Er zijn veel economische indicatoren voor de Verenigde Staten. Het is dan ook de grootste economie ter wereld. Hier zijn een aantal van de meest bekeken indicatoren die u in de gaten moet houden.

Indicatoren Verenigde Staten

NAAMBESCHRIJVINGDATUM
Non-farm payrollsHet totale aantal betaalde werknemers in de Verenigde Staten, exclusief overheidsmedewerkers en werknemers in de agrarische sector.Wordt iedere eerste vrijdag van de maand uitgebracht.
Handelsbalans of handelsdeficitIs het totale verschil tussen export en import.Wordt iedere 10e van de maand om 8:30 uur EST uitgebracht.
CPI (Consumentenprijsindex)Gebruikt een goederenpakket om de inflatie te meten. Exclusief voedsel en energie.Wordt iedere 15e van de maand om 8:30 uur EST uitgebracht.
ISM- productie rapportEen rapport van de productie binnen de Verenigde Staten en wordt uitgebracht door het Institute for Supply Management (ISM).Wordt iedere eerste werkdag van de maand om 10:00 uur EST uitgebracht.
Michigan consumentenvertrouwenDit is een meting van het consumentenvertrouwen in de Amerikaanse economie. Gebaseerd op een maandelijkse enquête van 5.000 Amerikaanse huishoudens.Voorlopig verslag wordt uitgebracht op de 15e van iedere maand. Op de laatste dinsdag van de maand wordt het eindrapport uitgebracht.
BNP (bruto nationaal product)De totale productie van goederen en diensten die geproduceerd worden in het land. Er worden kwartaal- en jaarcijfers uitgebracht.Iedere maand worden de kwartaalcijfers bijgewerkt en bekend gemaakt aan het publiek aan het einde van de maand.
Nieuwe bestellingen van duurzame goederenToont welke bestellingen voor duurzame goederen geplaatst worden bij producenten voor zowel onmiddellijke levering als levering in de toekomst.Deze indicator wordt per seizoen bijgewerkt.
PPI – Afgewerkte goederenMeet de inflatie op het niveau van de producenten. Exclusief diensten.Rond de 15e van iedere maand.
VS Werkloosheidcijfer (%)Het aantal werklozen in de Verenigde Staten in percentage (ratio).Iedere eerste donderdag van de maand.
Residentiële bouwvergunningenDit zijn nieuwe huisconstructies met een bouwvergunning. Zowel voor losstaande huizen als voor multi-eenheden.Iedere derde dinsdag van de maand.
Industriële productieMeet de productie in de Amerikaanse fabrieken, mijnen en nutsbedrijven. Meet capaciteit, beschikbare middelen en groei.Iedere derde dinsdag van de maand.
Nieuwe huizenHet actuele aantal nieuwe huizen dat wordt gebouwd in de Verenigde Staten.Rond de 17e van iedere maand

US Indicatoren FAQ

  • Wat zijn de belangrijkste economische indicatoren in de VS?

    Zoals de meeste economieën in de wereld, heeft de VS zijn belangrijkste economische indicatoren. De BBP-meting is altijd belangrijk omdat het de algehele economische groei meet, maar marktdeelnemers kijken vaak naar andere indicatoren op basis van de huidige situatie. Het niet-agrarische salarisrapport is steeds belangrijker geworden als economische indicator voor de VS, waarbij investeerders over de hele wereld op deze gegevens anticiperen wanneer deze elke maand worden vrijgegeven. Inflatiegegevens zijn ook belangrijker geworden vanwege de invloed die ze hebben op het monetaire beleid van de centrale bank.

  • Wat is de beste indicator van de Amerikaanse economie?

    Het bruto binnenlands product, of het BBP, wordt beschouwd als de belangrijkste maatstaf voor de economische kracht van de VS. Het is een lezing van de totale waarde van de goederen en diensten die door de VS worden geproduceerd, en vertelt ook of de economie groeit of krimpt. Elk kwartaal dieper graven in het BBP-rapport geeft een indicatie van de impact van buitenlandse handel, hoeveel overheidsuitgaven de bredere economie beïnvloeden, de mate en het type bedrijfsinvesteringen en de veranderingen in consumentenbestedingen. De bbp-meting is echter misschien niet de belangrijkste voor handelaren, omdat deze vaak minder impact heeft op de markt in vergelijking met andere metingen, zoals arbeids- en inflatiegegevens.

  • Welke economische indicatoren hebben de meeste impact op de Amerikaanse aandelenmarkten?

    Bedrijfsinkomsten en -winsten zijn zeker de grootste drijfveer voor aandelenkoersen, maar er zijn nog andere factoren die kunnen bijdragen aan bull- en bearmarkten. De belangrijkste hiervan zijn de macro-economische indicatoren, die van invloed kunnen zijn op de bredere markten, en soms zelfs op individuele aandelenkoersen. Het is algemeen bekend dat het bbp belangrijk is, maar net zo belangrijk voor aandelenmarkten zijn de inflatiegegevens van consumenten en producenten. Traders hechten ook veel belang aan de Amerikaanse werkgelegenheidscijfers, die de consumentenbestedingen en het spaargedrag kunnen beïnvloeden. Rapporten zoals de woninggegevens kunnen een grote invloed hebben op sectoren als huizenbouwers en woningverbeteringsvoorraden.