Indicatoren Verenigde Staten

Indicatoren Verenigde Staten

Er zijn veel economische indicatoren voor de Verenigde Staten. Het is dan ook de grootste economie ter wereld. Hier zijn een aantal van de meest bekeken indicatoren die u in de gaten moet houden.

NAAM BESCHRIJVING DATUM
Non-farm payrolls Het totale aantal betaalde werknemers in de Verenigde Staten, exclusief overheidsmedewerkers en werknemers in de agrarische sector. Wordt iedere eerste vrijdag van de maand uitgebracht.
Handelsbalans of handelsdeficit Is het totale verschil tussen export en import. Wordt iedere 10e van de maand om 8:30 uur EST uitgebracht.
CPI (Consumentenprijsindex) Gebruikt een goederenpakket om de inflatie te meten. Exclusief voedsel en energie. Wordt iedere 15e van de maand om 8:30 uur EST uitgebracht.
ISM- productie rapport Een rapport van de productie binnen de Verenigde Staten en wordt uitgebracht door het Institute for Supply Management (ISM). Wordt iedere eerste werkdag van de maand om 10:00 uur EST uitgebracht.
Michigan consumentenvertrouwen Dit is een meting van het consumentenvertrouwen in de Amerikaanse economie. Gebaseerd op een maandelijkse enquête van 5.000 Amerikaanse huishoudens. Voorlopig verslag wordt uitgebracht op de 15e van iedere maand. Op de laatste dinsdag van de maand wordt het eindrapport uitgebracht.
BNP (bruto nationaal product) De totale productie van goederen en diensten die geproduceerd worden in het land. Er worden kwartaal- en jaarcijfers uitgebracht. Iedere maand worden de kwartaalcijfers bijgewerkt en bekend gemaakt aan het publiek aan het einde van de maand.
Nieuwe bestellingen van duurzame goederen Toont welke bestellingen voor duurzame goederen geplaatst worden bij producenten voor zowel onmiddellijke levering als levering in de toekomst. Deze indicator wordt per seizoen bijgewerkt.
PPI – Afgewerkte goederen Meet de inflatie op het niveau van de producenten. Exclusief diensten. Rond de 15e van iedere maand.
VS Werkloosheidcijfer (%) Het aantal werklozen in de Verenigde Staten in percentage (ratio). Iedere eerste donderdag van de maand.
Residentiële bouwvergunningen Dit zijn nieuwe huisconstructies met een bouwvergunning. Zowel voor losstaande huizen als voor multi-eenheden. Iedere derde dinsdag van de maand.
Industriële productie Meet de productie in de Amerikaanse fabrieken, mijnen en nutsbedrijven. Meet capaciteit, beschikbare middelen en groei. Iedere derde dinsdag van de maand.
Nieuwe huizen Het actuele aantal nieuwe huizen dat wordt gebouwd in de Verenigde Staten. Rond de 17e van iedere maand