncontracten beurs van Cboe begint met het aanbieden van handel in bitcoin-futures
 • 28 december 2017 – Derde afsplitsing in Bitcoin: een nieuwe munt op de SegWit2x-keten heet B2X

Hulp nodig bij handelen in bitcoin?

AvaTrade biedt u de kans om in alle bitcoin-transacties te KOPEN (long gaan) of VERKOPEN (short gaan). Dit aanbod is 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u beschikbaar. U kunt uw eigen handelsstrategieën gebruiken om bitcoin te KOPEN of te VERKOPEN, ongeacht wat de markt doet.

We raden u aan om meer te weten te komen over bitcoin door een bezoek aan onze: pagina met handelsvoorwaarden & kosten te raadplegen.

Let op: de hoge volatiliteit van de cryptomarkt biedt eindeloze handelskansen.

Handel binnen 3 stappen in koersveranderingen in bitcoin:

2
Stort een bedrag
3
Kies bitcoin op het handelsplatform en open een long- of shortpositie

U kunt ook handelen in deze cryptomunten:

Vanwege koersschommelingen kunnen bepaalde cryptoparen zo nu en dan worden opgeschort en/of van onze handelsplatforms worden verwijderd.

Bij AvaTrade handelt u in de koersveranderingen van de digitale munt en koopt u de munt niet zelf.