EOS

Wat is EOS

EOS is een van de krachtigste blockchainplatformen voor gedecentraliseerde applicaties. Het is gelijkaardig aan het Ethereum-platform, maar dan sneller en schaalbaarder, en gebruikers kunnen er efficiënter gedecentraliseerde applicaties mee bouwen.
Het EOS.IO-platform wordt ontwikkeld door een private onderneming, block.one, en zal het mogelijk maken miljoenen transacties per seconde te verwerken door horizontale schaalbaarheid, waardoor oudere ecosystemen als Bitcoin en Ethereum ineens net pc’s uit de jaren 80 van de vorige eeuw zijn met hun vreselijk beperkte mogelijkheden.

In totaal zullen er 1 miljard EOS-tokens via de Ethereum-blockchain worden gedistribueerd gedurende een periode van 341 dagen, middels een slim contract.

EOS.IO wordt officieel op 1 juni 2018 opensourcesoftware, waarna ontwikkelaars het potentieel van de EOS-munt onder de loep kunnen nemen. Eigenaren van EOS-tokens fungeren als aandeelhouders van een beursgenoteerd bedrijf, in die zin dat ze stemrecht hebben en bestuurslid kunnen worden van de blockchain, afhankelijk van de omvang van hun aandeel.

Om deze redenen verklaren financieel analisten in de hele wereld dat EOS de toekomst van gedistribueerde bedrijven en blockchain is.

AvaTrade is een toonaangevende makelaar met een aantal van de beste handelsvoorwaarden op de markt, zoals de laagste spreads op cryptomunten die er op de markt worden aangeboden.

Waarom in EOS handelen bij AvaTrade

 • AvaTrade biedt CFD-trades in EOS met een hefboom tot
 • De cryptovalutamarkt is altijd open voor handelaren
 • U kunt al in EOS-CFD’s handelen met slechts
 • De volatiliteit van EOS is een aantrekkelijke toevoeging voor elke handelsportefeuille
 • U kunt EOS verkopen (short gaan) en in potentie zelfs winst maken bij als de koers daalt
 • Bij AvaTrade zijn er geen commissies op handelen in EOS en er worden geen bankkosten in rekening gebracht over transacties
 • Er hoeft bij AvaTrade geen cryptoportemonnee te worden geopend om te profiteren van de koersactie van EOS
 • Profiteer van een uitstekende meertalige klantenservice
 • E-munten kopen is niet nodig en er bestaat geen risico op diefstal of hacken van uw e-portemonnee, want u koopt of verkoopt EOS zelf niet werkelijk
 • AvaTrade wordt gereglementeerd in 5 continenten

De maximaal op te bouwen positieomvang voor EOS is £/$/€ 50.000.

Waarom in crypto-CFD’s handelen bij AvaTrade?

 • Compromisloze veiligheid – Dankzij zes toezichthoudende autoriteiten en gescheiden rekeningen wordt uw geld te allen tijde beschermd.
 • Een enorme keuze aan crypto’s – Handel op onze handelsplatformen in allerlei crypto’s.
 • Geen verborgen kosten – Bij ons geen commissies of bankkosten bij transacties!
 • Crypto’s kennen geen pauze – AvaTrade is een van de weinige makelaars die 24 uur per dag diensten aanbiedt en wel 14 talen ondersteunt.
 • Gulle hefboom – Vergroot uw initiële kapitaal met een royale hefboom en handel met meer blootstelling dan uw rekeningsaldo. Tot 2:1 (voor EU-inwoners) en 25:1 (voor niet-EU-bewoners).
 • Beperk uw risico – Als u handelt, kunt u vooraf winst- en verliesniveaus instellen dankzij stoplosses en take-profits. Bepaal het maximale bedrag dat u wilt riskeren als u speculeert op de koers, of stel een koers in waarop u winst wilt nemen. Ook toekomstige orders zoals koopstops en kooplimieten zijn beschikbaar.
 • Handel in crypto’s versus fiduciaire valuta’s – In tegenstelling tot de vele beurzen die hun klanten alleen in crypto’s tegen andere crypto’s laten handelen, kunnen onze klanten crypto’s ook ruilen tegen fiduciaire valuta’s (EUR, USD, JPY, etc.).

EOS in de markten

EOS werd gelanceerd door Dan Larimer, oprichter en bedenker van Bitshares en Steem, twee cryptovalutaplatformen die nog steeds bestaan. EOS werd voor het eerst aangekondigd op een conferentie in 2017 met een bijzondere ICO (Initial Coin Offering); de distributieperiode van de token neemt namelijk bijna een jaar in beslag volgens dit schema:

 1. 200.000.000 EOS-tokens (20% van het totaal) gedistribueerd gedurende 5 dagen, van 26 juni tot 1 juli 2017
 2. 700.000.000 EOS-tokens (70% van het totaal) verdeeld over 350 opeenvolgende perioden van 23 uur van 2.000.000 tokens vanaf 1 juli 2017
 3. 100.000.000 EOS-tokens (10% van het totaal) gereserveerd voor block.one

De initiële prijs van EOS was $ 5 per token, maar daalde daarna snel, naar een bodem van rond de $ 0,48. In november 2017 begon EOS te stijgen en bereikte een recordhoogte van circa $ 13 in januari 2018. De marktkapitalisatie van EOS is bijna vertienvoudigd in de eerste 6 maanden.

Hoewel EOS nog steeds grotendeels conceptueel blijft, zijn er al mogelijke pluspunten:

 • De munt is horizontaal en verticaal schaalbaar (miljoenen transacties per seconde met asynchrone communicatie en parallelle verwerking)
 • Het is een opensource-ecosysteem
 • Transacties zijn 100% gratis (via een eigenaarschapsmodel waarbij gebruikers bronnen bezitten en mogen gebruiken gebaseerd op de omvang van hun eigen belang en dan niet hoeven te betalen voor transacties)
 • Vereenvoudiging van processen zoals bugfixes en veranderingen aan de blockchain

De toekomst van EOS blijft echter onzeker. Niemand kan met zekerheid zeggen of deze e-munt als transactiemunt populair zal worden.
Handelaren en investeerders zullen blijven deelnemen aan de ICO en tokendistributie tot de officiële lancering van het opensourceplatform op 1 juni 2018, en de komende maanden de doorbraken van het ontwikkelingsteam onder de loep nemen.

De tijdlijn van EOS
De geboorte van een revolutionair ecosysteem

 • Begin van 2017 – Lancering van de nieuwe EOS-blockchain
 • 26 juni 2017 – Eerste 200.000.000 EOS-tokens zijn toegewezen
 • 1 juli 2017 – Toewijzing van resterende 700.000.000 EOS-tokens gedurende een periode van 350 dagen
 • 1 juni 2018 – Openbaarmaking van de opensourcesoftware van EOS.IO

We raden u aan meer over handelen in EOS te weten te komen door een bezoek aan onze pagina met handelsvoorwaarden & -kosten.

Registreer u nu en ga handelen in EOS tegen de USD bij AvaTrade.

Als u handelt bij AvaTrade, handelt u op de koerswijzigingen van de virtuele munt en is er geen sprake van het daadwerkelijk aankopen van de fysieke munt zelf.
De maximaal opgebouwde positieomvang voor EOS is een nominale waarde gelijk aan € 50.000, meer informatie op onze pagina Handelsvoorwaarden en -tarieven.