Energieën

Handel in CFD's in energieproducten
Uitwisselingen in oliehandel en markturen
Instrumentnaam:MT5/MT4 SymbolLeverage
Crude Oil TradingCrudeOIL 
Brent Oil TradingBRENT_OIL 
Natural Gas TradingNATURAL_GAS 
Heating Oil TradingHEATING_OIL 
Gasoline TradingGASOLINE 

Handel in Energieproducten

Handel in olie en energie op de meest populaire MetaTrader 4 & MetTrader 5 platforms en profiteer van:

 • Automatische handelsplatforms inclusief deskundige adviseurs en copy trading
 • Concurrerende spreads
 • Analyse en educatief materiaal
 • Professionele klantenservice
 • Handel overal en altijd met onze nieuwe handelsapp AvaTradeGO

Een voordeel van het handelen in CFD’s voor grondstoffen, zoals ruwe olie, met AvaTrade is het voordeel van vrij handelen zonder het daadwerkelijke activum te bezitten. Dit geeft u de flexibiliteit om tegen de prijsbewegingen in te handelen zonder dat u het eigenlijke instrument hoeft te kopen of verkopen. Als u denkt dat de prijs waarschijnlijk zal stijgen of dalen, wordt uw winst en verlies bij het handelen in CFD’s bepaald en berekend door het verschil in de prijs waartegen u koopt en verkoopt.

Een handelaar kan ook profiteren van een shortpositie, dat wil zeggen wanneer een handelaar tegen een bepaalde prijs verkoopt met de bedoeling op een later tijdstip tegen een lagere prijs te kopen.

Wat is Aardolie?

Aardolie, ook wel ruwe olie genoemd, is een fossiele brandstof. Het werd gevormd uit de overblijfselen van planten, algen en bacteriën. Tijdens miljoenen jaren van extreme hitte en dichtheid werden ze omgezet in koolstofrijke hulpbronnen die de grondstof vormen voor brandstof en andere producten.

Aardolie is in sommige gevallen een mengsel van koolwaterstoffen en paraffine en in andere gevallen aromaten en cycloparaffinen. Meestal te vinden in diepe gesteentelagen, maar soms in de buurt van het aardoppervlak. Wanneer het wordt gedolven en geraffineerd, worden honderden petrochemicaliën tot veel verschillende producten gemaakt. Ruwe aardolie is gemaakt van ongeveer 80% koolstofverbindingen en een combinatie van waterstof, stikstof, zuurstof en zwavel.

Vraag Naar Olie

Transportsector: Het grootste deel van de olie die vandaag en in de toekomst wordt verbruikt, zal afkomstig zijn uit de sector van het wegvervoer (gebaseerd op de World Oil Outlook WOO). In 2015 was het goed voor 45% van de totale vraag en zal naar verwachting tot 2040 op dit niveau blijven. De op een na grootste bijdrage aan de vraag naar olie is de bouw- en mijnindustrie, bestaande uit de productie van ijzer, staal, glas en cement. Na hen komt de sectorale industrie, die naar verwachting zal vertragen naarmate de wereld dichter bij een servicegerichte economie komt.

De vierde sector die de meeste olie vraagt, is de residentiële/commerciële/landbouwsector, die goed is voor ongeveer 11%. De verwachting is dat deze vraag in de sector de komende 20 jaar gelijk zal blijven. Andere industrieën, zoals de luchtvaart, zullen naar verwachting groeien, waar de vraag in de elektriciteitsopwekkingssector zou moeten blijven zoals deze begint rond de 5,3 mb/d, maar op de lange termijn naar verwachting zal afnemen.

Ondanks een tragere economische groei, zal China naar verwachting de komende jaren meer olie vragen. En India wordt ‘s werelds snelst groeiende verbruiker van olie met stijgende inkomens en een toenemend aantal auto’s. In Brazilië zal meer olie nodig zijn, aangezien zij de leider zijn op de chemische markt en de productie van polyethyleen, de belangrijkste grondstof voor de productie van plastic.

Wat Beïnvloedt de Oliemarktprijs?

De olieprijzen veranderen dagelijks en worden bepaald door handelaren die bieden op oliefutures-contracten. Dit contract is een overeenkomst die handelaren het recht geeft om olie te kopen tegen een vaste prijs op basis van de gemaakte prognose. Zowel de koper als de verkoper stellen de leveringsdatum in de toekomst vast tegen de vastgestelde prijs.

Er zijn verschillende factoren waar handelaren rekening mee houden:

 1. Vraag naar olie: schattingen worden verstrekt door het Energy Information Agency; rekening wordt gehouden met seizoensinvloeden. Als de vraag toeneemt, moet de prijs omhoog.
 2. Huidig ​​aanbod: het OPEC-aanbod en de productie van schalieolie in de VS worden geanalyseerd. Als het aanbod toeneemt, moet de prijs dalen.
 3. Toegang tot toekomstig aanbod: dit hangt af van de oliereserves in de Amerikaanse raffinaderijen en de wereld. Deze reserves kunnen gemakkelijk worden teruggevonden als de prijzen te hoog worden.
 4. Wereldcrisis: Een potentiële crisis zou het olieproces kunnen doen toenemen, aangezien handelaren zich zorgen maken dat een oorlog of hongersnood bijvoorbeeld het totale aanbod zou kunnen beperken.
 5. Door de mens veroorzaakte rampen en natuurrampen zoals orkanen, overstromingen en olielozingen kunnen allemaal de prijs van olie en de wereldvoorraad van olievoorraden beïnvloeden.
 6. Valutasterkte: de meeste energieproducten zijn geprijsd in USD, en daarom is het verstandig om de dollarindex te volgen om de prijsdynamiek beter te kunnen voorspellen.

Voor nieuwe en ervaren handelaren die geïnteresseerd zijn in het verhandelen van energie en olie, heeft AvaTrade veel aanvullende diensten en voordelen om u op weg te helpen. Educatieve tools, waaronder onze artikelen over Handelen voor beginners om u te helpen slagen. Kopieer handelsplatforms, waaronder Zulu Trade en Duplitrade. Professionele klantenservice en toegewijde accountmanagers voor al uw vragen, en u kunt nu op elk moment rechtstreeks met hen chatten vanuit onze nieuwe AvaTradeGO-app.

Veelgestelde Vragen Over Energie

 • Wat is Energiehandel?

  Energiehandel omvat het verhandelen van de verschillende energiegoederen zoals olie, aardgas, stookolie, benzine of zelfs elektriciteit. Energiegrondstoffen zijn doorgaans behoorlijk volatiel, waardoor grote prijsschommelingen ontstaan. Ze hebben ook de neiging om behoorlijk goed te trenden. Beide kenmerken maken energiehandel de keuze voor handelaren die op zoek zijn naar een groot winstpotentieel. Bij het toevoegen van de hefboomwerking die mogelijk is met CFD’s op energiegrondstoffen, zijn deze een ideale keuze voor de agressieve handelaar.

   
 • Hoe Verhandel ik Energie?

  Er zijn een aantal manieren om energiegrondstoffen te verhandelen, onder meer via futures, ETF’s of indirect via aandelen. Een van de meest uitstekende manieren om energie te verhandelen is met CFD’s. Deze bieden handelaren gemakkelijke toegang tot de markt, lage kosten, hoge liquiditeit en uitstekende hefboomwerking. Om de juiste handelsrichting te kiezen, is het noodzakelijk om te leren hoe de energiemarkten gecorreleerd zijn met economische gegevens, aangezien de markten voor energiegrondstoffen vrij sterk reageren op bepaalde economische gegevenspunten.

   
 • Wat is de beste energie om te handelen?

  De volatiliteit en liquiditeit op de oliemarkten maken ze een uitstekend vehikel voor handel op de energiemarkten. Olieprijzen kunnen in één sessie gemakkelijk met meerdere procentpunten veranderen. Dat biedt grote kansen voor handelaren. De volatiliteit in ruwe olie kan bijvoorbeeld worden benut door middel van een derivatenstrategie. Deze bestaan uit het gelijktijdig kopen en verkopen van opties. Een strategie die een lange straddle wordt genoemd, is wanneer de handelaren zowel een call als een put kopen met dezelfde uitoefenprijs. Deze strategie is winstgevend zolang er een grote prijsbeweging is, ongeacht of deze hoger of lager is.

   

Handel vandaag nog met uw nummer één gereguleerde makelaar en geniet van de verschillende voordelen die we bieden!

Lees verder: