Instaporders

Instaporders

Instaporders, ook bekend als lopende orders, zijn orders die een positie openen, d.w.z. om een instrument te kopen of te verkopen tegen een vooraf bepaalde koers. Het kan zijn dat de instaporder niet wordt uitgevoerd op de markt als de markt zich beweegt in tegengestelde richting van de opgegeven prijs van de order. Als de order eenmaal de opgegeven prijs heeft bereikt, wordt de order een marktorder en wordt hij direct uitgevoerd.

Instaporder met limiet

Een limietorder om een instrument te kopen is een order om een instrument te kopen op een vooraf bepaalde koers die lager ligt dan de actuele marktprijs, en een limietorder om een instrument te verkopen is een order om een instrument te verkopen op een vooraf bepaalde koers die hoger ligt dan de marktprijs.

Entry orders
Entry orders

Stoporder met limiet

Een stoporder om een instrument te kopen is een order om een instrument te kopen op een vooraf bepaalde koers die hoger ligt dan de actuele marktprijs, en een stoporder om een instrument te verkopen is een order om een instrument te verkopen op een koers die lager ligt dan de huidige marktprijs.

Hoe kunt u openingsorders gebruiken?

Instaporder met limiet:

Als u geïnteresseerd bent om de markt te betreden met een vooraf bepaalde toekomstige prijs die lager is dan de actuele marktprijs, bekijk dan de Koerstabel op het handelsplatform en lokaliseer het gewenste instrument in de Koop-kolom. Klik erop met uw rechter muisknop en en kies Instap Limiet Kopen in het menu. Stel uw voorkeur in en bevestig de order. 
Als u geïnteresseerd bent om de markt te betreden met een hogere prijs van de actuele marktprijs, lokaliseer dan het instrument in de Verkoop-kolom in de Koerstabel. Klik erop met uw rechter muisknop en kies Instap Limiet Verkopen in het menu; stel uw voorkeur in en bevestig de order.

Stoporder met limiet:

Als u geïnteresseerd bent om de markt te betreden met een vooraf bepaald future-prijs die hoger ligt dan de actuele marktprijs, bekijk dan de Koerstabel op het handelsplatform en lokaliseer het instrument in de Koop-kolom. Klik erop met uw rechter muisknop en kies Instap Stop Kopen in het menu. Stel uw voorkeur in en bevestig de order. Als u geïnteresseerd bent om de markt te betreden met een lagere prijs van de actuele marktprijs, lokaliseer dan het instrument in de Verkoop-kolom in de Koerstabel. Klik erop met uw rechter muisknop en kies Instap Stop Verkopen in het menu; stel uw voorkeur in en bevestig de order.

Waar kan ik mijn order zien?

Wanneer uw order is bevestigd, kunt u deze zien in het Ordervenster, totdat de markt uw vooraf bepaalde prijs heeft bereikt en uw order is uitgevoerd. Wanneer uw positie is geopend, verschijnt deze in het Open positie-venster op het platform.

 

Disclaimer:
AVA garandeert dat alle limietorders zullen worden uitgevoerd met de opgegeven koers, niet met een betere koers.AVA kan stop-losses en Trailing stops niet garanderen. Bij een scherpe beweging van de markt, waarbij de actuele prijs van een instrument door de stop-loss of trailing stop-koers van de klant breekt, wordt de order uitgevoerd bij de volgende beschikbare prijs.