Landbouw

trading agricultural commodities

De landbouwproductenmarkt

De handel in landbouwproducten heeft een geschiedenis van duizenden jaren en is de oudste financiële markt ter wereld. Maar dankzij koersen die nauw verbonden zijn aan weerpatronen, vraag en aanbod, en heel veel andere factoren, zijn er telkens weer nieuwe kansen voor handelaren. In de afgelopen 63 jaar ligt het gemiddelde rendement op de landbouwproductenmarkt aanzienlijk hoger dan de globale inflatie. Dat is wel iets om rekening mee te houden bij de keuze van contracten om in te handelen.

Handelen in landbouwproducten bij AvaTrade

Diversifeer uw portefeuille en ontdek de winstpotentie van de volatiele landbouwproductenmarkt bij AvaTrade.

We bieden allerlei futures op zachte grondstoffen, zoals maïs, sojabonen, suiker, koffie en tarwe, allemaal met lage spreads en een royale hefboom.

  • Handelen in de belangrijkste zachte grondstoffen met een hefboom tot
  • MetaTrader 4 en AvaTradeGO – voor desktop, tablet en smartphone
  • Handel bij een wereldwijd gereglementeerde forex- en CFD- broker
  • Meertalige klantenservice – 24 uur per dag/5 dagen per week

Waarom kiezen voor handelen in landbouwproducten

  1. Hefboom – Handelaren met een hefboom posities openen voor een fractie van de werkelijke waarde van het contract, omdat contracten op marge worden verhandeld
  2. Liquiditeit – Door de hoge liquiditeit is het gemakkelijk om futures te verkopen of kopen, want handelaren kunnen hun posities wanneer nodig zo liquideren
  3. Volledig transparant – Het handelsplatform toont transparante, werkelijke marktkoersen
  4. Brede dekking van de markt – AvaTrade biedt een verscheidenheid van landbouwproducten waardoor u uw handelsvaardigheden en inzichten kunt toepassen op de meest relevante activa en markt

Landbouwproducten om in te handelen

AvaTrade biedt een scala aan futures op landbouwproducten om het hele jaar door op onze CFD-handelsplatformen, MetaTrader 4 en mobiele app AvaTradeGO te handelen.

Maïs – Dit vertegenwoordigt een van de belangrijkste agrarische markten vanwege de diverse toepassingen. Eenheden worden uitgedrukt in bushels (1 bushel is ca. 27 kg).

Sojabonen – Een markt die de afgelopen jaren belangrijker is geworden vanwege nieuwe voedingstrends. Eenheden worden uitgedrukt in bushels.

Tarwe – Deze belangrijke agrarische markt wordt door de Verenigde Staten gedomineerd. Eenheden worden uitgedrukt in bushels.

Koffie C – Koffie komt van oorsprong uit Afrika en wordt verhandeld in cent per lb (Amerikaans pond, dat komt overeen met 0,45 kg). Eenheden worden uitgedrukt in Amerikaanse ponden (100).

Suiker nr. 11 – Een van de meest verhandelde zachte grondstoffen. Deze wordt verhandeld in cent per lb (100).

Katoen nr. 2 – Een gewas dat nauw verbonden is met de geschiedenis van het zuiden van de VS. Het wordt verhandeld in cent per lb (100).

Cacao – Dit gewas groeit in slechts een paar landen. Eenheden worden uitgedrukt in metrische ton.

Beurzen voor landbouwproducten

Landbouwproducten worden gezien als ‘s werelds grootste grondstofklasse en verhandeld aan zowel nationale als internationale grondstofbeurzen. Alle grondstoffen, inclusief zachte grondstoffen (koffie, suiker of cacao), worden aan de volgende beurzen verhandeld:

Maïs, sojabonen, tarwe – Chicago Board of Trade (CBOT)

Koffie C, suiker nr. 11, katoen nr. 2, cacao – Intercontinental Exchange (ICE)

Bekijk de actuele koersen en de relevante handelsinformatie van al onze landbouwproducten in onze Index financiële instrumenten.

Meer informatie over de berekening van de nabeurs rente en het doorrollen van landbouwproducten-CFD’s bij AvaTrade vindt u hier.

In harde grondstoffen handelen bij AvaTrade

Handelaren die ook geïnteresseerd in zogenaamde harde grondstoffen zijn, kunnen een kijkje nemen bij handelen in goud, CFD’s op edelmetalen, ruwe olie en energieproducten.

Lees verder: