Bitcoin

bitcoin trading

Hoe in Bitcoin en Bitcoin Cash CFD’s te handelen in 4 simpele stappen

 1. Open een handelsrekening bij AvaTrade
 2. Stort op uw rekening
 3. Kies een contract
 4. Start met handelen

Bitcoin is de eerste digitale munt van de wereld en geniet wereldwijd steeds meer populariteit. Nu kunnen handelaren in Bitcoin-CFD’s handelen bij AvaTrade. Met ons platform – MetaTrader 4 kunt u deze snelgroeiende munt handelen tegenover de Amerikaanse dollar 24/7. Bitcoin en Bitcoin Cash staan hoog in aanzien bij valutahandelaren en hun volatiele aard maakt ze ideaal voor de CFD-handel.

Bitcoin Cash

Deze nieuwe cryptocurrency die ontstaan is toen op 1 augustus 2017 de Bitcoin werd gesplitst, zorgde voor een nieuwe versie van de blockchain met andere regels. Door de belangrijkste Bitcoin-blockchain te verruilen voor een nieuwe versie, heeft de software nu een capaciteit voor een groter aantal transacties.

Waarom in Bitcoin en Bitcoin Cash handelen bij AvaTrade?

 • We bieden Bitcoin CFD-handel aan met tot 20:1 hefboom
 • U kunt beginnen Bitcoin te handelen vanaf £250/$250/€250
 • Volatiliteit is een uitstekende aanvulling op elke financiële handelsportefeuille.
 • AvaTrade biedt nul commissie op Bitcoin handel en geen bankkosten op transacties, wat het veel winstgevender maakt.
 • Geniet taal specifieke klantenondersteuning rond de klok
 • AvaTrade is op 5 continenten gereguleerd
 • De Bitcoinmarkt is 24/7 voor handelaren toegankelijk voor maximaal gemak
 • 1-klik functionaliteit laat u toe Bitcoin te kopen/verkopen op onze AvaTrade en MT4-platformen

Wanneer u handelt met AvaTrade handelt u op de prijswijzigingen van de digitale munt, en koopt u deze niet fysiek.

 • De maximale samengestelde positie-omvang voor Bitcoin is 100 BTCUSD (10 LOTS).
 • De maximale samengestelde positie-omvang voor Bitcoin Cash is 100 BCHUSD (10 LOTS).

Hoe Bitcoin zo populair werd

Bitcoin was de eerste digitale valuta die ooit gecreëerd werd. Ze is ook de meest gerespecteerde, gekapitaliseerde en verhandelde cryptovaluta ter wereld. Bitcoin handel is booming en een grote reden hiervoor is de volatiliteit van deze cryptovaluta. Valutahandel laat maximale opbrengst toe als de valuta valuta volatief is – met veel ups en downs. Dit is precies de reden waarom handelaren wereldwijd graag Bitcoin handelen. Tal van winstgevende mogelijkheden zijn aanwezig wanneer de markten volatiel zijn en Bitcoin scoort hoog bij valutahandelaren.

De media spelen een grote rol in de volatiliteit van Bitcoin. Wanneer een opzienbarend verhaal het nieuws haalt, stijgt de volatiliteit van Bitcoin en innen handelaren geld. De geschiedenis heeft aangetoond dat Bitcoin handelaren en speculanten deze digitale valuta stelselmatig op de voorgrond plaatsen voor CFD-handel. Het wordt steeds meer gebruikt als de geprefereerde betalingsoptie bij handelaren, voor geldovermakingen en voor handelsdoeleinden. Meer handelaren dan ooit tevoren wenden zich tot Bitcoin handel en dat is waarom deze cryptovaluta inherent waardevol is. Het is een financieel instrument dat sterk in vraag is, ondanks het feit dat er geen koppeling is met regeringen of centrale banken.

Bitcoins zijn gegrond in krachtige computer hardware en software. Een maximum van 21 miljoen Bitcoins zal beschikbaar zijn, waarna geen Bitcoins meer zullen geproduceerd worden. Het algoritme dat de productie van Bitcoin beheerst, beperkt de hoeveelheid die geproduceerd zal worden en de snelheid waarmee ze gegenereerd zullen worden. Het is een eindige grondstof – er is een vast aantal en dat verzekert dat een grotere vraag altijd de prijs zal verhogen. In dit is opzicht is het vergelijkbaar met andere eindige grondstoffen zoals ruwe olie, zilver, of goud.
Mis de kans niet om te beginnen met het verhandelen van de aantrekkelijkste CFD op de markten. Handel nu!

De opgang van Bitcoin tot bekendheid

Rond 2008 stichtte Satoshi Nakamoto Bitcoin. Toen werd een document gepubliceerd via de Cryptography Mailing List. De eerste Bitcoin software client werd vrijgegeven in 2009 en hij werkte samen met vele andere ontwikkelaars op het open-source team, waarbij hij zorgvuldig nooit zijn identiteit kenbaar maakte. Tegen 2011 was de enigmatische Bitcoin stichter verdwenen. Zijn collega’s begrepen hoe waardevol deze cryptovaluta was en werkten koortsachtig om deze tot haar maximale potentieel te ontwikkelen.

Tegen 2009 was ’s werelds eerste Bitcoin uitwisseling een feit. Toen was $1 gelijk aan 1,309 Bitcoin. Als men ziet hoe duur Bitcoin vandaag is, was dit een echt koopje. Bitcoin handelde ter waarde van een fractie van een penny gedurende een hele tijd, maar de toestand veranderde in 2010. Naarmate de verdeling van Bitcoin toenam, werd de digitale valuta wezenlijk waardevoller. De vraag nam toe en dit veranderde de wisselkoers. Begin 2010 won de valuta aan momentum en zo begon de verdeling van de Bitcoin toe te nemen gelijktijdig met de vraag ernaar. Tegen november van dat jaar werden 4 miljoen Bitcoins ‘ontgonnen’. En zo begon de opgang van de Bitcoin…

Historical chart of bitcoin's price and market cap

Bitcoin in het nieuws

Recente Bitcoin feiten:

 • Bitcoin bereikte in augustus 2017 een marktkapitaal van ruim $ 73,4 miljard
 • Bitcoin bereikte in augustus 2017 een recordhoogte van bijna $ 5000
 • Analisten voorspellen dat Bitcoin in 2018 de $ 7500 kan bereiken
 • Wereldwijde politieke onzekerheid spoort het investeerderssentiment aan
 • Blockchain splitst en creëert Bitcoin Cash

We staan altijd voor u klaar om u te helpen in Bitcoin en Bitcoin Cash te handelen

AvaTrade biedt u de kans om te Kopen (long te gaan) en te Verkopen (short te gaan) op alle Bitcoin-transacties. Deze dienst is altijd voor u beschikbaar. U kunt handelsstrategieën naar eigen voorkeur inzetten om Bitcoin/Bitcoin Cash te kopen of te verkopen ongeacht de richting waarin de munt zich beweegt.

We bevelen u aan om te lezen over Bitcoin handel, hier bij AvaTrade door de Trading voorwaarden & kosten pagina te bezoeken.