Goud en Metaalhandel

online gold trading
In de huidige markten is het mogelijk om winst te maken door in grondstoffen, zoals goud, te handelen zonder het edelmetaal zelf in bezit te hebben. In goud handelen door middel van CFD’s houdt in dat er een tijdelijke order wordt geopend om een bepaalde hoeveelheid goud te kopen of verkopen. De winst of het verlies wordt bepaald door de verandering in de koers van goud tijdens de looptijd van het contract.
Bij AvaTrade kunt u zonder moeite online in goud handelen. Ga eens in goud handelen bij een gerenommeerde, gereglementeerde broker en geniet van deze voordelen:

 • Handel in goud met concurrerende spreads
 • Neem grotere posities in met een hefboom tot
 • Kies uit allerlei handmatige en geautomatiseerde platformen, waaronder MetaTrader 4
 • Zet in op de door u verwachte richting van de markt, u kunt long of short gaan
 • Handel overal met AvaTrade App, onze unieke app
 • Krijg hulp van onze klantenservice, die u 24/5 in uw eigen taal kan helpen

In goud handelen

In de prehistorie was goud een van de eerste metalen die werd gedolven, voornamelijk omdat het in korrels of kleine stukjes op de bodem van de rivier werd gevonden. De vraag naar goud werd zo groot dat Egyptenaren in 2000 voor Christus goud begonnen te delven.
Door de geschiedenis heen kozen vele beschavingen voor goud als betrouwbaar en universeel betaalmiddel om tegen goederen te ruilen.
De goudstandaard is het geldsysteem waarbij de economische munt gesteund wordt door de goudreserves van het land dat die munt uitgeeft. Deze standaard ontstond dankzij de erkenning van goud als daadwerkelijk betaalmiddel. Aan het begin van de Eerste Wereldoorlog stapten het Verenigd Koninkrijk en het hele Britse Rijk hiervan af. De meeste andere landen lieten de goudstandaard ook los gedurende de 20e eeuw.

In goud handelen

 • Open een handelsrekening bij Avatrade
 • Stort een bedrag op uw rekening voor voldoende handelsbudget
 • Kies de gewenste positieomvang
 • Selecteer de gewenste hefboom
 • Open een long (kopen) of short (verkopen) positie aan de hand van uw analyse

Goud is in verschillende vormen beschikbaar voor handelaren en investeerders:

Fysiek metaal (bullion of munten) – Een bullion is ongemunt edelmetaal en wordt gemeten in de vorm van een baar en gewicht.

Goudcertificaten – Deze lijken veel op de eerste papieren bankbiljetten. In de 17e eeuw vervulden goudcertificaten de rol van eigendomsbewijzen van goud, en deze circuleerden als contante betalingen. Bepaalde banken geven nog steeds goudcertificaten uit en deze vertegenwoordigen een hoeveelheid gouden munten of ongemunt goud.

Goudfutures – Dit is een contract voor de levering van goud in de toekomst tegen een overeengekomen prijs. Dit wordt door investeerders om het prijsrisico in de hand te houden.
Aangezien goudfuturecontracten op gecentraliseerde beurzen worden verhandeld, bieden deze contracten een grotere hefboom en meer flexibiliteit dan wanneer er in de grondstoffen zelf wordt gehandeld.
Op goud baseerde op de beurs verhandelbare fondsen (goud-ETF’s) – Experts in het handelen van goud beheren op de beurs verhandelbare fondsen met de verwachting dat goud een goed rendement blijft leveren. Zulke fondsen kunnen u in potentie een betere kans geven om meer te verdienen dan als u alleen handelt. Houd er rekening mee dat de koers van goud wel invloed blijft houden op het ETF.
Contracts for Difference – dit derivaat is geschikt voor handelaren, maar niet voor investeerders, en maakt het mogelijk te profiteren van de veranderingen in de goudkoers gedurende de contractduur, zonder rechten noch verplichtingen om de daadwerkelijke onderliggende activa te kopen. De aard van CFD’s maakt het mogelijk om short te gaan op goud en hierin op marge te handelen.

BEURSINFORMATIE

 • MT4 symbool – GOLD
 • Beurs – NYMEX
 • Openingstijden – 23:00 – 21:59 uur
 • Marge:  0.50
 • Toename: 0.01
 • Minimale handelsomvang: 1 ounce
 • concurrerende spread

Waarom in goud handelen bij AvaTrade

U kunt zich al vanaf bij AvaTrade registreren en beginnen met handelen in goud en andere metalen. We zijn er trots op al 11 jaar wereldwijd een gereglementeerde en vertrouwde broker te zijn en we staan altijd voor u klaar.
U krijgt als AvaTrade-klant exclusieve toegang tot allerlei educatieve tools, handelsvoordelen en andere extraatjes.
Kies uit een scala aan platformen, ook geautomatiseerde handelsoplossingen, die geschikt zijn voor handelaren van elk niveau. U vindt hoe dan ook de handelsomgeving die helemaal bij uw stijl past.

Online in goud handelen

In goud handelen bij AvaTrade is gemakkelijk onder de knie te krijgen, vooral als u al wat ervaring op de valutamarkt hebt opgedaan. Goudeenheden worden uitgedrukt in ‘troy ounces’ tegenover een valuta, meestal de Amerikaanse dollar, op een manier die veel doet denken aan een valutapaar.

Invloeden op de goudhandel en handelsstrategieën

Er spelen verschillende factoren mee bij de analyse van bewegingen in de goudkoers:

 • Vraag en aanbod – De meeste globale vraag komt van de sieradenproductie en -fabricage (50%), en beleggingsdoeleinden (40%). Een grotere vraag in combinatie met een klein aanbod kan tot een hogere koers leiden, terwijl een kleinere vraag in combinatie met een groot aanbod de koers kan doen zakken.
 • Marktsentiment – Politieke onzekerheid en/of instabiliteit dragen bij aan de wereldwijde onzekerheid over de groei en zorgen er mede voor dat de goudkoers stijgt.
 • Volatiliteit van de markt – Goud is vaak een veilige haven voor investeringen wanneer de markten onvoorspelbaar zijn.
 • Valutabewegingen – De Amerikaanse dollar heeft een sterke invloed. Als de dollar daalt, stijgen wereldwijd de grondstofkoersen. De Amerikaanse dollar en goud hebben een omgekeerde relatie.

Over het algemeen kan goud de juiste activa voor u zijn als u op zoek bent naar een alternatieve investeringsmarkt of een risicoafdekking met (ook wel een hedge genoemd, een beperkt risico van koersbewegingen in een activa).
Let op dat handelen op deze markt, net als op elke andere markt, risico behelst.

Hier zijn een paar tips voor het handelen in goud:

 • Goud wordt vaak vergeleken met de yen aangezien beide activa in de categorie veilige haven worden geschaard en daarom de neiging hebben in dezelfde richting te bewegen. Vaak kunt u uw ingestelde trades controleren door de twee te vergelijken.
 • Concentreer u op het gedrag van de koers en houd er rekening mee dat grondstoffen meer kunnen schommelen dan valuta’s.
 • De populairste goudkoers is XAU tegenover USD. XAU is de code die de handelsterminal aan goud heeft gegeven.

Bent u er klaar voor om vandaag in goud te gaan handelen?